Hírmorzsák 2018-12-13 (12:00)

Russell Westbrook átlépte Kevin Durantet a Thunder örökranglistáján. Seattle-be vagy Las Vegasba költözik a Suns? A Rockets Kentavious Caldwell-Pope iránt érdeklődik. A Lakers egyik fiatalját sem fogja odaadni Trevor Arizáért. A Pelicans, a Pistons és a Kings szeretne erősíteni. Dirk Nowitzki ma éjszaka megkezdi a szezont. Steph Curry a Raptorst dicsérte, és csak viccelt, amikor azt mondta, hogy az ember még nem lépett a Holdra. Kevin Durant Zion Williamsonról és Shai Gilgeous-Alexanderről beszélt, méghozzá elismerően. Jaylen Brown szerint karrierje legnehezebb feladatát kell megoldania idén a Celticsnél - Kyrie Irving is megszólalt az ügyben. Az NBA és a Nike nyilvánosságra hozták az Earned Edition mezeket.

Kezdjünk cserepletykákkal. Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Houston Rockets egyre inkább érdeklődik Kentavious Caldwell-Pope iránt, és a texasi együttes lehet az a harmadik csapat, amely beszáll a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns mellé egy esetleges Trevor Ariza-féle tranzakcióba. Charania úgy tudja, hogy nincs közel a megállapodás, úgyhogy még ez a száll is kiforratlan. Brad Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Lakers egyetlen fiatalját sem fogja odaadni Arizáért, sem Lonzo Ballt, sem Brandon Ingramet, sem Kyle Kuzmát, sem Josh Hartot.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans, a Detroit Pistons és a Sacramento Kings a három legaktívabb együttes a piacon, amely "venni", javulni szeretne - általában december 15-e után indul be a piac, a nyáron igazolt játékosok onnantól cserélhetőek. A Pelicans minél jobb keretet akar Anthony Davis köré felhúzni, mielőtt a következő off-szezonban Davis aláírhatja a szupermax hosszabbítást. A Pistons tulajdonosa, Tom Gores nagyon szeretné, ha klubja újra a PO-ba kerülne, míg a Kings Zach Randolph és Iman Shumpert nagy lejáróival gazdálkodhat.

Szóba került közvetve a Phoenix Suns, így folytassuk az arizonaiakkal: Laurie Roberts (Arizona Republic) értesülése szerint Robert Sarver tulajdonos elkezdte mondogatni az önkormányzatban több embernek is, hogy ha nem szavazza meg a városi tanács a 150 milliós támogatást a Talking Stick Resort Arena felújítására, akkor elköltözteti a franchise-t Seattle-be vagy Las Vegasba. Márpedig jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz elég "igen" szavazat, mégha a polgármesterasszony, valamint az önkormányzat két tagja a voksolás elnapolását kérte is. A stadiont egyébként 1992-ben építették.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki ma este, a Suns ellen megkezdi a szezont - bokasérülésből épül fel a német csillag. Nowitzki azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy Maxi Kleber és Dwight Powell is jól játszik, úgyhogy nem tudja, hogyan fog majd illeszkedni a rotációba, de nem rossz az, ha egy poszton mély egy csapat. Nowitzki dicsérte a kispadot, amely szerinte nagyszerűen kosarazik idén, és több mérkőzést is megnyert már a csapatnak.

A Toronto Raptors ma hajnalban idegenben nyert rangadót a Golden State Warriors otthonában. A találkozó után Steph Curry az ellenfelet dicsérte - szerinte minden adott a kanadaiaknál, vannak atletikus wing játékosaik és olyan magasaik is, akik tudnak triplát dobni vagy éppen helyzetet csinálni maguknak. Curry szerint a Raptors sokoldalú, és többféle stílusú játékkal is nyert már mérkőzést idén. A Toronto egyébként úgy győzött, hogy Kawhi Leonard zsinórban második találkozóját hagyta ki csípősérülése miatt, Jonas Valanciunas pedig a második negyed után kényszerült az oldalvonal mellé, miután kiment a hüvelykujja.

Curry mással is bekerült a hírekbe a napokban: a kétszeres MVP Vince Carter és Kent Bazemore podcastjében azt mondta, hogy szerinte nem is szállt még a Holdra az ember. A NASA meghívta magához, hogy tisztázzák ezt a játékossal, de Curry ma hajnalban elmondta, hogy egyértelműen viccelt - szép csendben nézte, ahogy a történet egyre inkább lábra kap, és hogy milyen szinten felkapták ezt a dolgot az emberek, ő meg közben jót mosolygott.

A Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant a The Bill Simmons Podcastben a jövő évi drafton 1/1-nek várt Zion Williamsont dicsérte - szerinte Williamsonhoz hasonló atléta generációnként egy van, és korábban soha nem látott még ilyen játékost. Durant kiemelte, hogy balkezes kosaras jobb kézzel nem nagyon zsákolgat így, plusz nem mindennapi az sem, hogy két lábról mekkorát ugrik a Duke egyetem sztárja - látott már jó súlypontemelkedéssel rendelkező kosarasokat, de olyat, aki ekkorát ugrik, még soha. Durant ugyanebben a podcastben a Los Angeles Clippers irányítójáról, Shai Gilgeous-Alexanderről is beszélt, akinek a középtávoli tempóit emelte ki - olyan magas a játékmester, és olyan magas ívben vezeti ki a labdát, hogy nemcsak az irányítókat, de a dobóhátvédeket is simán átdobja.

Duranthez kapcsolható, hogy Russell Westbrook átlépte volt csapattársát az Oklahoma City Thunder (Seattle Supersonics) örökranglistáján, 17580 ponttal már a második helyen áll, és Gary Payton van már csak előtte 18207 ponttal.

A Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown Jackie MacMullennel (ESPN) beszélgetett, akinek elmondta, hogy pályafutása legnehezebb dolga az, hogy az elvárások nőttek a csapat és az ő irányába is, de mivel a keret mélyebb, így kevesebb lehetőséget kap és kevesebb a felelősség is rajta. Kyrie Irving szerint nem az a lényeg, hogy hány pontot dob Brown és milyen százalékkal, hanem hogy rá tud-e jönni arra, hogy hogyan hozza ki magából a lehető legtöbbet úgy, hogy több nagyszerű kosaras mellett játszik. Irving szerint ez nem az a környezet, ahol várhatnak, és nem is az a környezet, ahol mindegy, mit játszik az ember, úgyis jobb lesz a többieknél.

A végére pedig az NBA és a Nike maradtak - a sportszergyártó nyilvánosságra hozta az Earned (Kiérdemelt) Edition mezeket, amelyek csak azoknál a csapatoknál lesznek, akik az előző idényben bekerültek a rájátszásba. A mezeket ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus