Hírmorzsák 2018-09-16 (09:30)

Jimmy Butler holnap találkozik Tom Thibodeau-val és Scott Laydennel, hogy tisztázzák a dolgokat, és hogy hogyan tovább. Kevin Garnett Derrick Rose-t kezdetné a Timberwolvesnál egyes poszton. Shaq úgy érzi, 50 pontot átlagolna a mai ligában, büntetők nélkül. Glen Taylor tulajdonosnak nem tetszik a Thibodeau-Layden páros által felépített kultúra a Minnesotánál. Justin Pattonnak most a jobb lábfeje tört el. Steph Curry Juan Carlos Navarrót magasztalta. Újra forgalomba hozzák Allen Iverson Reebok Answer 1-esét.

Jon Kraczynski (The Athletic) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves sztárja, Jimmy Butler hétfőn találkozik a csapat GM-jével, Scott Laydennel és elnök-vezetőedzőjével, Tom Thibodeau-val, hogy megbeszéljék a hogyan továbbot. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrása szerint bármit kell megvitatni, az szóba fog kerülni ezen a meetingen - mint ismert, több pletyka is szárnyra kapott, hogy a swingman nem elégedett a klubnál több mindennel sem, köztük saját csapattársaival, és visszautasította a gárda szerződéshosszabbítási ajánlatát is, úgyhogy elképzelhető, hogy idő előtt kenyértörésre kerül a sor.

Több hír is tartozik még a Minnyhez. Egyrész Wojnarowski úgy tudja, hogy Glen Taylor tulajdonosnak komoly aggályai vannak azzal a kultúrával kapcsolatban, amit a Thibodeau-Layden páros kezd kialakítani a franchise körül - mint ismert, Luol Deng leigazolásával Thibodeau negyedik korábbi játékosát gyűjtötte maga köré, és többekkel nem ápol éppen jó viszonyt, köztük a gárda legnagyobb tehetségének és egyik legjobbjának tartott Karl-Anthony Townsszal sem.

Ugyancsak ide tartozik, hogy a tavaly draftolt Justin Patton a héten a jobb lábfejét törte el edzés közben - tavaly a nyári ligában elcsúszott a vízes padlón, akkor a bal lábfeje bánta. Jövő héten műtik a centert, de ez újabb hosszabb kihagyást jelent a fiatal játékos számára - azt majd talán az operáció után lehet tudni, hogy pontosan mennyit.

És még mindig a TWolves: Kevin Garnettet kérdezték arról, hogy kit kezdetne irányító poszton, amire a legendás magasember azt válaszolta, hogy az idősődő kosarasok tudása nem vész el. Szerinte Derrick Rose most jobban játssza az elzárás-leválás játékot, mint korábban bármikor - képes másoknak is helyzeteket teremteni, és saját maga is be tudja fejezni ezeket a szituációkat egy-egy jó dobással. Garnett a végén levonta a következtetést: ő Rose-zal kezdene egyes poszton.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry egy Under Armour rendezvényen Juan Carlos Navarróról beszélt, aki idén nyáron vonult vissza. Curry a Jugonesnek elmondta, hogy Navarro volt az egyik kedvenc spanyol válogatott játékosa. A 2010-es világbajnokságon dobott egy hármast egy lábról elugorva, és azt a mozdulatot mindig szerette volna lemásolni.

Shaquille O'Neal a hivatalos Lakers podcast vendége volt, ahol azt mondta, hogy ha a mai ligában játszana, ő nem állna rá a kinti dobásokra, mert egy magasembernek nem ezt kellene csinálnia, és ha ma játszana, 50 pontot átlagolna büntetők nélkül. Shaq úgy érzi, azért lenne ennyire sikeres, mert manapság nem játszanak elég fizikálisan a kosarasok, mindenki picsog, sír, ő pedig megbüntetne mindenkit a gyűrű alatt. Mindenki azt mondja, hogy ez már egy más kosárlabda, de szerinte nem - oké, mindenki elkezdett tempókat dobálni, ő viszont még mindig a palánk alatti centermunkában hisz.

Szerinte sokan nem tudják, hogy a tempókhoz lábra és erőre van szükség. Három negyedig lehet dobálgatni ezeket, de a negyedik negyedben, azok után, hogy vele fizikálisan meg kell küzdeni, senkinek nem marad ereje arra, hogy pontosan célozzon. Márpedig ő keményen odatenné magát, akár büntetik, akár nem - minden festékbe érkező játékost leütközne. Ha büntetést kap, rendben van, nem érdekli, mert ez pszichológiai csata is - tudni fogja az ellenfél, hogy ha következőleg is a betörést választja, ő bizony ott lesz.

A végére pedig Allen Iverson eredeti Reebok Answer 1-ese maradt, amelyet újra forgalomba hoznak - Kínában szeptember 22-én lesz kapható, utána fog a boltokba kerülni Észak-Amerikában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus