Hírmorzsák 2018-11-03 (10:45)

Dwane Casey szerint sok szempontból leginkább Blake Griffin hasonlít LeBron Jamesre. Derrick Rose bokasérülést szenvedett. Kevin Love bal lábfejét megműtötték (6 hét). Luke Waltont elbeszélgetésre hívta Magic Johnson - a tréner nem érzi úgy, hogy veszélyben lenne a pozíciója. Spencer Dinwiddie szívesen hosszabbítana a Brooklynnal. Lamar Odom jövőre a BIG3-ben, majd Kínában folytatja és fejezi be karrierjét. Megvan a Wizards mezszponzora. A Cavst beperelte egyik volt segédedzője.

Arról tegnap este külön is írtunk már, hogy a Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson elbeszélgetésre hívta Luke Walton vezetőedzőt a 3-5-ös szezonrajt miatt - részletek ezen a linken. Ugyanide kapcsolódik, hogy erre természetesen rákérdeztek Waltonnál is a csapat edzése után, amire azt válaszolta a tréner, hogy úgy érzi, kitűnő kapcsolata van a vezetőséggel és Johnsonnal is, és nem gondolná, hogy záros határidőn belül távoznia kell a gárdától.

A Cleveland Cavaliers volt segédedzője, Jim Boylan beperelte a klubot, mert állítása szerint a kora miatt diszkrimináció érte - idén nyáron nem hosszabbítottak vele szerződést, illetve nem hívták le a kontraktusában szereplő csapatopciót erre a szezonra. A vádirathoz csatolták Tyronn Lue üzenetrögzítőre felmondott telefonhívását, amelyben közölte Boylannel a hírt, valamint az okokat is: a Cavs nem akart ennyi pénzt fizetni három segédedzőnek is (inkább Larry Drew-t és Mike Longabardit tartják meg), plusz fiatalítani akartak a poszton - Damon Jones került Boylan helyére

Szintén a Cavshez tartozik, hogy megműtötték Kevin Love bal lábfejét - a rehab nagyjából hat hétig fog tartani, úgyhogy körülbelül karácsony környékén (valamivel előtte) térhet majd vissza, ha minden a tervek szerint halad.

Ugyanez a témakör: a Minnesota Timberwolvesnál Derrick Rose bokasérülést szenvedett, de elvileg nem súlyos a gond, állapota day-to-day. Rose még a Utah Jazz elleni 50 pontos mérkőzésén sérült meg, és bár megpróbált ma játszani a Golden State Warriors ellen, fájt a bal bokája, ezért csak 5 percet töltött a parketten, a második félidőben már nem is erőltette a játékát Tom Thibodeau vezetőedző.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie december 8-tól írhat alá hosszabbítást az együttessel, és bár a Nets 4 évre maximum 48 millió dollárt ajánlhat idő előtt a játékosnak, Michael Scotto (The Athletic) értesülései szerint ez elég vonzó lenne Dinwiddie számára. A kérdés az, hogy meg akarja-e tartani ennyiért a játékmestert a Nets most, hogy a D'Angelo Russell - Caris LeVert duóra épít ebben az idényben, ráadásul minél több sapka alatti helyet akar fenntartani a következő nyárra - jövő nyáron is hosszabbíthatnak Dinwiddie-vel, igaz, ott más (anyagi és konkurenciában tapasztalható) kockázatok is felmerülhetnek. Maga az érintett egyébként annyit mondott, hogy nagyon szívesen maradna a brooklyni együttesnél, hiszen a Nets adott neki lehetőséget - ha nem így lenne, és nem akarna hosszabbítani, azt is megmondaná, de most a csapat térfelén pattog a labda.

Megvan a Washington Wizards mezszponzora is, amely a GEICO.

A Detroit Pistons a G-Ligába, a Grand Rapids Drive-hoz irányította Henry Ellensont és Khyri Thomast.

A Pistons vezetőedzője, Dwane Casey Marc Steinnek (New York Times) Blake Griffint méltatta. Casey szerint az a legjobb Griffinben, hogy egyáltalán nem a megszokott, prototípus erőcsatár. A tréner odáig merészkedett, hogy szerinte Griffin áll a legközelebb LeBron Jameshez, ha a teste nagyságát, a játéka sokoldalúságát és azt nézzük, hogy hogyan kezeli a labdát a pályán.

A végére pedig Lamar Odom maradt, aki instagramon bejelentette, hogy mielőtt befejezi, még játszani akar, ezért jövőre a BIG3-ben is szerepelni fog, majd egy évig Kínában fog kosarazni - most azon dolgozik, hogy fizikailag formába hozza magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus