Hírmorzsák 2018-07-04 (22:00)

Dwight Howardra egyértelmű nemet mondtak a Warriorsnál több szinten is. A Lakers Cousins sérülése miatt mondott le a centerről. Amir Johnson marad a Sixersnél. A Spurs felkészült arra is, hátha Leonard meggondolja magát. A Clippersnek jövő nyáron 70 millió dollárnyi sapka alatti helye is lehet - most Montrezl Harrell és O'Quinn a kinézett magasembereik. Akár egy nappal korábban is bejelenthették volna LeBron Lakershez igazolását.

A mai nap egyetlen eddigi szerződtetése a Philadelphia Sixersé: Amir Johnson 1 évre marad a gárdánál

Tim Kawakami (The Athletic) forrásai szerint amíg DeMarcus Cousins leigazolására többen is bólintottak a csapatból, addig Dwight Howardot teljesen egyértelműen elutasították több szinten is - a bajnok nagy négyeséből mindenki játszott már együtt Cousinsszal a Team USA-nél. 

Szintén ez a téma: Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers azért nem igazolta le DeMarcus Cousinst még 5.3 millió dollárért sem, mert minél jobban akarnak szerepelni a most következő idényben, és nincs idejük kivárni, hogy Cousins a fél szezont kihagyja, akármilyen tehetséges is.

Térjünk át Kawhi Leonardra, miután Jabari Young (San Antonio Express-News) információi szerint a San Antonio Spurs továbbra sem vetette el teljesen, hogy helyrehozza kapcsolatát a kiscsatárral. Leonard cserét kért, ezért felmérik a terepet, de közben olyan jeleket is adnak, hogy ha ne adj' Isten Kawhi meggondolná magát, akkor ők készek tárgyalóasztalhoz ülni. Young szerint Leonardnak is fel kell arra készülnie fejben, hogy újra Spurs-mezt fog magára ölteni, mert ha a Spurs nem kap olyan ajánlatot, amit jónak talál, akkor nem fogja elcserélni. Young azt is hozzátette, hogy szerinte nem fogja kiülni az évet Leonard, ha nem cserélik, játszani fog.

Ha már Leonard, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az egyik érte érdeklődő gárda, a Los Angeles Clippers jövő nyáron akár 70 milliós sapka alatti hellyel is rendelkezhet, így két maximum szerződést is kioszthat - Patrick Beverley, Tobias Harris, Wesley Johnson, Boban Marjanovic és Marcin Gortat lejáró szerződéseivel 55 millió dollár szabadulhat fel a Clippersnél. Leonard mellett jövő nyáron lesz szabadon igazolható Kevin Durant, Klay Thompson, Jimmy Butler, Kyrie Irving, Kevin Love és Kemba Walker is - Jerry Westék megpróbálnak nagyot dobbantani majd a piacon.

Ugyancsak Clippers, de az idei nyárral kapcsolatos, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint szeretnék megtartani Montrezl Harrellt, de ahogyan az előbb írtuk, 2019-es sapka alatti helyet nem akarnak lefoglalni, csak rövidtávú kontraktust adnának a magasembernek. Doc Riversék Kyle O'Quinnt is nézegetik, a tréner és Lawrence Frank tegnap együtt vacsoráztak a centerrel, és tovább folytatódnak a tárgyalások.

Lee Jenkins (Sports Illustrated) az NBA TV-n elmondta, hogy szombat reggel úgy gondolta, hogy LeBron James korábban, akár már szombaton is bejelentheti, hol folytatja pályafutását - végül vasárnap éjszaka látott napvilágot, hogy a Los Angeles Lakershez szerződik. Jenkins meglepődött, mikor kijöttek a hírek arról, hogy James képviselői találkoztak a Philadelphia Sixersszel is, akkor az is átfutott az agyán, hogy LeBron esetleg meggondolhatja magát, de végül kiderült, hogy nem így történt - szerinte csak több információt akart James a Sixersről, de már szombaton is a Lakers felé hajlott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus