Hírmorzsák 2018-08-07 (11:15)

Az amerikai elnök lebutázta LeBron Jamest - reakciók többek között Michael Jordantől, Adam Silvertől, Jeanie Busstól és Donald Trump feleségétől. Kevin Durant visszatér Seattle-be egy meccs erejéig. Matt Barnes szerint a 2010-es évek közepének Clipperse volt az egyik legtehetségesebb csapat, amely soha nem nyert bajnoki címet - szerinte túl sok volt az ego, ez volt a probléma. Új játékos a Netsnél és a Nuggetsnél.

A Brooklyn Nets leigazolta Theo Pinsont, aki négy évnyi North Carolina után nem kelt el a drafton, a nyári ligában azonban 11.2 pontot, 4.0 pattanót, 2.2 gólpasszt. 1.0 szerzett labdát és 1.0 blokkot átlagolt 5 mérkőzés során. A Denver Nuggets two-way megállapodást kötött DeVaughn Akoon-Purcell-lel, aki nem is olyan rég még Szolnokon játszott a dán Bakken Bears színeiben - a FIBA Europe Cup egyik legjobb játékosa volt 18.6 pontos átlagával, és a nyári ligában is 12 pontot hozott találkozónként.

Ezen kívül nem sok minden történt az elmúlt fél napban, úgyhogy térjünk vissza még a múlt hét végére, amikor az amerikai elnök, Donald Trump találta be LeBron Jamest. A Los Angeles Lakers új sztárjával Don Lemon (CNN) készített interjút, amely után Trump azt írta twitteren, hogy James a televíziózás legbutább emberével, Lemonnal beszélgetett - mellette LeBron okosnak tűnt, amit nem egyszerű elérni. Nincs új a nap alatt, hiszen James rendkívül kritikus volt Trumppal szemben, amióta utóbbi elnök lett - szerinte Trump a sportot használja fel arra, hogy megossza az országot (gondolt itt arra, hogy kötelezővé tenné, hogy a himnuszok alatt állni kell az NFL-ben is), de a Charlottesville-i lázadások után is megszólta az elnököt, miután Trump próbálta csökkenteni a fehérek felsőbbrendűségét hirdetők szerepét az egészben.

Természetesen sokan a védelmükbe vették Jamest twitteren, és emellett osztották Trumpot is: Bradley Beal, Karl-Anthony Towns, Jonathon Simmons, Rondae Hollis-Jefferson, Steph Curry, Anthony Tolliver, Jared Dudley, Jared Sullinger és mások mellett Frank Kaminsky-nek is sok volt ez már, aki azt írta, hogy Trump tweetje a legjellemzőbb dolog 2018-ra, amit valaha látott. Trump az írása végén annyit tett még hozzá, hogy "I like Mike", ami nyilvánvalóan Michael Jordanre utalt, de Jordan Geoff Bennettnek (NBC News) egy szóvivőjén keresztül megmondta, hogy ő LeBront támogatja, aki elképesztő munkát végez a közösségén belül. Adam Silver komisszár amellett, hogy méltatta LeBront játékosként, elmondta, hogy rendkívül intelligensnek tartja, jó üzleti érzéke is van, és nagyon nagyra tartja azért, amit a közösségért tesz.

A Lakers is kiadott egy közleményt: nagyon büszkék arra, hogy James a Lakers-család tagja lett - ezt írta hivatalos közleményében a többségi tulajdonos, Jeanie Buss. Intelligens vezetőnek tartják, aki átérzi, mekkora a sport közösségformáló ereje, és mindent megtesz, hogy a világ egy jobb hely legyen, márpedig az erre való törekvéseit mindenkinek el kellene ismernie. Egy nappal Trump tweetje után a First Lady is közbeszólt - ő a szóvivőjén keresztül annyit mondott, hogy úgy tűnik, LeBron igazán nagyszerű dolgokat tesz a következő generáció érdekében, és nyitott arra, hogy meglátogassa James új I Promise iskoláját.

Térjünk vissza a pályára: Kevin Durant visszatér Seattle-be, miután a Golden State Warriors tegnap este nyilvánosságra hozta előszezon programját, amelyből kiderült, hogy a bajnok október 5-én a Sacramento Kingsszel játszik majd a városban - a Supersonics 2008-as költözése óta ez lesz az első NBA mérkőzés Seattle-ben.

A végére pedig a 2017 decemberében visszavonuló Matt Barnes maradt, aki az AM 570 LA Sports rádióadásában elmondta, hogy a 2010-es évek közepén játszó Clippers volt szerinte az egyik legtehetségesebb csapat, amelyik soha nem nyert bajnoki címet, és ez mind a saját hibáiknak volt köszönhető - a saját útjukban álltak, egyszerűen túl sok volt az ego, gyerekesen viselkedtek sokszor. Azt gondolták, hogy majd ők lesznek azok, akik a Warriors helyett a csúcsra jutnak, egészen az oaklandiek első bajnoki címéig. Egy évvel korábban kiejtették a Golden State-et a PO-ban, aztán nyert a Warriors, úgyhogy nagyon tehetséges csapatuk volt, ezt tudták, csak egyszerűen nem tudtak közös nevezőre jutni.

Barnes szerint azért volt ez nagyon érdekes, mert a pályán kívül nagyon jól kijöttek egymással, és fogalma sem volt, hogy a pályán miért nem sikerül összerakniuk a nagy egészet - úgy érzi, a makacsságuk az, ami miatt nem tudtak végső győzelmet ünnepelni. Azért volt ez neki borzasztóan kontrasztos, mert utána volt szerencséje a Golden State-nél is játszani, és ott a sztárok teljesen levetkőzték az egojukat, csak az volt a lényeg, hogy a csapat nyerjen - ha ugyanilyen mentalitása lett volna a Clippersnek, akkor ők is bajnokok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus