Hírmorzsák 2019-01-17 (11:30)

Kyrie Irving bocsánatot kért LeBron Jamestől, most már tudja, mennyire nehéz vezérnek lenni. LeBron a jövő héten teljes intenzitással edzhet. Tyus Jonesnak járógipszet kell hordania pár napig. A Jazznél Ricky Rubio, Thabo Sefolosha és Raul Neto is még legalább egy hetet kihagynak. A Lakers teljes mellszélességgel kiáll Luke Walton mellett, legalábbis a szezon végéig. Anthony Davis és ügynöke még nem beszélgettek a jövőről. A Sixers Noah Vonleh iránt érdeklődik. A Mavs nem akar többéves szerződést ajánlani DeAndre Jordannek. A Memphis inkább idén adná át az első körös draftjogát. A Knicks azt szeretné, ha Kristaps Porzingis még ebben az idényben pályára lépne. Enes Kanter ellen nemzetközi elfogatóparancsot akar kiadni Törökország.

A Boston Celtics irányítójával, Kyrie Irvinggel kezdünk, aki a múlt héten felhívta volt csapattársát, LeBron Jamest, hogy elnézést kérjen tőle, miután annyian kritizálták az Orlando Magic elleni zakót követő kirohanása miatt. Irving saját elmondása szerint elmondta Jamesnek, hogy sajnálja, hogy fiatal volt, és mindent magának akart - ő akart lenni a bajnokcsapat vezére, szerette volna a világ legjobb játékosa címmel járó felelősséget. James visszatért Clevelandbe, és megpróbálta megmutatni a társainak, hogyan kell bajnoki címet nyerni - ez nem volt egyszerű feladat, mert néha nagyon nehéz kihozni a legtöbbet a csapatból. Irving bevallotta, hogy egyre többre értékeli LeBron vezetői képességeit, mióta ő is ebben a cipőben jár.

Úgy érezte a sok kritika után, hogy leginkább Jamest érdemes felhívni, mert ugyanezt átélte már. Mikor James visszatért Clevelandbe, ő 22 évesen All-Star kezdő volt, és mindent akart, ezért alakítania kellett a játékán LeBron miatt. Ilyenkor az embernek sok minden nem tetszik, de most már tudja, hogy a vezér csak a legjobbat akarja. Ő is úgy jött vissza a sérüléséből, hogy hogyan tud arra a sikerre építeni, amit a többiek elértek az előző szezonban, és szerette volna bajnoki címhez segíteni a Celticset.

Ha már LeBron, akkor itt lehet áttérni a sérülésekre. Jamest megvizsgálta tegnap a Lakers orvosi stábja, és jövő héttől kezdve a csapattal edz majd, elvileg teljes értékű edzésmunkát végezhet - kérdés, hogy ezt követően mikor léphet pályára, ez még nem tisztázott. A Minnesota Timberwolvesnál Tyus Jones bokasérülést szenvedett tegnap hajnalban, erről láthattatok már videót is. Jonesnak pár napig járógipszet kell hordania - ha ez lekerül, állapota day-to-day lesz, de előre nem lehet megmondani, mikor térhet vissza. A Utah Jazznél Ricky Rubio (combhajlító), Thabo Sefolosha (combhajlító) és Raul Neto (ágyék) is még legalább egy hetet kihagynak, míg Dante Exum (boka) még két hétig biztosan nem léphet pályára.

Térjünk még vissza a Lakershez, amely LeBron kiesése óta hullámvölgyben van, Ramona Shelburne (ESPN) azonban úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák vezetése támogatni fogja Luke Walton vezetőedzőt házon belül és a nyilvánosság előtt is, legalább az idény végéig. Walton nemrég azt nyilatkozta, hogy jelenleg a világ legjobb állása az övé, és imádja a kihívást, ami most jelenleg előttük áll. Nagyon nehéz a helyzet, álmatlan éjszakái is vannak, de ezzel együtt is csodálatosnak gondolja ezt a munkát. Shelburne forrásai szerint a Lakersnél továbbra is hisznek Waltonban, hiába van új vezetőség.

Jöjjenek a pletykák. Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint a Philadelphia Sixers érdeklődik Noah Vonleh iránt, aki idén 8.6 pontot és 8.5 pattanót átlagol a New York Knicksnél - mindkettő karriercsúcsnak számít. Mac Engel (Fort Worth Star Telegram) forrásai szerint a Dallas Mavericks nem fog többéves ajánlatot tenni DeAndre Jordan elé - a klub úgy érzi, hogy a center nem ugyanaz a játékos, akit 2015-ben oly' nagy erőkkel próbáltak megszerezni. Zach Lowe (ESPN) azt mondta a The Bill Simmons Podcastben, hogy értesülései szerint a Memphis Grizzlies szeretné idén átadni az első körös pickjét a Bostonnak - idén Top8, jövőre Top6 védett a draftjog, 2021-ben viszont semmilyen védettség nincs rajta.

Adrian Wojnarowski (ESPN) az ESPN NBA Countdown című műsorában azt mondta, hogy beszélt Anthony Davis ügynökével, Rich Paullal, aki elmondta neki, hogy semmilyen komolyabb beszélgetést nem folytatott Davisszel a jövőjével kapcsolatban - a New Orleans Pelicans sztárja csak azzal van jelenleg elfoglalva, hogy valahogyan a PO-ba vezesse csapatát. Jelenleg eléggé biztosnak látszik, hogy a Pelicans nem cseréli el Davist a trade deadline előtt - a New Orleans nem akarja ezt, rá kell kényszeríteni a csapatot, hogy ezt az utat válassza.

Térjünk át a szerződésekre. A Houston Rockets 10 napos kontraktust ad James Nunnally-nek - semmi meglepő nincs ebben, már tegnap volt arról szó, hogy a csapat érdeklődik iránta. A Cleveland Cavaliers adott egy második 10 napos szerződést is Cameron Payne-nek - az első 10 nap során négy meccsen 8.8 pontot és 2.8 gólpasszt átlagolt. A Phoenix Suns Quincy Acy-nek adott egy második 10 napos szerződést - ő 4 mérkőzésen összesen 1 pontig jutott 33 perc alatt. A Detroit Pistons kitette keretéből Zach Loftont és Keenan Evanst, helyettük érkezett a csapathoz two-way szerződéssel Kalin Lucas és Isaiah Whitehead.

Egy kis anyagi rész: Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Golden State Warriors legalább 100 millió dolláros éves bevételnövekedéssel számol azzal, hogy San Franciscóba költözik az új csarnokába - a Chase Centert a 2019/20-as idény előtt nyitják meg. A Warriorsnak akár 300 millió dolláros fizetési listája is lehet a játékosok bérét és a luxusadót is számolva, amennyiben a bajnoknak sikerül megtartania Klay Thompsont és Kevin Durantet is.

A végére pedig a Knicks maradt. Egyrészt Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a csapat egyáltalán nem szeretné, hogy Kristaps Porzingis a teljes szezont kiülje - ha mentálisan és fizikálisan is készen áll, azt szeretnék, ha pályára lépne az idény vége felé. Mint ismert, február közepén vizsgálják majd állapotát és bevethetőségét. Másrészt Enes Kanter ellen nemzetközi elfogatóparancsot szeretne kiadni Törökország - a Knicks magasembere élesen kritizálta már többször is Recep Tayyip Erdogan török elnököt, az elmúlt héten pedig ez megint előkerült. Az ügyészek az Interpol beavatkozását szeretnék elérni Kanter Fethullah Gülenhez fűződő kapcsolata miatt, akit az Erdogan elleni puccskísérlettel vádolnak, Kantert pedig azzal, hogy pénzügyileg támogatja Gülen csoportját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus