Hírmorzsák 2018-10-18 (22:15)

Kawhi Leonard örül a győzelemnek és annak is, hogy egészségesen fejezte be a szezonnyitót. Donovan Mitchell szerint egyértelmű, mi következik a Jazznek: a bajnoki cím. Paul George szerint 50-50 volt, hogy marad a Thundernél, vagy a Lakershez igazol - ha maradt volna Indianában, most biztosan az aranysárga-liláknál lenne. Kris Dunn nem játszik ma éjszaka. Draymond Green szerint jövő nyáron eldől, hogy mit kell csinálnia 2020-ban. Pat Riley megmondta a Heat játékosainak, hogy nem cseréli el őket. Jimmy Butler szerint ha a pályán van, csak a győzelem érdekli, semmi más. A G-Liga új alternatívát ad a legjobb középiskolás játékosoknak.

Ma hajnalban bemutatkozott a Toronto Raptorsnál hivatalos tétmeccsen is Kawhi Leonard, aki 24 ponttal zárta a Cleveland Cavaliers ellen megnyert összecsapást. Leonard annyit mondott a találkozó után, hogy jól érezte magát - örül a győzelemnek és annak is, hogy egészségesen, sérülés nélkül letudta az első összecsapást, úgyhogy minden szempontból nyertesnek érzi magát. Leonard szerint ez még csak egy meccs volt - rengeteg hibájuk volt védekezésben, amit javíthatnak, és többször stagnált a támadójátékuk is, de a képzettségük, a koncentráció és az, hogy keményen odatették magukat, meghozta a gyümölcsét. Megkérdezték tőle, hogy milyen közel van ahhoz, hogy az a játékos legyen, aki egykor volt, amire azt mondta, hogy nem nézi már a múltat, csak a jövőbe tekint - a lehető legjobb akar lenni a Raptors számára, csak ez számít.

A Utah Jazz hátvédje, Donovan Mitchell Chris Haynesnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy sokan kérdezik tőle, hogy mi a következő a Jazz számára, amit viccesnek tart, mert szerinte egyértelmű: a bajnoki cím. A ligában mindenki azért játszik, hogy ezt elérje, úgyhogy csak nevet, mikor ezt a kérdést felteszik neki - szerinte a csapatnál és Utah-ban mindenki meg tudja mondani, mi a következő klub számára.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Paul George Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett a nyári döntéséről. George szerint 50-50 volt, hogy hazatér-e Los Angelesbe a Lakershez, vagy marad a Thundernél, és ez nem túlzás: a Lakersben akart játszani, oda akart menni. Ha nem lett volna a csere, és még egy évet Indianában kosarazik, akkor most az aranysárga-liláknál lenne már. A nyári döntése előtt beszélt a vezetőséggel, a társaival, Russell Westbrookkal is, és úgy érezte, jó irányba tartanak. Tavaly nagyon későn cserélték a Thunderhez, úgyhogy nem tudott egy teljes nyarat készülni a gárdával, később tudott csak összeszokni a többiekkel, de most minden a megfelelő időben történik.

A Chicago Bulls irányítója, Kris Dunn ma éjszaka nem fog játszani a Philadelphia Sixers ellen - személyes okokra hivatkozva engedte el a csapat, a helyén Cameron Payne kezd majd.

Arról volt már szó korábban is, hogy a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green úgy érzi, hogy nagyon jó helyzetben van, mert ő lesz az utolsó 2020-ban, akinek döntenie kell a hogyan továbbról a bajnok legnagyobb nevei közül. Green szerint ez a tökéletes helyzet számára, mert nem is nagyon kell majd döntést hoznia, az idei nyáron úgyis sok minden eldől, és adni fogja magát, hogy mit kell csinálnia. Azt is hozzátette Green, hogy nagyon szeretne hosszútávon, karrierje végéig a Warriorsnél maradni.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Miami Heat elnöke, Pat Riley közölte a csapat játékosaival az idény előtt, hogy megtartja őket - mint ismert, a floridai gárda nagy erőket mozgósított Jimmy Butler megszerzéséért, de az utolsó pillanatban kútba esett az üzlet.

Ha már Jimmy Butler, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Minnesota Timberwolves swingmanje azt nyilatkozta az előbb említett Shams Charaniának, hogy abszolút nem változtat a játékstílusán az, hogy cserét kért - a tőle telhető legjobban fog védekezni és támadni is, mindent megtesz azért, hogy a gárdát győzelemhez segítse, mert ha a pályán van, semmi más nem számít. Butler azt is hozzátette, hogy tudja kicsit tompítani Tom Thibodeau stílusát a többiek felé. Megmondta társainak, hogy csak a játékkal törődjenek - Thibodeau akkor szokott kiabálni, ha nem védekeznek, de ha hátul jól teljesítenek, akkor támadásban szabad kezet kapnak. Butler szerint Thibodeau sokat nyugodtt, és egyébként is odatették magukat - a támadójátékkal sosem lesz gondjuk, a lényeg a védekezés.

A végére pedig egy érdekes hír maradt: Jonathan Givony (ESPN) jelentette, hogy a G-Liga már jövő nyáron bevezet egy lehetőséget, hogy különleges, 125.000 dolláros szerződéseket lehessen kiosztani a legjobb fiataloknak, akik már elérték a 18 éves kort, de még nem mehetnek NBA draftra, és akik valószínűleg csak egy évet húznának le az NCAA-ben, majd utána elhagynák az egyetemet. A játékosok így pénzt kereshetnek, bekerülhetnek az NBA vérkeringésébe is, plusz szabadon köthetnének szerződéseket ügynökökkel és sportszergyártókkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus