Hírmorzsák 2018-07-14 (21:15)

DeMar DeRozan letörölte az instagramját, ő megy a Spurshöz Kawhi Leonardért cserébe? Jabari Parker a Bullsnál. Channing Frye visszatért a Cavshez. Kyle Korvert és Kevin Love-ot sem akarja mindenképpen elpasszolni a Cavs, de csak Collin Sexton érinthetetlen az ohióiaknál. A Rockets lesz a befutó Carmelo Anthony-nál, valószínűleg stretch provisionnel vásárolja ki a Thunder. Lonzo Ball térdét kedden műtik. Valószínűleg 2022-re törlik el a one-and-done szabályt.

Vincent Goodwill (NBC Sports Chicago) jelentette, hogy Jabari Parker érdeklődik a Chicago Bulls iránt, nem sokkal később pedig Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a két fél egyre közeledik a megállapodáshoz. A dolog végére pont is került: Parker 2 évre 40 millió dollárért a Bullshoz szerződött - részletek ezen a linken.

Egy "nagyobb" igazolás történt még a mai napon: Channing Frye 1 évre 2.4 millió dollárért visszatért a Cleveland Cavaliershez, amely a deadline előtt cserélte el a Los Angeles Lakershez.

Voltak kisebb rostermozgások. A New Orleans Pelicans two-way megállapodást kötött Trevon Bluiett-tel, aki a Xavierről jelentkezett a draftra, ahol nem kelt el. A Raptors visszavonta Malcolm Miller QO-ját, így korlátozások nélkül igazolhat bárhova. A Dallas Mavericks two-way szerződést írt alá a 60. helyen draftolt Kostas Antetokounmpóval, illetve visszavonták Yogi Ferrell QO-ját, majd többéves kontraktust adtak neki. A Utah Jazz többéves szerződést adott Georges Niangnak. Az Orlando Magic pedig Braian Angola-Rodasszal írt alá.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cavs elcserélné Kevin Love-ot és Kyle Korvert is, de egyáltalán nem házalnak az ellenfeleknél, hogy vigyék el őket. Nem akarnak tőlük mindenképpen megszabadulni, csak arról van szó, hogy nem érinthetetlenek - az egyetlen érinthetetlen játékos a Clevelandnél jelenleg az idei draft 1/8-as pozíciójában kiválasztott Collin Sexton.

Egyre több pletyka merül fel azzal kapcsolatban, hogy Kawhi Leonard a Toronto Raptorshoz kerülhet, a kanadaiak sztárja, DeMar DeRozan pedig a héten kitörölte instagram fiókját. Elkezdődött persze a spekuláció, hogy ez azt jelenti-e, hogy DeRozan kerül majd a San Antonio Spurshöz, de Michael Grange (Sportsnet.ca) egy játékoshoz közeli forrástól úgy tudja, hogy semmi köze nincs hozzá, egyszerűen törölte az instáját a dobóhátvéd, ennyi történt.

Ha már Leonard, akkor itt említsük meg, hogy az előbb említett Adrian Wojnarowski információi szerint a Spurs több együttessel is tárgyal a kiscsatárról, de egyelőre nincs olyan ajánlata a San Antoniónak, amelyre igent mondanának - továbbra is igen magas Leonard ára.

Nem újdonság, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) tegnap este megerősítette, hogy a Houston Rockets a legesélyesebb Carmelo Anthony leigazolására, amint szabadlistára kerül Melo - a Miami Heaten is gondolkodott Anthony. Mivel azok a csapatok, amelyeknek komoly sapka alatti helyük van, másfelé próbálkoznak, így nagyon úgy tűnik, hogy stretch provisionnel kell kivásárolni Anthonyt, ezt mondta Adrian Wojnarowski is - az 1 éves szerződésében foglalt összeg így a következő 3 évre lesz elosztva, így kevesebb luxusadót kell fizetni.

A Los Angeles Lakers irányítóját, Lonzo Ballt műteni kell - elszakadt a meniscusa, ahogy erről korábban volt már, és kedden artroszkópos beavatkozáson fog átesni. Hogy mikor térhet vissza, az az operáció után fog kiderülni.

A végére pedig Jonathan Givony (DraftExpress, ESPN) maradt, aki úgy tudja, hogy a ligában dolgozó vezetők négyszemközt azt mondták a csapatoknak, hogy ne nagyon számítsanak a one-and-done szabály eltörlésére 2022 előtt. A dolog nagy nyertese a Miami Heat, amely a 2021-es első körösét korábban elcserélte, de 2022-es védetlen első köröst még senki nem cserélt a ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus