Hírmorzsák 2018-08-29 (13:30)

Draymond Green szerint LeBron James a jelenlegi legjobb kosaras, és az elmúlt négy évben vált azzá, aki ma. Manu Ginobili segíteni fogja a Spurst a most következő idényben is - Clyde Drexler nagyon szeretné a BIG3-ben tudni az argentint. Augusztus 30-a Manu Ginobili Nap San Antonióban. Vucevicet árulja az Orlando? Új játékos a Jazznél. A Memphis kirakott egy embert. Bárki bármilyen színű cipőben pályára léphet ezentúl.

Michael Scotto (The Ahtletic) forrásai szerint az Orlando Magic elérhetővé fogja tenni Nikola Vucevicet - a montenegrói center lejáró szerződéssel bír, a klub pedig inkább a Mo Bamba, Jonathan Isaac, Aaron Gordon trió köré építkezne a magasembereknél.

A San Antonio Spurs két napja visszavonult legendájához, Manu Ginobilihez három hír kapcsolódik. Egyrészt a város polgármestere, Ron Nirenberg augusztus 30-át Manu Ginobili napnak nyilvánította. Másrészt a BIG3 kommisszárja, Clyde Drexler azt mondta, hogy mindent megtesz azért, hogy Ginobili a 3-3 ligában játsszon, mert ő a tökéletes BIG3 játékos, pont neki találták ki ezt a bajnokságot - rendkívül jól cselez, two-way játékos, és szenvedéllyel kosarazik. Erről szól a BIG3 - olyan játékosokról, akik imádják ezt a sportot. Drexler azt is hozzátette, hogy megpróbálják Ginobili csapattársát, Tim Duncant is megszerezni.

Harmadrészt az argentin ikon a La Nacional napilapnak elmondta, hogy Gregg Popovich-nak is nyíltan kijelentette, hogy ez nem egy búcsú a csapattól - a gyerekei már elkezdték az iskolát, és amikor a városban lesz, ott lesz a franchise mellett. Már nem tud egy-egy szerzett labdával vagy kiharcolt támadófaulttal segíteni, de valamilyen módon szeretne hozzátenni az együtteshez. Mindenkit nagyon szeret a csapatnál, a legjobbat akarja a Spursnek, és ha tud, szívesen segít. Miután beszélt Popovich-csal, úgy érezte, eljött az idő, hogy nyilvánosságra hozza döntését - annak ellenére, hogy tudta, hogy ez a helyes lépés, nagyon ideges volt a gép előtt, mikor bepötyögte azokat a bizonyos sorokat, hogy abbahagyja. Boldog, de nagyon nehezen tudja megmagyarázni az összes jelenlegi érzését. Amint kitette azt a bizonyos tweetet, megnyugodott, majd azonnal jöttek az üzenetek, és néhány nagyon megindító volt számára.

A Golden State Warriors magasemberétől, Draymond Greentől Maverick Carter kérdezte meg, hogy LeBron Jamest lehet-e a jelenlegi legjobb kosarasnak hívni, és Green szerint igen - ezt ki is mondhatja James, el is hiheti magáról. Green úgy érzi, hogy az elmúlt négy év során vált Bronból LeBron James - semmi köze nincs ehhez a győzelmeknek vagy a statisztikáknak, egyszerűen megtalálta önmagát. Az erőcsatár szerint az emberek nem úgy néztek Jamesre, ahogy most, amíg ki nem jelentette, hogy "itt vagyok" - Green szerint évekig ódzkodott attól LeBron, hogy kimondja ezt. Nagyon sokan túlságosan szerények ahhoz, hogy ez elhangozzon tőlük, és Green szerint ezért nem tudják elérni a bennük rejlő potenciál csúcsát.

A Memphis Grizzlies kirakta Kobi Simmonst - two-way szerződése volt az együttessel az előző idényben. A Utah Jazz leigazolta Trey Lewist - az előző idényt a francia első osztályban töltötte, és a nyári ligában már a Jazz játékosa volt.

A végére pedig a cipők maradtak: Nick DePaula (ESPN) jelentette, hogy a liga a most következő idényben engedélyt ad arra a játékosoknak, hogy bárki bármikor bármilyen cipőben játszhasson - eddig vagy nagyrészt fekete vagy fehér cipőben kellett játszani, vagy a mezzel megegyező színben játszhattak a kosarasok, ez változik most.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus