Hírmorzsák 2018-10-29 (21:30)

Steph Curry és Giannis Antetokounmpo lettek a hét játékosai. Andre Iguodala szerint Curry nem fogja megnyerni az MVP címet, mert túl jó a Warriors. Steve Kerr szerint jobb Durant és Curry kapcsolata a pályán, mint korábban bármikor. Giannis agyrázkódást szenvedett. Kevin Love valószínűleg legalább egy hónapot kihagy lábujjsérülése miatt. Daniel Theis határozatlan ideig nem játszik (talpínszalag). Damian Lillard vezeti a PER-listát. Doc Rivers szerint semmi értelme nem volt Tyronn Lue kirúgásának. Scott Brooks állása nincs veszélyben. Rick Pitino jövő nyáron visszatérne az NBA-be.

Sérülésekkel kezdjük. A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo agyrázkódást szenvedett az Orlando Magic ellen, bekerült az ilyenkor szükséges agyrázkódás-protokollba, és nem játszik ma éjszaka, a Toronto Raptors ellen - arról ma reggel volt már szó, hogy Antetokounmpo Aaron Gordonnal ütközött, akkor szenvedte el a sérülést. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love egy hónapot is kihagyhat lábujjsérülése miatt. Brian Windhorst és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint valószínűleg legalább ennyit lesz távol a játéktól Love, aki a csapattal együtt a hét elején próbál konzultálni az orvosokkal rövidebb felépülési idővel járó gyógymódokról. A Boston Celticsnél Daniel Theis határozatlan időre kidőlt, miután elszakadt a talpínszalagja a jobb lábában.

Térjünk vissza Antetokounmpóhoz: a Bucks játékosa és a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Giannis 4-0-s hetet futott a Bucksszal, ami alatt 24.8 pontot, 13.0 pattanót és 5.3 gólpasszt átlagolt. Curry is 4-0-s héten van túl a bajnokkal, ezalatt 36.0 pont és összesen 30 bedobott tripla voltak a mutatói.

Maradjunk még Currynél, miután Andre Iguodala Tim Kawakaminak (The Athletic) elmondta, hogy az irányító megérdemelné, hogy újfent MVP legyen, de nem fogja megkapni a díjat, mert túl jó a csapat. Iguodala szerint sokan úgy gondolják, hogy a Warriors rosszat tesz az NBA-nek, és bár reménykedik abban, hogy Curry minden trófeát megnyer, amit a liga legjobb irányítójaként meg kell nyernie, szerinte ez nem fog bekövetkezni a sokak által a franchise-ról alkotott vélemény miatt.

A gárda vezetőedzője, Steve Kerr a Brooklyn Nets elleni mérkőzés után azt emelte ki, hogy szerinte amiatt, hogy ez már a harmadik éve a Curry - Kevin Durant párosnak, és két bajnoki címet nyertek egymás után, most sokkal komfortosabban érzik egymás mellett magukat a pályán, mint korábban bármikor.

A Cavshez is térjünk vissza, hiszen volt egy edzőmenesztés tegnap. A kirúgott Tyronn Lue korábbi mestere, Doc Rivers azt mondta a döntésről Adrian Wojnarowskinak, hogy szerinte ez szörnyű. Megnyeri valaki a bajnokságot, zsinórban három évig a döntőbe jut, aztán a szezon elején elküldik a csapattól. Rivers szerint ez a liga csúnyábbik része, és semmi értelme nem volt ennek a húzásnak.

Hasonló témakör: Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint nincs veszélyben Scott Brooks állás a Washington Wizardsnál, amely 1-5-tel kezdte a szezont, és ma hajnalban 32 pontos zakót kapott a Los Angeles Clippers otthonában.

Az Oklahoma City Thunder lehívta Terrance Ferguson 2019/20-as csapatopcióját, míg a Denver Nuggets Malik Beasley esetében tette meg ugyanezt.

A második hét után a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard vezeti a PER-listát 33.5-es mutatóval - mögötte Anthony Davis a második (33.0), Nikola Jokic a harmadik (32.3), a Top10-et pedig ezen a linken találjátok.

A végére pedig Rick Pitino maradt, aki ügynököt fogadott, és a már említett Adrian Wojnarowski információi szerint szeretné, ha jövő nyáron komolyan felmerülne a neve NBA csapatoknál, mint vezetőedző - korábban a New York Knicks és a Boston Celtics főedzője volt, az NCAA-ben pedig a Louisville trénereként tevékenykedett, de belebukott az FBI nyomozásába. Pitino azt nyilatkozta, hogy szeretne fiatalokat fejleszteni, és nagyon szeretne egy csapat része lenni, mert hiányzik neki, úgyhogy ha egy fiatalokkal teletűzdelt klub úgy érzi, hogy szükség van rá, szívesen igazolna oda. Szerinte egyre fiatalabb lesz a liga, így ezen játékosok fejlesztése egyre égetőbb lesz minden klub számára, márpedig neki ez az erőssége - úgy érzi, segíthet egy csapatnak utat találni a siker felé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus