Hírmorzsák 2018-12-01 (11:15)

Shaq lemondott a Superman becenévről, átadta Giannis Antetokounmpónak, és szerinte a görög az MVP. Magic Johnson szerint nem akarnak egy újabb Clevelandet, ezért nincs annyit LeBron kezében a labda - Magic tagadja, hogy James semmibe venné a Lakers kispadjának játékhívásait. Kyrie Irving szerint Gordon Haywardnak agresszívebbnek kell lennie. Kendrick Perkins bejelentkezett a Celticsnél, Danny Ainge nemet mondott. Jaren Jackson Jr. a 2k-ból nyeri az ütemérzékét, díszes társaságba került ma hajnalban. Oladipo határozatlan ideig nem játszik (térd). Andre Roberson megint megsérült, újabb 6 hétre kidőlt (térd). Markelle Fultz általános egészségéért is aggódnak a csapattársak. John Wall iránt lényegében nincs kereslet. Otto Porter Jr.-t akarja a Kings. Kevin Durant Kobe Bryant nyomdokaiba lépett. 

 

Sajnos sérülésekkel kell kezdenünk, mivel az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo határozatlan ideig nem léphet parkettre a jobb térde miatt - november 17-én játszott utoljára. Az Oklahoma City Thundernél Andre Roberson állapotában visszaesés következett be, így még 6 hétig nem léphet majd pályára. Neki a bal térdét műtötték januárban, majd most csütörtökön, egy edzésen egy leérkezés után jelezte, hogy van valami gond - van egy újabb kisebb törése. Még mindig ugyanez a téma: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Philadelphia Sixers játékosai Markelle Fultz általános egészsége miatt is egyre jobban aggódnak, nemcsak a pályán mutatott teljesítménye miatt - Fultz még a jövő héten is vállspecialistához jár majd, ahogy ennek a hétnek a nagy részében tette.

Térjünk át a cserepletykákra, leginkább a Washington Wizardsra. Egyrészt Bobby Marks (ESPN) forrásai szerint John Wall iránt gyakorlatilag semmilyen kereslet nincs - egy ligában dolgozó vezető azt mondta, hogy 99%, hogy nem fognak Wallért cserélni, de azért arra az 1%-ra felkészül ő is. Arról korábban is írtunk már, hogy Wallnak van egy 15%-os trade kickere, úgyhogy ha idén cserélik, elképesztően sok plusz pénzt kellene fizetni neki még azon a maximum szerződésen felül is, ami a jövő nyártól lép életbe. Másrészt Jason Jones (The Athletic) információi szerint a Sacramento Kings érdeklődik Otto Porter Jr. iránt.

A Golden State Warriorshöz is két hír tartozik. Egyrészt Kevin Durant Kobe Bryant óta az első játékos lett a Toronto Raptors ellen szerzett 51 pontjával, aki zsinórban három mérkőzésen mindig eljutott legalább 44 pontig - Kobe 2007. március 16. és március 23. között volt erre képes. Összesen nyolc ember tudta ezt megcsinálni az alapszakaszban: a felsoroltakon kívül Wilt Chamberlain, Elgin Baylor, Michael Jordan, Moses Malone, Bob Love és Rick Barry, Allen Iversonnak és Jerry Westnek pedig a PO-ban jött ez össze. Másrészt Draymond Green valamikor a mostani idegenbeli túra végén tér majd vissza - ma este a Detroittal játszik a bajnok, aztán két naponta mennek Atlantába, Clevelandbe és Milwaukee-ba.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson a Sirius XM NBA Radio adásában arról beszélt, hogy az aranysárga-lilák azért szeretnék LeBron James játékperceit szabályozni és a pályán töltött idejében is tehermentesíteni, hogy a következő évekre is minél frissebb maradjon, ezért igazolták többek között Lance Stephensont és Rajon Rondót. Magic kiemelte, hogy nem akarják, hogy minden Jamesen keresztül fusson a támadójátékban, mert ugyanolyanok lennének, mint a Cleveland, ezt pedig nem szeretnék. Johnson szerint ezért van annyi játékos a keretükben, aki helyzeteket tud teremteni, hogy ne kelljen túl sokat használniuk LeBront. Van két bizonyított scorerük, Brandon Ingram és Kyle Kuzma, valamint két kiváló játékmesterük, Rajon Rondo és Lonzo Ball.

Brian Windhorstnak (ESPN) egy játékosmegfigyelő azt mondta, hogy LeBron nem is néz a Lakers kispadja felé, ha a kezében van a labda, a saját elképelései szerint hívja a játékokat. Magic erre annyit mondott, hogy ez nem igaz - persze a Lakersről van szó, szeretnek róluk beszélni az emberek, de egyáltalán nem ez a helyzet. Johnson úgy gondolja, hogy nincs is James kezében annyit a labda, sokat passzolnak, és rengeteg elzárás-leválás játékot játszanak. LeBron az Indiana elleni győzelem után el is mondta, hogy arra még rá kell jönnie, hogy mennyire hagyatkozhat a csapattársaira, és mennyire kell a kezébe vennie a dolgokat. Azt is hozzátette, hogy tudta, hogy ez lesz a helyzet, hiszen ezért van annyi játékosuk, aki képes helyzetek megteremtésére.

A Lakers ma hajnalban a Dallas Mavericksszel játszott, melynek német ikonja, Dirk Nowitzki Rob Mahoney-nak (Sports Illustrated) adott interjút. Nowitzki természetesen Luka Doncicról (is) beszélt, és annyit mondott, hogy már az első naptól kezdve ezt hangsúlyozza szlovén csapattársával kapcsolatban: olyan, mint egy matador, imád a közönségnek játszani és nagy játékokat csinálni. Amikor ő először a ligába került, aggódott, nem tudta, hogy sikerül-e megragadnia, de a mai fiatalok mások: ők tudják, hogy ott lesznek és sikeresek lesznek.

A Boston Celtics riportere, Marc D'Amico Kyrie Irvinggel beszélgetett a minap, és az irányító elmondta neki, hogy szerinte Gordon Hayward túl sokat passzol. Irving azt is hozzátette, hogy a nyilatkozata előtti napon beszélt Haywarddal külön is, és arra kérte, hogy egy kicsit többet keresse a saját dobóhelyzeteit.

Ugyanide kapcsolható, hogy Danny Ainge GM a 98.5 The Sports Hubnak megerősítette azokat a pletykákat, hogy Kendrick Perkins bejelentkezett a csapatnál, szívesen lenne újra a Celtics játékosa. Ainge annyit mondott erről, hogy szerinte ez most nem annyira jó ötlet, mert így is rengeteg magasemberük van, akiknek nem találnak játékidőt.

A Memphis Grizzlies újonca, Jaren Jackson Jr. ma hajnalban 36 pontot szórt a Brooklyn Nets elleni duplahosszabbításos meccs során, a New York Knicks ellen pedig 7 blokkot jegyzett. A Knicks elleni találkozó után kérdezték, hogy honnan van ilyen ütemérzéke, amire azt válaszolta, hogy a 2k-ból, és ez nem vicc. Az is Jacksonhoz tartozik, hogy az ötödik tinédzser lett a liga történetében, aki elért 36 pontig - LeBron, Durant, Carmelo Anthony és Clifford Robinson tudták ezt megcsinálni korábban.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki Stephen A. Smith-nek (ESPN) az ESPN Radio egyik adásában elmondta, hogy soha nem mondott még le egyetlen becenevéről sem, de a továbbiakban már nem ő a Superman, hanem a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo. O'Neal kiemelte, hogy ő sem dobott triplákat, de a Greek Freek ugyanúgy dominál, ahogy ő tette - a festékben, a palánk alatt megállíthatatlan. Shaq elmondása szerint ő nem akarja arra buzdítani a magasembereket, hogy dobáljanak hármasokat, inkább a gyűrűhöz közelebb kellene kihasználni az erényeiket, ahogy a korábbiak során is. Még egyszer elmondta, hogy lemond a Superman névről, és az innentől Antetokounmpóé, aki szerinte jelenleg a liga MVP-je is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus