Hírmorzsák 2018-08-09 (11:15)

Draymond Green nem aggódik LeBron és a Lakers miatt, szerinte a többi csapatnak kell a Warriors miatt aggódni. Andre Iguodala szerint Kevin Durant vita nélkül minden idők legtehetségesebb scorere. A Knicks terve továbbra is az, hogy szeptember 1-je után stretch provisionnel kivásárolják Joakim Noah-t. LeBron először november 21-én tér vissza Clevelandbe. A Golden State masszív favorit a Thunder elleni nyitó találkozón, illetve a Lakers elleni karácsonyi meccsen is. Steph Curry szerint előreléptek DeMarcus Cousins megszerzésével. John Wall megpróbálta rábeszélni Cousint, hogy a Wizardshoz igazoljon, de rájött, hogy azonnal bevethető centerre van szükségük. Új NCAA szabály az "elitnek", de még nem tudni, mit szól hozzá az amerikai szövetség és az NBA.

Adrian Wojnarowski és Ian Begley (mindketten ESPN) értesülései szerint a New York Knicks továbbra is úgy tervezi, hogy Joakim Noah nélkül kezdi meg az idényt, és amennyiben nem találnak cserepartnert a centerért, úgy szeptember 1-je után stretch provisionnel kivásárolják - a dátum azért fontos, mert így hiába lesz hátra 2 éve, a 2018/19-es pénze teljes mértékben fog a sapkába számítani, és csak a 2019/20-as részt fogják elnyújtani 3 évre, nem a 2 éves kontraktusát 2*2+1-re, tehát 5-re. Mint ismert, Noah február óta nincs a csapattal, miután volt egy heves szóváltása Jeff Hornacek akkori vezetőedzővel - Scott Perry GM eddig sikertelenül próbálta elcserélni, jó eséllyel kivásárlás lesz a vége.

Tegnap este írtunk már az első heti, karácsonyi és MLK napi országos TV-s meccsekről, de Dave McMenamin (ESPN) plusz információval szolgált a hajnal folyamán: LeBron James november 21-én tér vissza először korábbi csapata, a Cleveland Cavaliers otthonába új klubjával, a Los Angeles Lakersszel.

Ha már LeBron és a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az országos TV-s meccsek kihirdetése után a Westgate Las Vegas SuperBook ki is jött az oddsokkal az első napi találkozókra és a karácsonyi összecsapásokra is, és az aranysárga-lilák jelenleg 10.5 pontos "underdogok" a bajnok Golden State Warriors ellen december 25-én. A bukiknál az oaklandiek majdnem ugyanekkora esélyesek a nyitónapon is, ott 8.5-es hendikeppet adnak rájuk az Oklahoma City Thunder ellenében - a hendiket ezen a linken megtaláljátok!

Maradjunk a Golden State-nél: Draymond Greent kérdezték LeBron Lakershez igazolásáról, amire annyit mondott Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy ők nem aggódnak más csapatok miatt, nem is kell, a többi együttes aggódik miattuk - ők a bajnokok, úgyhogy nem kell aggódniuk senki miatt.

Steph Curry annyit mondott erről Janie McCauley-nak (Associated Press), hogy szerinte jó hangulatú meccsek várhatóak azzal, hogy James az aranysárga-liláknál folytatja, és hogy sok tehetséges fiatallal rendelkezik a Lakers - biztos, hogy most megint elkezdenek majd egyre többen lenni a Lakers-drukkerek, de a Bay Areában az ő szurkolóik a hangosabbak, ők uralják a terepet. Curry arról is beszélt, hogy senki nem gondolt arra, hogy DeMarcus Cousins megszerzése reális lehet, aztán hirtelen mégis ott kötött ki új csapattársuk. Az irányító úgy érzi, előreléptek még akkor is, ha veszítettek el olyan játékosokat, akiknek fontos szerepük volt a bajnoki címek megszerzésében - szerinte fejlődni kell, más dolgokra kell helyezni a hangsúlyt, ha valaki meg akarja védeni a címét, úgyhogy nagyon várják Cousinst is, akármikor térhet vissza.

Közvetve szintén a Golden State-hez kapcsolható, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall Ben Standignek (The Sports Capitol) elmondta, hogy megpróbálta meggyőzni egykori kentuckys csapattársát, Cousinst, hogy játszanak újra együtt, ezúttal a Wizardsnál, végül a center a Warriorst választotta. Wall szerint Cousins Achilles-sérülése is megkavarta a dolgokat, mert tudta, hogy olyan középjátékos kellene nekik, aki azonnal, az idény legelejétől kezdve bevethető, márpedig Cousins szinte biztosan nem lesz az.

És még mindig az oaklandiek: Andre Iguodala Ben Golliverrel (Sports Illustrated) Kevin Durantről beszélt, mert szerinte az emberek nem értékelik eléggé a kétszeres döntő MVP-t, akit vita nélkül minden idők legtehetségesebb scorerének tart. Iguodala szerint Durant egy két lábon járó 30 pont, ráadásul 12 dobásból tud ennyi pontot összeszedni, ami rendkívül hatékony, borzasztóan nehéz megcsinálni. Sok embernek rengetegszer kell a labda a kezébe, hogy érezze a ritmust, de Durantnek nem. Iguodala kiemelte Michael Jordant és Kareem Abdul-Jabbart, mint azt a két játékost, akiknek megállíthatatlan fegyverük volt - Jordannek a fadeaway tempók, KAJ-nak pedig a horogdobás -, de KD egy olyan 215 centi magas játékos, aki 15 méterről is képes bármikor kosarat szerezni egy hesitation move-ból eldobott tempóval.

A végére pedig az NCAA maradt, amely új szabályt vezetett be: az egyetemi bajnokság engedélyezni fogja az "elit" középiskolás és egyetemi játékosoknak, hogy ügynököt fogadjanak - ez az eddigiek során azt jelentette, hogy nem mehettek vissza az egyetemre, most viszont ezek a kosarasok akár vissza is térhetnek az intézményekbe, amennyiben mondjuk nem kelnek el a drafton. Az alapötlet szerint a USA Basketball, tehát az amerikai szövetség döntené el, hogy ki számít "elit" játékosnak, de egyrészt ez a szövetséget és az NBA-t is váratlanul érte, abszolút nem számítottak erre a lépésre, másrészt a szövetségnek a hírek szerint sem az infrastuktúrája nincs meg ahhoz, hogy felelősségteljesen elvállalja ezt a szerepet, sem érdeke nem fűződik ehhez.

Mint ismert, az NBA 5 éven belül el akarja törölni a one-and-done szabályt, amelynek köszönhetően közvetlenül a középiskolából is mehetnének a játékosok a draftra - Adrian Wojnarowski információi szerint a szövetség azt szeretné, ha az NBA döntene arról is, hogy ki "elit" és ki nem az. Az egyetemi edzőlegenda, John Calipari az ESPN SportsCenter nevű adásában azt nyilatkozta, hogy semmi nem valósul meg az ötletből addig, amíg az NBA és a Játékosok Szakszervezete nem lép valamit, amire valószínűleg 2022-ig nem kerül sor, úgyhogy Calipari szerint csak az idejüket vesztegetik azzal, hogy ennek az ötletnek az előnyeit és a hátrányait vizsgálják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus