Hírmorzsák 2018-10-11 (12:00)

Kevin Love arról beszélt, hogy mit tanácsolna azoknak a sztároknak, akik azon gondolkodnak, hogy LeBron James mellé szerződnek. Jahlil Okafor depressziós, de most már sokkal jobban kezeli ezt, mint korábban. Kevin Durant utolsó éve lesz ez a Golden State-nél? Gordon Haywardnak fáj a háta, a hosszú kihagyást okolja ezért. Austin Rivers szerint sokan átnéznek a Wizardson, és az Indiana Pacersről is túl kevés szó esik. Joakim Noah kivásárlásával az alapszakaszkeret kialakításáig vár a Knicks, hátha el tudják cserélni. Három játékost igazolt a Thunder. Elhunyt Tex Winter.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love Brian Windhorstnak (ESPN) arról beszélt, hogy mit tanácsol azoknak a szupersztároknak, akik azon gondolkodnak, hogy LeBron James mellé igazolnak. Love szerint ezeknek a játékosoknak tudniuk kell követni egy másik játékost, erről sokat kell tanulniuk, mert LeBron mellett senki nem lesz első számú ember. Ő megpróbált önmaga maradni, és mindig elmondta, hogy mit gondol, akkor is, ha nem értettek egyet valamiben. Love szerint kitartónak kell lenni - neki is volt egy csomó rossz estéje, mikor nagyon sötéten alakultak a dolgai, de mindig harcolt makacsul. Love szerint LeBron biztosítja minden évben, hogy van esély a győzelemre - sok gyűrűje van, és a legmagasabb szinteken lehet valaki sikeres mellette. Együtt nyertek, egyre szorosabb lett a kapcsolatuk, és szerinte ez a jövőben is folytatódni fog.

Mint ismert, Love az előző idény közben bevallotta, hogy pánikbetegséggel küzd, és hasonló témakörben szólalt meg nemrég a New Orleans Pelicans új centere, Jahlil Okafor, aki Shams Charaniának (The Athletic) elmesélte, hogy nem is tudott arról, hogy depressziós és szorongásokkal küzd, amíg nem került Brooklynba, és nem kezdett el beszélgetni valakivel erről - a nagy gond az volt, hogy nem foglalkozott ezzel utána. Egy héttel a szezon vége előtt nézett a tükörbe - akkor határozta el, hogy nemcsak a testét kell rendbe tennie, hanem fejben is meg kell gyógyulnia. Azóta sokkal többet foglalkozik ezzel, és megtanulta, hogyan érezze jól magát. Love-nak köszönetet mondott, az ő vallomása után fogadta el, hogy ez a gond teljesen normális. 9 évesen vesztette el az édesanyját, és ez sokkal mélyebb nyomokat hagyott benne, az egész életére kihatással volt - éppen ezért nem okol senkit, sem a Philadelphia Sixerst, sem a médiát vagy másokat.

Marcus Thompson (The Athletic) a KNBR rádió adásában elmondta, hogy szerinte Kevin Durant az idény végén távozik a Golden State Warriorstól, legalábbis ő egyértelműen ezt olvassa ki a testbeszédéből és az eseményekből. Thompson szerint azért nehéz a helyzet, mert senki nem tudja, mit akar Durant - még abban sem biztos, hogy maga a játékos tudja, mit szeretne, de abban biztos, hogy a Warriors nem sejti, hogy a bajnoki címek, a nagyobb hatalom vagy éppen az mozgatja-e a kiscsatárt, hogy egyértelmű első számú ember akar lenni. Thompson szerint olyan, mintha minden lehetséges dolgot megkapott volna a csapattól KD, és még mindig nem teljesen biztos abban, hogy ott akar-e játszani - mintha egy kapcsolatban az egyik fél mindent megadna a másiknak, az még mindig elégedetlen, és az első fél azt mondja, hogy "akkor jobb, ha mész".

A Boston Celtics swingmanjének, Gordon Haywardnak fáj a háta - a játékos Tom Westerholmnak (MassLive) elmondta, hogy egy ideje tart már ez, mióta visszatért az edzésbe, de az utóbbi időben romlott a helyzet, ezért vett kicsit vissza. Korábban is voltak ilyen gondjai, de a kezelések megoldották a bajt, most viszont nem ez a helyzet. Hayward szerint erősítenie kell, mert a lába erős, arra koncentrált, minden más azonban a háttérbe szorult kicsit emiatt - a hát is legalább olyan fontos, mert ha az fáj, nem sok mindenre képes az ember. Nehéz helyzet ez, mert saját magától is azt várja el, hogy úgy térjen vissza, hogy ugyanaz a játékos, aki volt a sérülése előtt. Egy évet dolgozott rajta, és türelmes volt, mert tudta, hogy időbe telik, mire régi önmaga lesz, ettől függetlenül néha idegesítő volt ez. Ilyen hosszú kihagyása nem volt korábban, így fogalma sem volt arról, mennyi időbe telik, mire újra ráérez a ritmusra, vagy hogy egyáltalán mire számítson. Még egyszer elmondta, hogy türelmesnek kell lennie, és úgy kell segítenie a csapatot, ahogyan tudja.

A Washington Wizards új hátvédje, Austin Rivers James Herberttel (CBS Sports) beszélgetett arról, hogy szerinte átnéznek a fővárosi csapaton - az utóbbi 4-5 évben a PO-ba jutottak, most pedig vele, Dwight Howarddal és Jeff Greennel erősödtek, mégsem beszél róluk senki. Nincs ezzel különösebb baja, majd a pályán kell megadniuk az alaphangot, ha elkezdődik az idény. Érti azt is, hogy más csapatok miért kerültek a média középpontjába, de úgy érzi, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt keleten. Szerinte az Indiana Pacers a másik együttes, amelyről nem esik elég szó - pedig hétmeccses párharcot játszottak a Cavsszel, és ki is ejthették volna az ohióiakat, mégsem beszél róluk senki, mert mindenkinél a Boston Celtics és a Philly van a középpontban. Az is rendben van szerinte, mert mindkét gárda tehetséges, de úgy érzi, hogy az Indiana és a Washington is a két kiemelt franchise szintjén van.

Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a New York Knicks továbbra is el akarja távolítani Joakim Noah-t a csapatból, viszont megvárják ezzel az alapszakasz elejét - abban reménykednek, hogy egy sérülés vagy bármi más miatt bejelentkezik a francia centerért egy másik csapat, aki cserével vinné el Noah-t. Ha ez nem történik meg, akkor a 15 fős alapszakaszkeret kialakításakor ki fogják vásárolni.

Az Oklahoma City Thunder tegnap kitett három embert a keretből, hajnalban pedig leigazolt hármat Donte Grantham, Scotty Hopson és Dez Wells személyében.

A végére pedig egy szomorú hír maradt: amint arról már olvashattatok nemrég, 96 éves korában elhunyt Phil Jackson legendás segédedzője, a Triangle Offense atyja, Tex Winter. Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus