Hírmorzsák 2018-11-28 (15:15)

Harden, Gordon, Wall és Beal történelmet írtak. Bradley Beal tagadta, hogy távozni akar a Wizardstól. Markieff Morris szerint a Washington megbeszélte a gondokat - Scott Brooks szerint annyi a történet, hogy keményebben játszanak. A Grizzlies direkt játszik a leglassabban a ligában, erről beszélt JB Bickerstaff vezetőedző. Kevin Durant a 49 pontja után kiemelte, hogy 17 dobást hibázott. Damyean Dotsont elcseréli a Knicks? John Hensont megműtötték. Chris Andersen és Jimmer Fredette is visszatérne az NBA-be.

A Houston Rockets és a Washington Wizards kezdő hátvédpárosai tegnap hajnalban történelmet írtak - James Harden, Eric Gordon, John Wall és Bradley Beal összesen 168 pontot értek el, ami ligarekord, az eddigi csúcsot 140-nel a Portland TrailBlazers és a Toronto Raptors tartotta 2016. március 4-éről. Harden és Gordon 90 pontja a második legtöbb egy kezdő hátvédpárostól, ők nem döntöttek rekordot.

Ha már szóba került a Wizards, akkor folytassuk a fővárosiakkal. Az előbb említett Bradley Beal a Rockets legyőzése után cáfolta, hogy ő cserét kérne - hallotta már ezt a pletykát a meccs előtt is, de ha nem tőle származik a nyilatkozat, nem kell hinni a kacsának. A Washingtonnál játszik, és minden nap keményen dolgozik, amíg nem kerül más csapathoz - szeretne a Wizardsnál maradni.

A fővárosiak megbeszélték egyébként a problémákat, miután kitudódott, hogy milyen bajok voltak már az edzésen is. Markieff Morris azt mondta Fred Katznak (The Athletic), hogy letudták ezt a történetet - megegyeztek, hogy nem akarnak visszafelé lépni, csak előre, és megpróbálják magukat átverekedni ezen az időszakon. Morris szerint ha egy csapat veszít, történnek ilyenek, de ezeket a gondokat meg kell oldani. Scott Brooks vezetőedző szerint keményebben játszanak, ennyire egyszerű az egész.

A Memphis Grizzlies direkt az NBA trend ellen megy, és a liga leglassabban játszó csapata. JB Bickerstaff vezetőedző azt mondta, hogy megpróbálják megnézni, hogy ilyen stílusú csatában mire mennek az ellenfeleik. Alig van edzésidő, folyamatosan meccsek vannak, és mindenki hasonló stílusban kosarazik. Aztán találkoznak velük, és hirtelen egy teljesen más kihívás elé kerül mindenki - azt akarják megnézni, hogy erre ki hogyan reagál. Az előző idény közben menesztett David Fizdale szerint ez a Grit and Grind 2.0 - a Grizzlies az erősségeire épít, azt játsszák, ami fekszik nekik, és Bickerstaff pontosan felismerte, hogy mi az, ami működik ezzel az együttessel.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant 49 pontot dobott az Orlando Magic ellen, de csak 16/33-as mezőnymutatóval. Durant a találkozó után elmondta, hogy nagyon jó ez, de 17 dobást elhibázott, úgyhogy egy 50 pontos meccset szalasztott el. Úgy érzi, hogy sok olyan helyzete volt ezen és az ezt megelőző összecsapáson is, amit értékesíthetett volna, és bárcsak ez történt volna - ezt kívánja ő és valószínűleg a csapattársai is.

Marc Berman (New York Post) információi szerint Damyean Dotson eladó lehet a New York Knicksnél, mivel nincs elég játékideje, szerződése azonban nem garantált a következő idényre, így lehet csereértéke. Berman úgy tudja, hogy több gárda is megkereste már a Knickset Dotson miatt.

Arról volt már szó korábban, hogy a Milwaukee Bucksnál John Henson bal csuklóját meg kell műteni - megtörtént a beavatkozás, az első hírek szerint 3 hónapot kell kihagynia a magasembernek.

A végére pedig két játékos maradt, akik még nem akarják befejezni (az NBA-ben). Egyrészt Chris Andersen Duvalier Johnsonnak (Milehighsports.com) jelezte, hogy még nem vonult vissza hivatalosan, és szívesen játszana újra a ligában. Másrészt Jimmer Fredette legutóbbi nyilatkozatában elmondta, hogy szívesen visszatérne az NBA-be a szezont követően - most Kínában játszik, így akár a rájátszásban is kosarazhatna. Fredette azt mondta, hogy van még egy befejezetlen ügye a ligában, és ezúttal sikeres lenne - érzése szerint tudna segíteni egy NBA csapatnak, hogy jól szerepeljen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus