Hírmorzsák 2018-07-16 (14:15)

Rondót a bajnoki cím érdekli, nem az, hogy kezdő lesz-e - szeretne Lonzo Ballnak segíteni a fejlődésben. Rob Pelinka szerint felejthetetlen pillanat volt, mikor Rich Paul közölte vele, hogy LeBron a Lakershez szerződik. Magic Johnson szerint nem fognak kapkodni a továbbiakban, tetszik nekik a jelenlegi keret is. Luke Walton szerint ha nyernek, az őrület lesz, ha kikapnak, a világ vége jön majd el - beszélt Spoelstrával is Jamesről. Steph Curry nem tudja még, milyen lesz az új Lakers, de úgy érzi, továbbra is a Warriors az a csapat nyugaton, amelyet le kell győzni a döntőbe kerüléshez. Nick Nurse szerint nem automatikus, hogy LeBron nyugatra kerülésével a Raptors kerül majd be a nagydöntőbe. Teodosicot megtartja a Clippers. Fizdale vasárnap Lettországba utazik, hogy felvázolja Porzingisnek az elképzeléseit. PJ Hairston visszavonult.

A Los Angeles Clippers úgy döntött, hogy garantálja Milos Teodosic 6.3 millió dolláros szerződését - július 15-ig kellett volna kitennie a csapatnak a keretből a szerb játékmestert, akkor csak 2.1 millióval tartoztak volna neki, ám az eredeti tervekkel ellentétben megtartották Teodosicot. A Memphis Grizzlies többéves szerződést kötött Jevon Carterrel, akit az idei draft 32. pozíciójában választottak ki.

A New York Post értesülései szerint a New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale vasárnap Lettországba utazik, hogy meglátogassa az ACL-szakadásából lábadozó Kristaps Porzingist, aki karácsony előtt valószínűleg nem tér vissza a pályára. A hírek szerint a tréner több felvételt is meg akar mutatni a magasembernek, a nyári ligából is, és szeretné felvázolni sztárjának, hogy hogyan alkothatnak kiváló párost Kevin Knox-szal a jövőben. Fizdale azt nyilatkozta, hogy fontos dolog a következő szintre jutásban az, hogy megmutassák Porzingisnek, mik a tervek hosszútávon - hogyan szeretné kihasználni a benne lévő lehetőségeket, és hogyan akar vele egy gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni.

Térjünk át a Los Angeles Lakersre, amelyről az elmúlt egy hétben is sok szó esett. A gárda elnöke, Magic Johnson Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy ha úgy érzik, hogy van egy olyan lehetőség, amellyel javíthatják a csapatot, akkor meg fogják lépni ezt a húzást, de egyébként nem - a jelenlegi keret is nagyon tetszik nekik, jó előérzeteik vannak, és ezzel az állománnyal mennek a csatába. Rob Pelinka GM-mel összeraktak egy tervet, amit LeBron James érkezése ugyan felborított, de továbbra is fegyelmezetten fogják végezni a feladatukat. Jövő nyáron is lesz sapka alatti helyük egy maximum szerződést kiosztani, legalábbis jelen állás szerint, és abban reménykednek, hogy hosszútávon sikerül felépíteniük egy bajnokesélyes gárdát.

A most megszerzett Rajon Rondo azt mondta, hogy a klubnak egyértelmű tervei vannak az idei nyári igazolásokkal, illetve azzal a fiatal maggal, amely adott a gárda számára, úgyhogy őt nem az érdekli, hogy kezdő lesz-e, hanem az, hogy sikerül-e bajnoki címet nyerniük. Rondo Lonzo Ballról azt mondta, hogy nagyon várja már, hogy egy ilyen fiatal játékosnak segíthessen a fejlődésben, amennyit csak tud - a játék átlátásában, illetve abban, hogy minél hamarabb felgyorsítsa Ball játékát, főleg most, hogy a franchise-nak komoly elvárásai vannak Ball-lal szemben.

A már említett Rob Pelinka azt mondta, hogy Rich Paultól, LeBron ügynökétől tudta meg egy sms-ben, hogy James az aranysárga-lilák játékosa lesz - annyit írt az üzenet, hogy "Gratulálok", és a szakvezető szerint azon pillanatok közé tartozott ez, amit sosem felejt el az ember. Pelinka azt is elmondta, hogy mikor James szóban elkötelezte magát, akkor semmilyen nagyobb ünnepség nem volt, sokat beszélgettek a csapatról - LeBron elég világosan kijelentette, hogy nem szeretné, ha az ő szerződtetését elkezdenék látványosan megünnepelni, mert majd a megnyert bajnoki címek után akarja ezt.

A Lakers vezetőedzője, Luke Walton Ramona Shelburne-nel (ESPN) beszélgetett, és annyit mondott, hogy őrület lesz, mikor James elkezd majd ténylegesen is a csapat mezében játszani. Az egész város mögöttük fog állni, minden este főszereplők lesznek a SportsCenterben - ha nyernek, mindenki meg fog őrülni, ha veszítenek, az a világ vége lesz, de az biztos, hogy bárhogyan is alakul, érdekes lesz a most következő idény. Walton a vasárnapi családi grillpartit hagyta ott, miután kiderült a hír, és nyolc és fél órát telefonált - beszélt az édesapjával, Kobe Bryanttel és Erik Spoelstrával is, aki a Miami Heatnél volt LeBron trénere. Walton azt nyilatkozta, hogy Spoelstra azt mondta neki, hogy más Jamest fog kapni, mint ő, hiszen nyolc éve úgy érkezett LeBron Miamibe, hogy még egyetlen bajnoki címe sem volt. Azt is hozzátette, hogy rendkívül keményen dolgozik LeBron, és nagyon érti a játékot - őszintének és felkészültnek kell lennie, és készen kell állnia mindig a munkára, mert amíg ezek adottak, addig jó kapcsolata lesz Jamesszel.

A Golden State Warriors sztárját, Steph Curry-t is kérdezték LeBron csapatváltásáról, aki annyit mondott Sam Amicknek (USA Today), hogy érdekes ez a dolog, de egyelőre nem tudja, milyen lesz a Lakers, hiszen most álltak össze, teljesen új a csapat, és még nincs meg az identitása. James végre nagy piacra került, egy nagy városba, egy hatalmas klubba, amely sikeres múltra tekint vissza. Curry szerint rengeteg szó esett az elmúlt időszakban arról, hogy a nyugati konferenciában mennyivel jobb a színvonal, illetve arról is, hogy James zsinórban nyolcszor volt döntős keletről, de ez is csak növeli az érdeklődést, az övéket is. A szurkolók számára nagyon jó, hogy többet fognak játszani az alapszakaszban, és ha összekerülnek, akkor a rájátszásban is. Nyugat szerinte egyértelműen erősödött LeBron érkezésével, de azért továbbra is a Warriors az a csapat, amelyet leginkább le kell győzni a nagydöntőhöz.

A Toronto Raptors új vezetőedzője, Nick Nurse még a kedd hajnali, Oklahoma City Thunder elleni nyári ligás meccs után mondta el, hogy rengeteget beszélnek arról, hogy James a Lakershez igazolt, de ő nem igazán lepődött meg, mert sok Los Angeles-i barátja mondta neki, hogy már hónapok óta biztos ez. Azt nem tudja pontosan, hogy ez hogyan befolyásolja az ő esélyeiket, mert hiába mondják azt, hogy minden évben LeBron ejtette ki a Raptorst, így most már ők mennek a fináléba, ez nem igaz - keleten valószínűleg mindenki meg fogja érezni a lehetőséget, és komoly harc indul majd a döntőbe kerülésért

A végére pedig PJ Hairston maradt, aki 25 esztendősen bejelentette, hogy visszavonul a kosárlabdázástól az egészségi állapota miatt és azért, mert úgy érzi, nincs már mit bizonyítania ebben a sportágban. Hairston a 2014-es draft 26. helyén kelt el, a Charlotte Hornets választotta ki, és két évet töltött az NBA-ben. A Rio Grande Valley Vipers alakulatánál is kosarazott a G-Ligában, de 2017 óta nem lépett pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus