Hírmorzsák 2018-10-20 (21:45)

Kemba Walker beállította Ray Allen NBA-rekordját. Al Horford szerint a Raptors sokkal pontosabb volt a végjátékban. Steve Clifford szerint Mo Bamba még nincs kész a kezdő szerepkörre. Giannis Antetokounmpo szerint most jó Bucks-játékosnak lenni, és nagy dolgokat érhetnek el idén. Russell Westbrook már a Kings ellen visszatérhet. A Timberwolves Jimmy Butlert, a Raptors Kawhi Leonardot, a Celtics Gordon Haywardot pihenteti. Három biztos hiányzó a Heatnél a Hornets ellen, Ellington talán pályára lép.

Ma hajnalban összecsapott kelet két legtöbbre taksált gárdája, a Toronto Raptors és a Boston Celtics, a rangadót pedig a kanadaiak nyerték. A Celtics centere, Al Horford azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy idén legalább volt esélyük, tavaly nagyon hamar lerendezte őket a Raptors idegenben. Horford úgy érzi, hogy a végjátékban sokkal pontosabb játszott a Toronto, és sokkal több eladott labdájuk volt, mint kellett volna.

A Charlotte Hornetsnél Kemba Walker 12 triplát dobott az első két mérkőzésen, amivel beállította Ray Allen rekordját az első két találkozón bedobott hármasok számában. James Borrego vezetőedző azt nyilatkozta az Orlando Magic elleni siker után, hogy Walker egy különleges sportoló. Néha nem úgy esnek a dobások, ahogy azt az ember szeretné, de továbbra is el kell vállalni a helyzeteket. Walkernek komoly önbizalma van - ők is hisznek benne, és ő is hisz magában. Ha ki is hagy egy dobást, a következőt is el kell vállalnia, mert erre a mentalitásra épít az egész gárda.

A Magicnél Mo Bamba 13 ponttal, 7 pattanóval és 2 blokkal mutatkozott be a Miami Heat ellen. Steve Clifford vezetőedző azt mondta, hogy szeretné, ha Bamba 82 mérkőzésen szerepelne idén, és minőségi perceket fog kapni minden mérkőzésen, de még nincs kész arra, hogy kezdőként szerepeljen kezdő ötösök ellen. A tréner úgy érzi, hogy a csere szerepkör fontos egy játékos fejlődésében, és most ez az ideális Bamba számára.

A Milwaukee Bucks az Indiana Pacers legyőzésével nyitott az új Fiserv Forum nevű csarnokában, amely után Giannis Antetokounmpo elmondta, hogy új csarnok, új edzőközpont, új edző - most érdemes Bucks-játékosnak lenni. A görög sztár szerint bármelyik csapatot meg tudják verni bármelyik este, és jó esélyük van arra, hogy valami igazán nagy dolgot érjenek el ebben az idényben, ha keményen dolgoznak, a kivitelezést is megoldják, és minden mérkőzésen harcolnak.

Jöjjenek a sérülések, illetve leginkább a pihentetések. A Toronto Kawhi Leonardot (a Washington ellen), a Boston Gordon Haywardot (a New York ellen), a Minnesota Timberwolves pedig Jimmy Butlert (a Dallas ellen) pihenteti ma éjszaka - mindhárom játékos a korábbi sérülése miatt nem játszik a b2b-en. Arról délben már volt szó, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook közel van a visszatéréshez - a hírek szerint akár már holnap este, a Sacramento ellen pályára léphet Westbrook. A Miami Heat ma este tartalékos lesz a Hornets ellen: James Johnson (sérv), Dion Waiters (boka) és Justise Winslow (combhajlító) sem fog pályára lépni, és Wayne Ellington (boka) sorsa is erősen kérdőjeles.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus