Hírmorzsák 2019-01-15 (15:00)

A Grizzlies elcseréli Marc Gasolt? Robin Lopez és Kris Dunn egymásnak estek edzésen - a Bulls legalább egy második köröst kér a centerért. Vlade Divac helyrerakta a Kings kisebbségi tulajdonosait. A Mavs elcserélné Dennis Smith Jr.-t - a Suns és a Magic érdeklődik az irányító iránt. Most Marcus Morris húzta le kicsit a Celticset, Jaylen Brown szerint nem mutogathatnak egymásra. Kawhi Leonard és Donovan Mitchell a hét játékosai. James Harden vezet RPM-ben, Anthony Davis PER-ben. A liga nem talált kivetnivalót Pat McCaw szerződésében. JJ Bareát megműtötték. Two-way szerződések: Bucks, Knicks, Cavs.

Száraz statisztikákkal kezdünk: a Toronto Raptors sztárja, Kawhi Leonard, illetve a Utah Jazz másodéves üdvöskéje, Donovan Mitchell lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Leonard 3-0-s hetet ment a kanadaiakkal, ami alatt 30.7 pontot, 8.7 pattanót, 5.0 gólpasszt és 3.3 szerzett labdát átlagolt, míg a Jazz 3-1-s héten van túl, Mitchell pedig 31.5 pontos, 4.3 pattanós és 5.8 gólpasszos mutatókkal rendelkezett.

A PER-listát továbbra is Anthony Davis (31.2) vezeti James Harden (29.4) és Giannis Antetokounmpo (29.2) előtt - a Top25-öt ezen a linken találjátok. Az RPM-ben pont fordítva van a helyzet, ott Harden áll az élen (+7.70) Davis (+7.17) és Paul George (+6.67) előtt - ezen a linken tudtok csemegézni akár posztra, akár támadásra vagy védekezésre szűkítve a kört.

Ha már Harden, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az NBA-ABA 1976-os összeolvadás óta övé a leghosszabb 30 pontos sorozat, ma hajnalban zsinórban 17-edjére is sikerült elérnie ezt a határt a Houston Rockets dobóhátvédjének. Az abszolút rekord Wilt Chamberlainé, akinek négy ennél hosszabb sorozata is volt, a csúcs zsinórban 65 darab legalább 30 pontos meccset számlál.

Arról beszámoltunk a napokban, hogy a liga kivizsgálja a Cleveland Cavaliers Pat McCaw-nak adott szerződését, amellyel gyakorlatilag segítettek a játékosnak, és kivették a Golden State Warriors szárnyai alól. Az NBA megejtette ezt a vizsgálatot, de semmilyen szabályszegést nem talált - mint ismert, az ohióiak adtak egy 2 éves, 6 millió dolláros, de nem garantált papírt McCaw-nak, de ahogy lemondott róla a Warriors, ki is tették keretükből.

Volt több rostermozgás is, de mind csak kisebb horderejű. A Milwaukee Bucks szabadlistára tette Jaylen Morrist, aki összesen négy mérkőzésen szerepelt az együttesnél, és two-way megállapodást kapott a wisconsiniaktól Bonzie Colson, aki eddig a G-Ligában, a Canton Charge-nál játszott. A Cavs a Raptors 905-től igazolta le Deng Adelt szintén two-way szerződéssel. A New York Knicks pedig a Westchesterben kosarazó Kadeem Allennek adott two-way kontraktust.

A Dallas Mavericks hátvédjét, JJ Bareát megműtötték - mint ismert, a Puerto Rico-i játékos Achilles-szakadást szenvedett, és természetesen vége van a szezonjának.

És ha már a Dallas, akkor itt térhetünk át a pletykákra, Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint ugyanis a Mavs egyre több energiát fektet abba, hogy elcserélje Dennis Smith Jr.-t - nem nagyon férnek meg egymás mellett Luka Doncic-csal, tekintve hogy Smith labda nélkül nem túl hasznos, Rick Carlisle vezetőedző pedig játékosa döntéshozói képességével sincs kibékülve. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Phoenix Suns és az Orlando Magic is felvette a kapcsolatot a texasiakkal Smith miatt.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy bár ligaszerte úgy gondolják, hogy Marc Gasol lehívja jövő évi, 26 millió dolláros játékosopcióját, többen úgy spekulálnak, hogy a Memphis Grizzlies ettől függetlenül elcserélheti spanyol centerét, mielőtt felmerülne annak a lehetősége, hogy ingyen elveszíti Gasolt.

Nincsen morzsa Boston Celtics nélkül, ma is ugyanez a helyzet. A Brooklyn Nets elleni zakó után Marcus Morris azt mondta, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy tudja a csapat, hogy mi az identitása. Jaylen Brown annyit mondott, hogy támogatniuk kellene egymást, és nem folyamatosan csak dumálni - nem mutogathatnak ujjal senkire. Ha nem változtatnak, akkor mindenki egy saját burokban lesz, elszigetelve a másiktól. Brown azt is elmondta, hogy ennek felülről kezdve lefelé, az egész gárdára érvényesnek kellene lennie, és nem fordítva.

A Chicago Bullsnál is vannak problémák, Malika Andrews (ESPN) jelentette, hogy Robin Lopez és Kris Dunn "szájaltak" egymással az egyik edzésen Santa Monicán - Lopez csinált egy agresszív játékot Dunnon, innen indult az egész, ami után a centernek 15 percre el is kellett hagynia a tréninget, hogy lenyugodjon. Jim Boylen vezetőedző szerint kemény edzéseik vannak, és látszik, hogy egyes játékosoknak nem tetszik, hogy folyamatosan veszítenek. A tréner szerint egyébként Lopez frusztráltsága abból is adódik, hogy nem játszik annyit, mint szeretne. Boylen szerint nem mindig arról szól a liga, hogy mit szeretne valaki, de mindig azt kell tenni, ami a csapat számára a legjobb, Lopez pedig ezt teszi. A centerért egyébként legalább egy második köröst vár a Bulls, el akarják cserélni.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt, amelynél a jó szereplés ellenére is van gond: Vlade Divac összehívott egy megbeszélést 13 kisebbségi tulajdonosnak, hogy ugyan maradjanak már egy kicsit háttérben, ne avatkozzanak bele a mindennapos ügyekbe, és fejezzék be a belső problémák kiszivárogtatását. A konferencia beszélgetésen, amelyen Divac a tulajok tiszteletét követelte, jelen volt Vivek Ranadive többségi tulajdonos is - a szerb GM-nek jövőre jár le a szerződése, ahogy Dave Joerger vezetőedzőnek is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus