Hírmorzsák 2018-09-15 (21:30)

Lonzo Ball leegyszerűsítette a dobómozdulatát, más játékos lehet, mint tavaly. Rengeteg NBA-játékos vesz részt az európai vb-selejtezőkön. Tomas Satoranskynak kitelik az ideje a Wizardsnál? Még egy szakíró mondta el véleményét Leonard-témában. A Denver nagyon gyors és nagyon mély rotációt épített alacsony posztokon, hogy tehermentesítse Nikola Jokic-ot. A Pacers GM-je azt várja Myles Turnertől, hogy idén védekezésben idézze meg a legnagyobbakat. A Spurs Simmonst vagy Embiidet akarta Leonardért, a Philly elhajtotta őket. JJ Redick megvédte Markelle Fultzot. 

Joe Morgan (Sporting News) írt arról, hogy most már egyértelmű, hogy Lonzo Ball nagyon sokat dolgozott a dobásain a nyáron, leegyszerűsítette a dobómozdulatát, ami egyúttal azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabban tudja elengedni a kísérleteit. Tavaly 36%-kal dobott mezőnyből és 30.5%-kal a triplavonalon túlról, viszont nagyon sokszor ő volt a playmaker, most viszont ott lesz James vagy Rondo, így Ballnak nem kell többfelé figyelnie, sokszor csak arra kell koncentrálnia, hogy jó helyen álljon és stabil mozdulattal dobjon – Morgan szerint a Lakersnél nagyon bíznak abban, hogy szignifikánsan javulni fog a dobószázaléka. Erre egyébként van esély, mert egyetlen egyetemi évében mezőnyből 55, tripláról 42% felett célzott. 

A Lakersnél egyébként már majdnem mindenki Los Angelesben van és többnyire együtt készül, ketten hiányoznak igazoltan: Svjatoszlav Mykhailiuk az ukrán, Ivica Zubac a horvát válogatottal játszik világbajnoki selejtezőket. Mikhailuk 22 ponttal vette ki a részét a spanyolok legyőzéséből, Zubac pedig 11 ponttal jelentkezett a litvánok ellen. Több NBA-játékos is ott van egyébként a selejtezőkön, a horvátoknál Dario Saric és Bojan Bogdanovic, az ukránoknál Alex Len, a törököknél Cedi Osman, Ersan Ilyasova és Furkan Korkmaz, a franciáknál Nicolas Batum, a cseheknél Tomas Satoransky, a bosnyákoknál Jusuf Nurkic és Dzanan Musa, a németeknél Dennis Schröder és Maxi Kleber, a szerbeknél Bogdan Bogdanovic és Nemanja Bjelica segíti nemzeti csapatát, váltakozó sikerrel. Az elmúlt két nap európai selejtezőiről itt és itt írtunk bővebben. 

Chase Hughes (NBC Washington) szerint egyébként Tomas Satoranskynak lehet, hogy nagyon hamar kitelik az ideje a Wizardsnál, mert bár az edzőtábornak úgy fut neki, hogy ő John Wall első számú helyettese, ezt a pozíciót nagyon könnyen elvesztheti. A gond az, hogy Satoransky a játékszervezésen kívül máshol nem nagyon ért, a védekezése kifejezetten támadhatótámadásbeli feladatait a két új játékos, Austin Rivers és Troy Brown Jr. simán meg tudja oldani, mellette pedig ők ketten sokkal jobb védőmunkára is képesek. 

A Minnesota Timberwolves fiókcsapatának, az Iowa Wolvesnak az edzője, a korábbi Minny-játékos Scott Roth arról beszélt Jerry Zgodának (The Star Tribune), hogy a Wolves rendületlenül ad lehetőséget a G-Ligában a játékosoknak, mert a többiekhez hasonlóan látják értelmét – minden csapat keresi a következő Jonathon Simmonst, és reménykednek, hogy az ő csarnokukba sétál be. 

Mostanában az egyik slágertéma a "hol folytatja Leonard jövő nyáron?", ehhez szólt hozzá Ramona Shelbourne (ESPN). A szakíró szerint most, hogy Leonard még nem ütötte le a labdát Torontóban, nem lehet tudni, milyen szezonja lesz, véleménye szerint a Los Angeles Clippers áll a legjobb helyen ebben a versenyben. Mögötte a Torontónak van a második legnagyobb esélye, hogy aláírjon nyáron, és szerinte a Lakersre van a legkevesebb esély. 

Chris Dempsey Nuggets-közeli szakíró úgy tudja, hogy Will Barton kapja majd meg az elcserélt Wilson Chandler kezdő pozícióját, így a szezon elejétől fogva egy mindkét oldalon borzasztó gyors és agresszív háromhátvédes (Harris-Murray-Barton) felállással fog dolgozni a Denver. Ez a felállás a korábbi időszakban átmenetileg már többször működőképesnek bizonyult, most kipróbálják "élesben" is. Barton fokról fokra, küzdötte fel magát a kezdőig, és Dempsey szerint a következő ilyen játékos Malik Beasley lesz Coloradóban – a dobóhátvéd szintet lépett védekezésben, emellett a tripladobását és labdakezelését is fejlesztette, így amíg Isaiah Thomas játékszervezésben, Beasley az említett területeken vethető majd be. Trey Lylesról is azt jósolja, hogy kiugró szezonja lehet, mert a jókezű erőcsatár igen jó opciónak tűnik, hogy akár a kezdőben, akár a padról beszállva megkavarja az ellenfelek védekezését. 

Kevin Pritchard, a Pacers GM-je a liga honlapjának nyilatkozott, ahol elmondta, hogy mit várnak idén Myles Turnertől. Pritchard szerint nyilván kap majd rendesen dobásokat a kiváló csuklójú center, ugyanakkor a védekezés az, ahol ligaelit szintet várnak el tőle: uralnia kell a festéket, folyamatosan megállítani, blokkolni vagy kizökkenteni az ellenfél játékosait és elvenni a kedvüket a játéktól. Turner szerinte remek atletikussággal és magassággal rendelkezik, ez manapság talán a legfontosabb egy centernél, és ezért is reméli, hogy ugyanúgy elkezd majd negatív hatással lenni az ellenfelek játékára, mint annak idején Olajuwon, Ewing vagy Mutombo. 

A végére egy kis érdekesség: a liga egyik legjobban értesült újságírója, Zach Lowe (ESPN) podcastjében elmondta, hogy tudomása szerint a San Antonio Spurs a Philadelphiát is megkereste Kawhi Leonarddel, de a 76ers nagyon gyorsan elhajtotta őket, mivel Ben Simmonst vagy Joel Embiidet kérték volna. Annak idején Markelle Fultz neve is felmerült, de Lowe határozottan kijelentette, hogy a Spurst egy pillanatig nem érdekelte a 2017-es draftelső – a műsorban vendégeskedő JJ Redick egyébként azt mondta, hogy sérülésekkel bajlódó csapattársát teljesen igaztalanul szedte szét a média az újoncévében. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus