Hírmorzsák 2018-10-13 (11:15)

LeBron James a legesélyesebb az MVP-re, a Warriors a bajnoki címre, Doncic pedig az Év Újonca díjra. LeBron szerint a 2011-es döntő elvesztése miatt lett az, aki - karrierje legnagyobb sikerének tartja, ahogyan abból a vereségből felállt. Rudy Gay a sarkával bajlódik. Gregg Popovich szerint meg kell birkózniuk a sérülésekkel, nincs mese. Justise Winslow 3 évre 39 millió dollárért hosszabbított a Heattel. Terry Rozier nem fog idő előtt megegyezni a Celticsszel. A Miami nem erőlteti a Jimmy Butler-tárgyalásokat, Pat Riley tagadja, hogy csúnyán beszélt volna Tom Thibodeau-val. Dwigth Howard azt a tetkót méltatta, amin Kobe Bryant átzsákolja őt. Rostermozgások: Rockets, Raptors, Warriors, Mavs, Lakers, Nets, Pelicans.

Kezdjük oddsokkal a mai híreket: a BetDSI LeBron Jamest tartja a legesélyesebbnek az MVP címre, rá 4-szeres pénzt fizet a fogadóiroda, mögötte Anthony Davis áll 4.5-szeres pénzzel, míg Giannis Antetokoumpo esetleges MVP címe 5-szörös pénzt fizetne. A bajnoki címre a Golden State Warriors kevesebb mint 1.43-szoros pénzt ad, a Boston Celtics végső győzelmének 6, a Houston Rocketsének 9 a szorzója. Az Év Újonca díj lehet még érdekes, itt Luka Doncic 4-szeres pénzt fizet, de DeAndre Ayton is 4,45-ös szorzóval bír, a harmadik helyen pedig a New York Knickstől Kevin Knox Jr. van 8.75-ös szorzóval - a teljes listát az amerikai típusú oddsokkal ezen a linken megtaláljátok!

Ha már LeBron James, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az HBO-n futó The Shop tegnapi részében arról beszélt, hogy a 2011-es döntő milyen hatással volt rá. James szerint úgy gondolta, hogy könnyű dolguk lesz, mert kiváló csapattársai voltak, aztán kikaptak, és úgy érezte, hogy az egész világ összeomlott - akkoriban még foglalkozott azzal, hogy mit gondolnak vagy mondanak mások. Azt nem mondja, hogy örül, hogy buktak, de amiatt a döntő miatt lett az, aki ma. Túlgondolta a dolgokat, nem csinálta, amit kellett volna, és még aludni sem tudott amiatt, hogy nem adott ki magából mindent. Azt is "megbeszélte magával", hogy ilyen többé nem fog történni - lehet, hogy kikap, és nem nyer, de olyan nem lesz még egyszer, hogy csődöt mond. Rákérdeztek, hogy a 2011-es döntő volt-e a legnagyobb bukása, amire azt mondta, hogy az volt karrierje legnagyobb eredménye, ahogyan túljutott annak a döntőnek az elvesztésén.

A San Antonio Spursnél Dejounte Murray és Lonnie Walker IV után Derrick White is kidőlt tegnap hosszabb időre, Rudy Gay pedig a sarkával bajlódik. Gregg Popovich vezetőedző azt mondta, hogy nem fog kockáztatni, főleg hogy a másik három embere már biztosan az oldalvonal mellé szorul - megnézetik Gay-t, de egyelőre fogalma sincs, hogy bevethető lesz-e az alapszakasz kezdetén. A három játékos kieséséről annyit mondott, hogy a leggyorsabb, legfiatalabb, legtehetségesebb embereik közül dőlt ki három, de ez van, meg kell birkózniuk a helyzettel. Azt is hozzátette, hogy annyi rossz dolog van a világon, hogy jobb, ha valaki úgy nézi, hogy félig tele a pohár, nem félig üres. Tim Duncan draftolása szerencsés volt, és hosszú ideig meghatározta a klubot, most a másik oldalt élik meg.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a hajnal folyamán, hogy a Miami Heat 3 évre 39 millió dollárért megegyezett Justise Winslow-val az idő előtti hosszabbításról - az új szerződés jövő nyáron lép életbe, és az utolsó év csapatopciós.

Ugyanez a téma: Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a Boston Celtics és Terry Rozier nem fognak megállapodni a hétfői határidő előtt, így az irányító korlátozott szabadügynök lesz az offszezon folyamán.

Térjünk vissza a Heathez: Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint a Miami nem nagyon akar újra elkezdeni tárgyalni a Minnesota Timberwolvesszal Jimmy Butlerről, legalábbis nem kezdeményeznek a floridaiak. Pat Riley elnök közben formálisan is tagadta, hogy elküldte volna melegebb éghajlatra Tom Thibodeau-t, túlságosan is tiszteli ehhez őt és az elért eredményeit is - állítólag "anyab*szónak" hívta, miután Thibodeau egy már letárgyalt cserét követően még többet akart kérni Butlerért. Riley szerint soha nem használt ilyen nyelvezetet, és Thibodeau-val is barátságos volt a beszélgetés.

Jöjjenek a kisebb rostermozgások. A Houston Rockets kitette keretéből Alessandro Gentilét, és leigazolta Tim Bondot - azért érdekes a dolog, mert a texasiak be sem jelentették hivatalosan, hogy bármikor leigazolták volna az olaszt. A Toronto Raptors two-way megállapodást kötött Chris Boucher-val - ő tavaly a bajnok Warriorsnél volt ugyanilyen szerződéssel, és most az edzőtáborban győzte meg a kanadaiak vezetőségét és szakmai stábját. A Raptors ezzel egyidőben megvált Deng Adeltől, Kyle Collinsworth-től, Kay Feldertől és Eric Morelandtől. A Golden State egy 2 éves, minimum szerződést adott Alfonzo McKinnie-nek, akivel nemrég még two-way kontraktust kötöttek - ő a 14. játékos a címvédő rosterében.

A Warriors közben szabadlistára tette Deyonta Davist, Danuel House Jr.-t, Kendrick Nunnt, illetve Tyler Ulist, miközben Exhibit 10 papírt írt alá Jaleel Cousinsszal, DeMarcus Cousins öccsével, aki a Santa Cruz Warriors G-Ligás együttesnél fog kosarazni, miután kiteszik a keretből. A Los Angeles Lakers Scott Machadóval írt alá - tavaly a South Bay Lakersnél játszott. A Brooklyn Nets Tahjere McCallt és Shannon Scottot szerződtette. A Dallas Mavericks Ding Yanyuhanggal kzött Exhibit 10 szerződést - a nyári ligát és az előszezont is a texasiakkal játszotta végig. A New Orleans Pelicans pedig búcsút intett Brandon McCoy-nak és Darius Morrisnak.

A végére pedig Dwight Howard maradt, aki azt a tetoválást dicsérte, amit Steve Butcher készített Kobe Bryantről, aki átzsákolta Howardot az újoncévében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus