Hírmorzsák 2018-10-12 (19:15)

Draymond Green Tim Duncannek és Kobe Bryantnek nem szólna be soha - elmesélte, mi történt, amikor megpróbálta. Kevin Garnett jellemezte a Jimmy Butler-sagát. A Warriorsnak 5 válogatott játékosa lehet, erről beszélt Klay Thompson. Dirk Nowitzkinek még több hét kell a visszatérésre. Derrick White 6-8 hetet kihagy (sarok). John Collinst megműtötték, még legalább 10 napot kihagy (boka). Rostermozgások: Warriors, Nets, Mavericks.

A Golden State Warriors 5 játékost adhat jövő nyáron a válogatottba, amiről Klay Thompson azt mondta Nick Friedellnek (ESPN), hogy óriási dolog lenne ez, mert nem tudja, hogy előfordult-e valaha a Team USA és az NBA történetében. A válogatott GM-je, Jerry Colangelo azt mondta, hogy sok mindent figyelniük kell a szezon alatt, sérüléseket és egyéb körülményeket, mielőtt elkezdik meghívni a kinézett játékosokat - tudni szeretnék, hogy ki az, aki komolyan gondolja, és akár hosszabb távon is vállalná a szereplést.

Ha már a Warriors, akkor itt térhetünk ki Draymond Greenre, aki Sam Alipournak (ESPN The Magazine) adott interjújában elmondta, hogy Tim Duncan az, aki ellen soha nem használná a trash talkot - újoncként beszólt egyszer Duncannek, aki úgy meredt rá, mint egy fa, semmilyen kifejezés nem volt az arcán, úgyhogy ott lemondott az egészről. Ezt követően amikor Duncan elesett, ő volt az első, aki felsegítette, mintha a csapattársa lenne. A második évében Mark Jackson rárakta Kobe Bryantre egy potenciális meccsnyerő dobás előtt, Kobe pedig kihagyta a lehetőséget. Ezután odanyomott egy félmondatot Bryantnek, hogy megállította, mire Kobe kiröhögte, és megmondta neki, hogy semmi köze nem volt ahhoz Greennek, hogy kihagyta a dobást, "ülj le, egyes" - ebben a helyzetben is úgy érezte, hogy akkor ezt nem nagyon kell erőltetnie. Green elmondása szerint sokan azt képzelik, hogy egy igazi "p*cs", amivel semmi baja nincs, mert ha valaki ezt gondolja, akkor tudja, hogy az illető egyáltalán nem ismeri.

A Minnesota Timberwolvesnál Jimmy Butlerről szólnak az elmúlt hetek, és a franchise legendája, Kevin Garnett is megszólalt az ügyben. KG Jon Krawczynskinek (The Athletic) "sz*rviharként" jellemezte ezt a történetet, és klub ikonja azt is hozzátette, hogy ami az edzésen történik, annak ott is kellene maradnia - manapság minden nyilvánosságot kap, ennek szerinte nem kellett volna.

A San Antonio Spurs hátvédje, Derrick White 6-8 hetes kihagyásra kényszerül saroksérülése miatt - jelentette Jeff McDonald (San Antonio Express-News).

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki még mindig több hétre van a visszatéréstől, ezt Rick Carlisle vezetőedző nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN). A tréner szerint nem lehet pontos dátumot mondani a német csillaggal kapcsolatban, de mivel még nem végez komoly munkát a pályán, így annyi biztos, hogy pár hétig még nem láthatjuk Nowitzkit. Tart a rehabja, és nagyjából 10 nap múlva mondhatnak majd okosabbat.

Még mindig ugyanez a téma: az Atlanta Hawks bejelentette, hogy John Collinsnak begyulladt a bal bokája, ezért október 8-án megműtötték, és október 22-ig biztosan nem játszik a magasember.

Jöjjenek a rostermozgások. A Golden State Warriors two-way megállapodást kötött Alfonzo McKinnie-vel, aki tavaly a Toronto Raptorsnál és G-Ligás csapatánál kosarazott. A Warriors közben kitette keretéből Will Cherryt, és leigazolta Deyonta Davist, a 2016-os draft 31. választottját. A Brooklyn Nets two-way szerződést csinált Theo Pinson jelenlegi kontraktusából - Pinson az idei drafton nem kelt el. A Mavs pedig Donte Ingramet és Rashad Vaughnt tette szabadlistára - mindkét játékost négy napja igazolta a texasi klub.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus