Hírmorzsák 2018-11-30 (18:30)

Dwight Howardnak gerincműtétje lesz (8 hét). A Warriors problémái nem voltak olyan súlyosak, amilyennek a Durant-Green vita után tűntek. Dave Joerger és a Kings segéd GM-je között továbbra is feszült a hangulat. A Suns Markelle Fultz és Frank Ntilikina iránt is érdeklődik, utóbbit az Orlando is akarja. Igor Kokoskov azt szeretné, ha Deandre Ayton mindenben fejlődne. Quin Snyder szerint folyamatosan egyre jobban kell játszaniuk. Mike D'Antoni szerint jelenleg nem elég mély a Rockets kerete. Joakim Noah aláírt a Memphishez. Új játékos Denverben, a Boston egy embertől megszabadult.

A Washington Wizards centerének, Dwight Howardnak megműtik a gerincét, a negyedik és az ötödik csigolyáját, és 8 hetes kihagyásra kényszerül.

Néhány hete kis túlzással semmi másról nem szólt az NBA, csak arról, hogy Kevin Durant és Draymond Green összevesztek. Nick Friedell (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors úgy gondolja, hogy sokkal nagyobb volt ennek a történetnek a füstje, mint a lángja, főleg miután eltiltották egy meccsre Greent. Durant azt mondta, hogy annyira sok embert érdekel az NBA, hogy mindenki próbál a része lenni, és a média, valamint a közösségi média elterjedésével óhatatlan, hogy egy ilyen vita ilyen nyilvánosságot kapjon. Steph Curry távolléte egyébként nemcsak a pályán, hanem azon kívül is éreztette hatását, főleg ennél az esetnél. Klay Thompson elmondta, hogy próbált ő Curry helyébe lépni, és a józan ész szaván szólni: azt hangsúlyozta minden érintettnek, hogy milyen szerencsés helyzetben vannak - mások "ölni" tudnának azért, hogy ilyen helyzetben legyenek, mint ők a Warriorsnál, és ez sem fog örökké tartani, úgyhogy ki kell használniuk minden adandó alkalmat arra, hogy sikeresek legyenek.

Volt egy másik történet is pár hete, miszerint a Sacramento Kings segéd GM-je, Brandon Williams megpróbálja kifúrni Dave Joerger vezetőedzőt a csapattól azzal - ezt gondolta legalábbis Joerger abból a pletykából, hogy veszélyben az állása a fiatalok játékpercei és szerepe miatt, a tréner meg volt győzödve arról, hogy a sztori mögött Williams állt. A történet folytatódott: Joerger a Kings Clippers elleni mérkőzése előtt megkérte Williamst, hogy ne legyen jelen a csapat dobóedzésen. Állítólag ez egy egyszeri eset volt csak, de Vlade Divacnak bő egy hete már találkoznia kellett Joergerrel, az ügynökével és Vivek Ranadive tulajdonossal, hogy tisztázza a helyzetet.

Jöjjenek a cserepletykák. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Phoenix Suns is érdeklődik Markelle Fultz iránt - semmi meglepő nincs ebben, hiszen az arizonaiak régóta irányítót keresnek. Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a Suns Frank Ntilikinát is szívesen megszerezné a New York Knickstől, Mike Vorkunov (The Ahtletic) információi szerint azonban az Orlando Magic is szívesen látná soraiban a francia játékmestert.

A Sunshoz kapcsolódik az is, hogy a vezetőedző, Igor Kokoskov a New York times munkatársának azt nyilatkozta, hogy azt szeretnék, ha Deandre Ayton mindenben fejlődne: többet tudna a személyiségekről, a védekezés mikéntjéről, az alkalmazkodásról és a játékvezetőkről is.

A Utah Jazz vezetőedzője, Quin Snyder a Brooklyn Nets elleni győzelem után elmondta, hogy meg kell próbálniuk fejlődni, ami nem egyszerű feladat, hanem folyamatos munkát jelent, koncentrálni kell edzésen is, és pontosan fel kell készülni mindenből és mindenkiből. Snyder szerint soha nem volt gond a befektetett energiával, de sokkal pontosabban kell végrehajtaniuk a feladataikat. Nem sikerült olyan jól a Nets elleni mérkőzésük sem, mint szerették volna, de jó irányba haladnak.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni nem volt ennyire boldog a Tim MacMahonnak (ESPN) adott interjújában. A tréner szerint nem elég mély a csapat, és tudja, hogy ezt próbálja orvosolni a menedzsment - mindent megtesznek ennek érdekében, senkire nem akarja kenni ezt a dolgot. Elvileg ma este visszatér Chris Paul és Gerald Green is, D'Antoni pedig azt mondta, hogy ha ez megtörténik, akkor már elég mély lesz a rotációjuk, mert most újoncoknak kell játszaniuk hatodik vagy hetedik emberként, miközben 9-10-nek kellene lenniük. Egy-két alkalommal tudnak jó teljesítményt nyújtani, de az más helyzet, ha rájuk kell támaszkodni folyamatosan - ez persze nem az ő hibájuk, fejlődni fognak.

A végére pedig a kisebb rostermozgások maradtak. A Denver Nuggets a Hardship Exceptiont (hosszútávú sérülés esetén lehet kérni) kihasználva leszerződtette Brandon Goodwint, aki a G-Ligában, a Memphis Hustle-nél 23.4 pontot, 5.3 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt eddig idén. A Boston Celtics kitette keretéből az egykor Körmenden is megforduló Walter Lemon Jr.-t - two-way szerződése volt, a G-Ligában 23.5 pontot, 4.2 pattanót és 5.6 gólpasszt átlagolt. Joakim Noah pedig egy évre aláírt a Memphis Grizzlieshez a veterán minimumért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus