Hírmorzsák 2018-06-14 (12:45)

A Lakers megkérte Lonzo Ballt és Kyle Kuzmát, hogy ennyire ne poénkodjanak már egymással a közösségi médiában. Kobe Bryant nem lesz ott a Lakersszel egyik szabadügynök-megbeszélésen sem. Masai Ujiri reméli, hogy Bryan Colangelónak megbocsájtanak idővel a ligában. Kevesen gondolják úgy, hogy Gregg Popovich 2020 után is edzősködni fog. Larry Nance Jr. és a Cavs még idén nyáron le akarják tudni a hosszabbítást. A Kings Michael Porter Jr.-t draftolja a második helyen?

Kezdjük a ma kora délutáni morzsát a Los Angeles Lakersszel, miután két hír is tartozik az együtteshez. Egyrészt az, hogy Ramona Shelburne és Ohm Youngmisuk (ESPN) forrásai szerint a csapat megkérte Lonzo Ballt és Kyle Kuzmát, hogy kicsit vegyenek már vissza egymás "ugratásából" a közösségi médiában - a két játékos egyébként nagyon jóban van egymással, csak annak szeretné elejét venni a szakvezetés, hogy személyeskedés legyen a dologból idővel. A csapat mindkét érintettel beszélt már, akik megértették a dolgot, és vissza is vesznek - semmi gond nem volt köztük, egyszerűen sportot űztek abból, hogy egymás odamondogatásaira válaszoljanak.

Másrészt a gárda legendája, Kobe Bryant Alex Kennedynek (Hoopshype) elmondta, hogy ha valakinek kérdése lesz a szabadügynökök közül, arra szívesen válaszol, de ő nem lesz ott egyik meetingen sem, ami a szabadügynökökhöz kapcsolható - jóban van továbbra is a vezetőséggel, fontos neki a klub, de semmilyen hivatalos pozíciója nincs a Lakersnél. Azzal sincs baja, ha a Lakers megkéri, hogy keressen meg egy-két embert, és beszéljen velük, mondja el, milyen egy ilyen piacon és ebben a csapatban játszani, meg fogja tenni, de az biztos, hogy semmilyen hivatalos módon nem lesz jelen akkor, amikor az aranysárga-lilák konkrétan leülnek tárgyalni egy-egy emberrel. Azt is elmondta Kobe, hogy Rob Pelinka GM rendkívül okos, nagyon jó helyzetben van fizetési sapka szempontjából a Lakers, és több tehetséges fiatallal is rendelkeznek, úgyhogy meg fogják oldani ezt nélküle is.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri Michael Scottónak (The Athletic) elmondta, hogy nagyon sajnálja Bryan Colangelót és a családját, és bármi is hangzott el vele kapcsolatban (Colangelo feleségének egyik fake twitterfiókja éppen Ujiri érdemeit próbálta csökkenteni), ő nem gondolja máshogy. Jó barátja Colangelo, megérti a helyzetét, és továbbra is szimpatizál vele. Neki nagyon nehéz volt azt végignézni, hogy így veszítette el állását kollégája. Hibát követett el, de beszélt már azóta Colangelóval - folyamatosan tartják a kapcsolatot, a szakma egyik legjobb emberének tartja, és reméli, hogy egy ennyire jó ember valahol, valamikor vissza tud még térni. Azt is hozzátette Ujiri, hogy teljes támogatását élvezi Colangelo. Azért is rendkívül nehéz ez a helyzet neki, mert az egyik mentora, ő adott neki esélyt, úgyhogy reméli, hogy megbocsájtanak neki az emberek - ő személy szerint nem ismer minden részletet, de mindenki követ el hibákat.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint kevesen gondolják úgy Gregg Popovich környezetében, hogy a trénerlegenda folytatja az edzősködést 2020 után is - a Team USA élén pont addig tart a megbizatása.

Joe Vardon (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers nagyon szeretne idén nyáron hosszabbítani Larry Nance Jr.-ral, és ez a törekvés kölcsönös. Az idény közben a Lakerstől megszerzett Nance Jr. újoncszerződése utolsó évébe lép.

A végére pedig a draft maradt: Sam Amick (USA Today) forrásai szerint teljesen reális opció, hogy a Sacramento Kings a második helyen Michael Porter Jr.-t fogja kiválasztani az idei játékosbörzén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus