Hírmorzsák 2018-11-04 (12:00)

Tyson Chandlert kivásárolta a Suns, a Lakershez ír alá. Magic Johnsonnak nem a Lakers mérlegével van baja, hanem Luke Walton rendszerével - LeBron James nem foglalkozik ezzel a történettel. LeBron szerint JaVale McGee esélyes az Év Védője díjra. Kawhi Leonard Iverson-szurkoló volt, nem szerette a Lakerst. Larry Drew visszautasította a több pénzt, hosszabb szerződést akar. Mike Conley De'Aaron Foxot, David Fizdale Mitchell Robinsont méltatta. Fox a mellrák elleni harcban segít. Majd Jimmy Butler eldönti, mikor játszik a back-to-backek mindkét felén. Marcus Smart az 52 millió dolláros szerződéséről rappel.

A tegnap este híre az volt, hogy a Phoenix Suns kivásárolta Tyson Chandlert, és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint amint lekerül a center waiverről, a jelenlegi tervek szerint a Los Angeles Lakershez ír alá, ő lesz JaVale McGee cseréje.

Ha már Lakers, akkor itt térjünk ki több dologra is. Egyrészt Sam Amick (USA Today) értesülései szerint nem a Lakers gyengébb mérlege miatt hivatta be magához Magic Johnson Luke Waltont, hanem azért, mert nem tetszik neki a rendszer, amiben a gárda játszik. Másrészt LeBron James elmondta, hogy egyáltalán nem zavarja ez a történet, nem foglalkozik vele. Még mindig csak az összeállás szakaszában van a gárda: jóval egységesebbek, mint két hete, két hét múlva pedig még jobbak lesznek.

Harmadrészt LeBron a ma hajnali mérkőzés előtti dobóedzésen bedobta JaVale McGee nevét az Év Védője díj esélyesei közé. Negyedrészt pedig Kawhi Leonard maradt, akit sokan összeborolnának az aranysárga-lilákkal, hogy majd jövő nyáron odaigazol. A Toronto Raptors kiválósága annyit mondott, hogy kiskorában nem szerette a Lakerst, ő Allen Iverson-rajongó volt.

A Cleveland Cavaliersnél Larry Drew hivatalosan továbbra sem ideiglenes vezetőedző: Joe Vardon (The Athletic) értesülései szerint Drew nem fogadta el a fizetésemelést, mert hosszabb szerződést akar magának kicsikarni.

Az Indiana Pacersnél volt egy rosterváltozás: Ben Moore szabadlistára került, már nem a gárda alkalmazottja - ezzel egy időben Ike Anigbogu felkerült a G-Ligás fiókcsapattól, a Fort Wayne Mad Antstől. Ugyanilyen jellegű mozzanat, hogy a Phoenix a Northern Arizona Sunshoz küldte De'Anthony Meltont.

A Minnesota Timberwolves swingmanje, Jimmy Butler Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy majd ő eldönti, hogy játszik-e a back-to-backek mindkét felén idén, vagy sem - a csapat nem tudja, hogy mikor fáj valamije, úgyhogy ha baja van, akkor kihagyja az aktuális találkozót. Azt nem tudja, hogy mi lesz most vasárnap és hétfőn, majd meglátják - előbb Portlandben, aztán a Clippers otthonában lép pályára a Timberwolves.

Amerikában sokan hasonlítják De'Aaron Foxot Mike Conley-hoz, és a Memphis Grizzlies irányítója a Sactown Royaltynak azt nyilatkozta a két gárda egymás elleni mérkőzését követően, hogy ő is tudja, látja, hogy miért van ez így - olyan volt számára, mintha a 20-21 éves éne ellen játszott volna csak sokkal magasabb és sokkal atletikusabb kiadásban. Conley szerint Fox rendkívül tehetséges, nagyszerű játékos lesz, és minden tud: atletikus, védekezik, egyáltalán nem önző, és a dobása is egyre jobb lesz, ahogy telik majd az idő, úgyhogy a határ a csillagos ég Fox számára.

Az is Foxhoz kapcsolódik, hogy a hazai meccsein gólpasszonként 100 dollárt adományoz arra, hogy ingyen mammográfiái legyen a sacramentói nőknek - a játékmester édesanyja 18 éve legyőzte a mellrákot. Fox egyébként nemrég létrehozott egy, a témával foglalkozó programot, ami a mellrákban szenvedőknek segít, és 20.000 dollárt adományozott egy mellrák alapítványnak is.

A New York Knicks vezetőedzőedzője, David Fizdale a New York Post munkatársának a gárda újonc centerét, Mitchell Robinsont dicsérte. Fizdale szerint Robinson elképesztően gyorsan tanul és építi be az új elemeket a játékába, főleg ahhoz képest, hogy egy évet kihagyott. A tréner azt is hozzátette, hogy a center a védekezés alapja, oszlopa lesz a jövőben.

A végére pedig Marcus Smart maradt, aki az 52 millió dolláros szerződéséről rappel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus