Hírmorzsák 2019-01-16 (10:45)

LeBron James a következő két mérkőzést még kihagyja. DeMarcus Cousins pénteken tényleg bemutatkozik a Golden State-nél. A Warriors NBA-csúcsot döntött. Joel Embiid szerint a következő három hétben világossá válik, milyen szezonjuk lehet. Jimmy Butler szerint nem volt trash talk a Minnesota elleni mérkőzésen. A Sixers leigazolta Corey Brewert. A Rockets James Nunnally iránt érdeklődik.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers sztárját, LeBron Jamest ugyan megvizsgálják ma, viszont az Oklahoma City Thunder és a Houston Rockets elleni idegenbeli összecsapásokra nem utazik el az együttessel, a következő két mérkőzést még kihagyja - mint ismert, a bal ágyéka meghúzódott három héttel ezelőtt, azóta nem játszott. Ohm Youngmisuk (ESPN) úgy tudja, hogy James nem végzett még teljes értékű edzésmunkát. Luke Walton vezetőedző annyit mondott, hogy ő nemcsak LeBronnal, hanem az élettel kapcsolatban is optimista, úgyhogy szerinte pozitív híreket kapnak majd a sztár hogylétéről, de egyelőre félpályás figuráknál passzolgat és dob, mást nem csinál.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr megerősítette, hogy a tervek szerint DeMarcus Cousins továbbra is péntek este, a Los Angeles Clippers ellen kezdi meg a szezont - ő Achilles-szakadásból épült fel. Voltak olyan pletykák is, miszerint a center már ma este, a New Orleans Pelicans ellen is pályára léphet, de ez jelen pillanatban eléggé valószínűtlen. Cousins a múlt héten azt nyilatkozta, hogy ő ugyanaz az ember, aki korábban volt, és érez magán terhet. Különböző dolgokat használ fel arra, hogy motiválja magát, és ugyanezeket fogja használni a későbbiek során is. A center azt is hozzátette, hogy nagyon szeretne már bizonyítani a pályán.

Szintén a Golden State-hez kapcsolható egy NBA rekord: a bajnok 51 pontot szórt ma hajnalban, a Denver Nuggets elleni első negyed során (19/25-ös mezőny, illetve 10/14-es triplamutatóval), ami új csúcs - erről egyébként videót is láthattatok már nemrég.

Térjünk át a szerződésekre. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) jelentette tegnap este, hogy a Houston Rockets nem tudott megegyezni Danuel House-zal, akinek viszont letelt a 45 napja, amit a Rocketsnél tölthetett - innentől a Rio Grande Valley Vipersnél, a Houston G-Ligás fiókcsapatánál játszhat. House aláírhatja még a Rockets ajánlatát, de erre kevés esély mutatkozik, és a Houston egy másik wingnek is ki fog osztani egy 10 napos szerződést. Nem sokkal később Feigen azt is megírta, hogy a texasiak James Nunnally iránt érdeklődnek - őt a Minnesota Timberwolves tette ki keretéből, de a múlt nyáron szóba került már a Houstonnál, és több európai együttes is érdeklődik iránta. A Philadelphia Sixers 10 napos szerződést adott Corey Brewernek.

A Sixers centere, Joel Embiid még tegnap este azt mondta, hogy nagyon várja már csapata most következő, nehezebb menetrendjét - a következő három hétben nem lesz egyszerű a Sixers sorsolása. Embiid szerint most kiderül, hogy hol is állnak pontosan, mennyire jók. A center úgy gondolja, hogy a következő három hét fogja kialakítani azt, hogy milyen szezonjuk lehet, úgyhogy jó kis erőpróba előtt állnak.

A végére pedig Embiid csapattársa, Jimmy Butler maradt, aki volt csapata, a Minnesota Timberwolves legyőzése után azt mondta, hogy szerette volna legyőzni a Minnesotát, de semmi különleges nincs ebben, minden csapatot meg akar verni. Olyan volt a meccs, amire számított - látott néhány régi arcot, de nem volt túl sok trash talk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus