Hírmorzsák 2018-10-04 (22:10)

Devin Booker elkezdte a dobóedzéseket. Draymond Green térde rakoncátlankodik, pihentetni fogják. Jahlil Okafor véglegesítése nem függ a sérülésétől. Dragan Bender egyre nehezebb helyzetben van, lassan mindenki előtte van a rotációban. Allonzo Trier valószínűleg "bedobta" magát a Knicks végső keretébe. Fizdale megdicsérte Mitchell Robinsont a Morris-affér kezeléséért. Jaren Jackson Jr. a szezon elején még biztosan a padról jön. Marketing-szempontból kellemetlen sérülés a Mavericksnél.

Kezdjük a sérülésekkel. A szeptember 10-én operált Devin Booker felépülése gyorsabban halad a vártnál, a Phoenix Suns alapembere a szerdai edzésen már a műtött jobb kezével dobált, Duane Rankinnek (The Arizona Republic) azonban Igor Kokoskov vezetőedző elmondta, hogy Booker továbbra is csak kontakt nélküli munkát végezhet, és nem biztosak abban, hogy a szezonkezdésre készen fog állni. Kokoskov szerint ez nem az ő döntése, hanem az orvosi csapaté, akikről mindenki tudja, hogy a legjobbak között vannak az NBA-ben. A doktorok állítják össze, mikor milyen lépések következnek, ezt a menetrendet fogják tartani.

Draymond Green elővigyázatosságból a héten már nem lép pályára, mert kisebb térdsérülést szedett össze, jelentette Monte Poole (NBC Sports). A Pelicans mestere, Alvin Gentry döntését nem fogja befolyásolni Jahlil Okafor sérülése, hosszabb távon gondolkodik, és ha úgy ítéli meg, hogy Okafor hasznos lesz a New Orleansnak, akkor megtartja. Okafor 1-2 hétre dőlt ki a hétvégén bokasérülés miatt. 

A Suns fiatal horvát játékosának, Dragan Bendernek egyelőre nem jött be az edzőváltás, az új-zélandi ellenfél elleni felkészülési meccsen borzasztóan játszott, ráadásul csak a negyedik negyedben, a tartalékok tartalékjaival együtt vetették be, és még itt is hibát hibára halmozott. A Sixerstől érkező Richaun Holmes pár hét alatt több percet harcolt ki, mint Bender, akinek lassan nagyon fel kell kötnie az alsóneműt, ha egyáltalán a ligában akar maradni hosszútávon. 

New Yorkban az új vezetőedző, Dave Fizdale kijelentette, hogy minden posztra nyílt a verseny, nincsenek kőbe vésett pozíciók és játékpercek. Ennek vannak kárvallottjai, például a veterán hátvéd, Courtney Lee, aki két felkészülési meccsen nem léphetett pályára sérülés miatt, így hátrányba került a többiekhez képest. Lee a múlt héten az edzőtáborban szenvedett nyaksérülést, amikor ziccerdobás közben valaki lefaultolta, és Marc Bermannak (New York Post) arról panaszkodott, hogy emiatt elvesztette a kondícióját, pedig a szezonnak úgy futott neki, hogy kiváló fizikai állapotnak örvendett. A szabad versenynek vannak győztesei is: Trey Burke legutóbb kezdett, a drafolatlan újonc, Allonzo Trier pedig az előző előszezon-mérkőzésen 26 perc alatt 25 pontot szórt, Fizdale pedig kijelentette, hogy a two-way szerződéssel játszó hátvédnek esélye van bekerülni a végleges, 15-ös keretbe. 

Fizdale egyébként megvédte újonc centerét, Mitchell Robinsont, aki a Wizards csatárával, Markieff Morrisszal keveredett összetűzésbe, aminek a végén Morrist kiállították. Fizdale-nek tetszett, ahogy újonca kezelte a helyzetet, nem hátrált meg, és a két játékos közül szerinte Robinson viselkedett éretten. 

Jaren Jackson Jr. lehet majd idővel a nagyobb játékos, de a Grizzliesnél egyelőre a szerződésért játszó JaMychal Greennel számolnak a kezdőcsapat négyeseként. Ugyanakkor Jacksonnak a lehető legtöbb percet fogják adni a Memphisnél, elképzelhető, hogy a szezon előrehaladtával helyet cserélnek a rotációban. 

A végére egy szakmailag kevésbé fontos sérülés: a Dallasnál már nem csak Dirk Nowitzki maródi (az ő állapotáról október 12-én fogják ismét tájékoztatni a sajtót), hanem Ding Yanyuhang térde is elkezdett fájni. Ez azért problémás, mert a Mavericks Kínában játszik az előszezonban, és a Shanghajban rendezett meccset ki kell hagynia. Rick Carlisle szerint Sencsenben már pályára léphet, a helyi drukkerek legnagyobb örömére. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus