Hírmorzsák 2018-11-29 (12:00)

Steph Curry szombat éjszaka, a Pistons ellen tér vissza. Russell Westbrook beérte Jason Kiddet a TD-örökranglista dobogójának legalsó fokán. Gregg Popovich 20 éve utálja a triplákat, szerinte ma már nincs kosárlabda, unalmas a sportág. Kyle Korvert a Jazzhez cserélte a Cavs. Isaiah Canaant kiteszi keretéből a Suns. Pau Gasolnak fáradásos törése van (lábfej). A Sixers számára Markelle Fultz egészsége a legfontosabb. Dwight Howard idegspecialistához ment. Dirk Nowitzki még messze van a visszatéréstől. Denzel Valentine bokáját megműtötték (6 hónap). Tom Thibodeau Robert Covington védekezését dicsérte.

Arról ma reggel külön is beszámoltunk, hogy Kyle Korver a Utah Jazznél folytatja pályafutását, a Cleveland Cavaliers elcserélte a vajkezű kosarast - részletek ezen a linken.

Volt még egy rostermozgás: Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Phoenix Suns kiteszi keretéből Isaiah Canaant, aki az arizonaiak első 20 mérkőzéséből 15-ön kezdő volt.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook ma hajnalban pályafutása 107. tripla-dupláját érte el, ezzel beérte az örökranglista harmadik helyén Jason Kiddet - még Oscar Robertson (181) és Magic Johnson (138) vannak előtte.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry szombat este, a Detroit Pistons ellen fog visszatérni ágyéksérülését követően. Steve Kerr vezetőedző szerint Curry nagyon szeretett volna már ma este, a Toronto Raptors ellen is játszani, de nagyon óvatosak vele, ezért vetik be csak szombaton.

A Chicago Bulls játékosának, Denzel Valentine-nak megműtötték a bal bokáját - megpróbálták stabilizálni. Arról már korábban is szó volt, hogy Valentine a 2018/19-es idény hátralévő részét kihagyja, és felépülése nagyjából 6 hónapot vesz igénybe.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a SportsDay munkatársának elmondta, hogy a bokája már nem fáj annyira, mint korábban, és nem is mindig érzi a fájdalmat, néhány mozdulatsorra már képes. Nagyon pozitívan áll a továbbiakhoz, viszont azt is hozzátette, hogy még sok idő lesz, mire újra a pályán láthatjuk.

Arról írtunk már, hogy a Washington Wizards centere, Dwight Howard nem játszik csapata idegenbeli túráján - Scott Brooks vezetőedző elmondása szerint egy idegspecialistával is találkozik a center, és pár napon belül többet tudnak majd. Próbálkozott Howard a visszatéréssel, de nem volt igazán jó állapotban, és az elmúlt napokban sem lett jobban, úgyhogy most Los Angelesbe utazott, hogy megvizsgálják.

A San Antonio Spurs magasembere, Pau Gasol egy ideig valószínűleg még nem játszik, Jeff McDonald (San Antonio Express-News) értesülései szerint ugyanis van egy fáradásos törés a bal lábfejében - eredetileg úgy volt, hogy fáj a bal lábfeje a spanyolnak, de úgy tűnik, hogy többről van szó.

A Spurs mestere, Gregg Popovich Sam Smith-szel (nba.com) beszélgetett a tripla elterjedéséről. A San Antonio vezetőedzője szerint manapság a meccsek után a statisztikai lapon mindenki először a triplamutatót nézi meg - ha ti sok triplát dobtatok, az ellenfél meg nem, akkor győztetek. Senki nem nézi már a lepattanókat, az eladott labdákat, vagy hogy hogyan működött a visszarendeződés - ennyit számít a hárompontos, és mindenki ilyen stílusban játszik már. Popovich saját bevallása szerint 20 éve utálja a triplákat, ezért szokott azzal viccelődni, hogy akkor legyen négypontos is - ha mindenki ennyire imádja a hármasokat, a négyeseket még jobban fogja, és a szurkolók azonnal talpra ugranak majd egy ötpontos akciónál. A tréner szerint nincs már kosárlabda, nincs benne semmi szépség, és kezd egyre unalmasabb lenni - ettől függetlenül ez van, és így kell készülniük nekik is.

A Minnesota Timberwolves trénere, Tom Thibodeau egyik új játékosát, Robert Covingtont dicsérte, méghozzá nem meglepő módon a védekezéséért. Thibodeau szerint Covington nagyszerűen olvassa a játékot, és kitűnő megérzései vannak, főleg azokban az esetekben, amikor az ellenfelek a betöréseknél felveszik a labdát.

Covingtont a Philadelphia Sixerstől szerezte a Minnesota, a morzsát pedig a Phillyvel zárjuk. A gárda GM-je, Elton Brand Michael Lee-nek (The Athletic) elmondta, hogy jelenleg csak Markelle Fultz egészsége érdekli a klubot - reményeik szerint többet tudnak majd az elkövetkezendő napokban, de az a legfontosabb, hogy segítséget nyújtsanak a játékosnak. Brand hozzátette, hogy bármi, amit ezen kívül látnak vagy hallanak a szurkolók, az csak kacsa és mellébeszélés, "zaj".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus