Hírmorzsák 2018-08-06 (22:30)

Justise Winslow szerint megbeszélték a nézeteltérésüket Dwyane Wade-del, semmi gondjuk nincs egymással. Wade a Heathez való visszatérését követően rájött, hogy megfelelő körülmények között még mindig segítségére lehet egy NBA csapatnak. Kenneth Faried szerint ő ugyanaz a játékos, aki volt - örül, hogy a Nets látott benne lehetőséget, szívesen játszik Brooklynban. Rudy Gay szerint a Leonard-DeRozan-féle csere mutatja meg igazán, hogy mi a különbség a Spurs és a többi klub között. Greg Monroe aláírt a Raptorshoz. Okaro White-ot kitette a Cavs. Trevor Booker Kínában folytatja, Jared Sullinger is marad kínai csapatánál. A Morris-tesók Rich Paulhoz szerződtek.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Toronto Raptors leigazolta Greg Monroe-t - 1 évre 2.2 millió dollárt kap a magasember a kanadai alakulattól. A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Okaro White-ot. Alex Kennedy (Hoopshype) forrásai szerint Trevor Booker nem az NBA-ben kezdi meg a szezont, egyre közelebb van ahhoz, hogy aláírjon a kínai Shanxi Brave Dragons együtteséhez. Jared Sullinger marad a szintén kínai Shenzen Leopardnál. A jövő nyáron szabadügynökké váló testvérpár, Marcus Morris és Markieff Morris pedig a Klutch Sportshoz és Rich Paulhoz szerződtek annak reményében, hogy jövő nyáron nekik is kicsikar valami vaskos szerződést LeBron jó barátja.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Rudy Gay még a DeMar DeRozan-Kawhi Leonard-féle cseréről beszélt a UConn Insider Podcastben. Gay azt mondta, hogy pontosan az a jó a Spursben, hogy a saját érdekeik mellett odafigyelnek a játékosaikra, a szakmai stábra, az alkalmazottaikra is, és ez egyáltalán nem általános az NBA-ben. Leonard távozni akart, és a klub teljesen nyílt volt vele, DeRozannel viszont egyáltalán nem ez volt a helyzet a Raptorsnál - ég és föld volt a két csapat kommunikációja közötti különbség, és ez mutatja meg a San Antonio és a több franchise közötti differenciát. Vannak olyan játékosok a ligában, akik azt csinálják, amit szeretnének, de a többiek csak az NBA részei. Ők felépítik az otthonaikat, a családjuk egy bizonyos városban él, és nagyon nehéz azonnal örülni annak, hogy mindenkinek költöznie kell. DeRozannek ráadásul egy új országba is kell mennie, úgyhogy átérzi a helyzetét, ő is volt ugyanebben a cipőben.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy élvezte a játékot a többiekkel, miután visszatért a Heathez. Az persze nem volt jó, mikor 4-1-gyel kiestek a rájátszásban, de így, hogy visszatért a komfortzónájába, látta, hogy a megfelelő helyzetben a megfelelő lehetőségekkel még mindig képes jó teljesítményre. Talán nem ugrik már ki a stadionból, mint anno, de még mindig képes győzelmekhez segíteni a gárdát, hogy sikeres legyen, és ezek nagyon pozitív dolgok voltak számára.

A Heat kiscsatára, Justise Winslow is Wade-ről beszélt Rohan Nadkarnival (Sports Illustrated). Winslow szerint nagyszerű viszonyt ápol Wade-del, amiben persze voltak hullámvölgyek. Amikor a Chicago Bullsban játszott a dobóhátvéd, akkor összeakaszkodtak az egyik meccsen, de most már minden rendben van - olyan számára Wade, mintha a bátyja lenne, rengeteget segít neki edzéseknél és videózásoknál, hogy fejlessze a játékát. Egyenes játékosnak tartja, aki mellett megtiszteletés játszani és az is, hogy tanulhat tőle. A kisebb kakaskodásról annyit mondott, hogy volt némi feszültség közöttük, de ez kosárlabda, ők pedig egymással versengtek akkor - azóta megbeszélték, rég továbbléptek ezen. Mindketten felnőttek, imádják, amit csinálnak, és nem volt komoly a probléma közöttük, néhány dolgot megbeszéltek, ennyi.

A Denver Nuggetstől a Brooklyn Netshez cserélt Kenneth Faried Brian Lewisnak (New York Post) elmondta, hogy ő most is ugyanaz a játékos, aki korábban volt, semmi nem változott. A Denver úgy döntött, más irányba indul el, a Brooklyn pedig meglátta benne a lehetőséget, és lecsapott egy olyan játékosra, aki szerinte még mindig képes hasznos teljesítményt nyújtani tudja azt, ami a korábbi évek során, és a vezére lehet a gárdának. Hitt benne a Nets, lépett, amikor lehetősége volt, ő pedig örömmel játszik majd a csapatnál. Brooklynban csak a játékra kell koncentrálnia, önmaga lehet, és kosarazhat ugyanúgy, mintha újonc lenne, hiszen új együtteshez került - szereti a padról összekuszálni a dolgokat, persze a jó értelemben. Manimal úgy érzi, hogy olyan szegmensekben képes a csapattársai segítségére lenni, ami átragadhat a többiekre is, mint például az az energia, amivel játszik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus