Hírmorzsák 2018-06-24 (22:45)

A Nuggets nem hívta le Jokic csapatopcióját, korlátozott szabadügynök lett a szerb. Teodosic (6.3 millió) és Muscala (5 millió) lehívták játékosopciókat. A Suns már aláírt Elie Okobóval - a Phoenix a nyáron irányítót és stretch négyest akar igazolni. A Knicks első körös választottja, Kevin Knox az Év Újonca díjat akarja megnyerni. Korábbi nagy tehetség a Cavs nyári ligás csapatában. Markelle Fultz elfelejtett dobni, most azonban jobb állapotban van, mint arra számítottak. Tyrone Corbin az Orlando szakmai stábjában.

Nem volt túl sűrű nap az NBA-ben, főként a szerződésekről szólt ez a 24 óra.

A Denver Nuggets nem adta meg Nikola Jokicnak a jövő évi 1.6 millió dolláros csapatopcióját - ezt azért csinálta a coloradói alakulat, mert ha lehívják ezt az opciót, jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhatott volna akárhova a szerb, míg így most idén nyáron RFA lesz, korlátozott szabadügynök. A Los Angeles Clippersnél Milos Teodosic lehívta 6.3 millió dolláros játékosopcióját - szerződése viszont csak akkor válik garantálttá, ha július 15-én is a keret tagja. Az Atlanta Hawksnál Mike Muscala az 5 millió dolláros játékosopcióját hívta le. A Phoenix Suns 4 évre 6 millió dollárért már alá is iratta a 2/31-en kiválasztott Elie Okobót.

Szintén a Sunshoz tartozik, hogy Scott Bordow (Arizona Central) információi szerint az arizonai klub hajlandó maximalizálni a sapka alatti helyét azzal, hogy Elfrid Payton és Alex Len jogairól is lemond, és elküldi az összes nem vagy részlegesen garantált szerződéssel rendelkező játékosát (Alan Williams, Tyler Ulis, Davon Reed, Shaq Harrison). A hírek szerint a Phoenix a nyáron irányítót és stretch négyest akar igazolni.

A Cleveland Cavaliers nyári ligás csapatában játszik majd az a Billy Preston, aki 5 csillagos prospect volt még nem is olyan régen, aztán a Kansas campusán volt egy autóbaleset, amely után elhagyta az egyetemet. Ezt követően Boszniában játszott, de mindössze 3 találkozót, és a draft előtti felmérőn is megtagadta, hogy 5-5 elleni játékban megnézzék, hol is tart - ezt nem tudja most senki, hiszen az elmúlt egy évben alig játszott.

Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint az Orlando Magic Tyrone Corbint szerződteti segédedzőnek.

Az újoncok közül a New York Knicks kiválasztottja, Kevin Knox azt mondta a New York Post munkatársának, hogy az Év Újonca díjat akarja megnyerni - ki fogja tenni a falára, hogy ha felkel nap mint nap, akkor azt lássa maga előtt, és mindig tudja, hogy miért dolgozik.

A végére pedig Drew Hanlan edző maradt, aki egy podcastben elmondta, hogy a Philadelphia Sixers irányítója, Markelle Fultz esete az egyik legérdekesebb a sportágban, túlgondolta a dolgokat a tavalyi első választott - teljesen elfelejtette, hogyan kell dobni, és többször is akadozott a mozdulata. Hanlan azt is hozzátette, hogy egyelőre még nem tökéletes Fultz dobása, de jóval előrébb tartanak, mint ahogyan az ő eredetileg gondolta, és a nyár végére teljesen rendben lesz a játékmester, aki szerinte be is fogja bizonyítani mindenkinek, hogy miért volt 1/1-es tavaly.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus