Hírmorzsák 2018-07-02 (21:45)

Derrick Favors marad a Jazznél. Nerlens Noel 1+1 évre a Thunderé. JJ Redick újabb 1 éves szerződést köt a Sixersszel. Jose Calderon a Pistonsban. A Minnesota lemondott Nemanja Bjelica QO-járól, Anthony Tollivert viszont leigazolták Tom Thibodeau-ék. Alan Williamst kitette a Suns. Kevin Love vihető a Cavstől. A Clippers Kevon Looney-val tárgyalt. Tyreke Evans tegnap a Thunderrel találkozott, ma a Lakersszel fog. Julius Randle abban reménykedik, hogy a Lakerstől jó ajánlatot kap. LeBron a nyaralása után már tudta, hogy a Lakersbe akar menni, beszélt Kobe-val is. James 23-asban játszik majd új csapatában.

Több megegyezés történt a mai napon is.

A Utah Jazz 2 évre valamivel több mint 36 millió dollárért megtartotta Derrick Favorst - a második év nem garantált. Az Oklahoma City Thunder szintén 2 éves szerződést kötött Nerlens Noellel, aki így Steven Adams cseréje lehet - játékosopciós a második év, és veterán minimumért szerződik a center, ami két évre összesen 3.5 millió dollár. A Philadelphia Sixers 1 évre 12-13 millió dollárért hosszabbított JJ Redickkel. A Minnesota Timberwolves lemondott Nemanja Bjelica QO-járól, így a szerb szabadon igazolhat akárhova, a helyére pedig Anthony Tolliver érkezett egy 1 éves kontraktussal - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint 5-6 millió dollárról szól a megegyezés. Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint Jose Calderon 1 évre a vet.minért (2.4 millió dollár) a Detroit Pistonsnál folytatja.

Voltak kisebb mozgások is. A Phoenix Suns kitette keretéből Alan Williamst - az ő 5.5 millió dolláros bére nem garantált volt, és a felszabaduló capspace egy részét Trevor Ariza szerződtetésére használja az arizonai klub. A Charlott Hornets two-way szerződést adott J.P. Marcurának, a San Antonio Spurs pedig az edzőtáborra szerződtette Drew Eubankst.

Jason Lloyd (The Athletic) úgy tudja, hogy bár a Cleveland Cavaliers az elmúlt hetekben azt kommunikálta a többi együttes felé, hogy akkor is megtartják Kevin Love-ot, ha LeBron James távozik, az újságíró forrásai szerint a Cavs nyitott Love elcserélésére most, hogy James lelépett.

Brad Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers tegnap beszélt Kevon Looney képviselőivel, de egyelőre nincs közel a megegyezés a két fél között.

Van külön Lakers-részleg most is. Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy Tyreke Evans ma tárgyal az együttessel, miután tegnap találkozott az Oklahoma City-vel. A már említett Shams Charania jelentette, hogy Julius Randle még nem kapott ajánlatot az aranysárga-liláktól, de nagyon örült annak, hogy LeBron James a Lakers játékosa lesz, ma beszél majd a klub képviselőivel, és abban reménykedik, hogy egy jó ajánlatot kap a csapattól.

Lee Jenkins (Sports Illustrated) pedig írt egy hosszabb cikket James döntéséről. LeBron a hírek szerint a döntő utáni két hétben háromszor találkozott a bizalmasaival, és Rich Paulnak, az ügynökének a feladata volt, hogy utánanézzen a Houston Rocketsnek, a Philadelphia Sixersnek és a Lakersnek, amíg ő nyaral. Miután visszatért James a pihenésről, állítólag már csak Magic Johnsonék érdekelték - arról volt már szó korábban is, hogy Magic-kel szemtől szemben akart találkozni LeBron, de telefonon Kobe Bryanttel is beszélt szombaton. James azt mondta Magicnek, hogy szeretné, ha a franchise újra bajnokesélyes lenne, és úgy érzi, hogy a sapka alatti helyük és a megfelelő értékeik is megvannak ehhez.

A végére pedig szintén LeBron maradt: Darren Rovell (ESPN) jelentette, hogy James a 23-as mezszámot fogja viselni a Lakersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus