Hírmorzsák 2019-01-23 (11:30)

Anthony Davis akár egy hónapot is kihagyhat, ha eltört az ujja. DeMarcus Cousinsra több csapat is rátette a telefont - sokat gondol arra, milyen párost alkothatna Davisszel. Rajon Rondo holnap este visszatérhet. Kevin Durant, Steph Curry és Draymond Green a Lakersről beszéltek. A Memphis elkezdte árulni Marc Gasolt és Mike Conley-t. Reggie Bullockot és Ish Smith-t több csapat is vinné Detroitból. Luka Doncicot 10.000 dollárra büntette a liga. Dennis Smith Jr. visszatért - Rick Carlise erről, Smith pedig a Doncic-csal való viszonyáról beszélt. Hivatalos a Bulls-Rockets csere Carmelo Anthony-val - James Harden szerint Melo minden idők egyik legjobbja. D'Angelo Russell arcára mosolyt csal, hogy egyszerre jönnek az egyéni és a csapatsikerek. Derrick Rose szerint most jobb, mint amikor MVP volt. Enes Kanter kikerült a Knicks rotációjából.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Anthony Davis egy kézspecialistát is meglátogat, hogy megvizsgálja, hogy nem tört-e el a bal mutatóujja. Mint ismert, a testrész sérülése miatt 1-2 hetet biztosan kihagy a New Orleans Pelicans sztárja, de ha törés van, akkor ez 2-4 hétre módosul.

A Pelicanshez kapcsolható az is, hogy a Golden State Warriors centere, DeMarcus Cousins Shams Charaniának (The Athletic) elmesélte, hogy mennyire senki nem akarta őt leszerződtetni a nyár folyamán. Cousins elmondása szerint többekkel beszélt telefonon, akik egyszerűen rácsapták a kagylót, pedig ugyanazt a szerződést kérte, amit aztán az oaklandiektől kapott - hozzátette, hogy bárcsak megoszthatná, hogy hogyan zajlottak ezek a beszélgetések. Segített a New Orleansnak meggyőzni Rajon Rondót, hogy igazoljon oda, és támogatta a cserét Nikola Miroticért is, erre a Pelicans egyáltalán nem ajánlott neki szerződést. Sokat gondol arra, hogy milyen párost alkothattak volna Davisszel, és nagyon sajnálja, hogy ez nem így történt, mert különleges duó lehetett volna az övék, de mások máshogy gondolták.

Ha már szóba került, akkor folytassuk Rajon Rondóval, aki elvileg holnap este visszatérhet. Brandon Ingram annyit mondott csapattársáról, hogy így lesz vezérük a pályán, támadásban mindenki a helyére kerülhet - Rondo kitűnően diktálja a tempót, és nagyszerű befejező, úgyhogy sokat segít a csapatnak.

A Warriors kiscsatára, Kevin Durant még a Los Angeles Lakers elleni találkozó után beszélt az aranysárga-lila együttesről. Durant úgy érzi, hogy a Lakers egy olyan csapat, amely keresi az identitását, és ez akkor is úgy volt, mikor LeBron James lesérült - a kétszeres döntő MVP szerint LeBron kiesése változtatott a csapaton belüli "kémián", és kifejezetten jó formában volt a Lakers, amikor legnagyobb sztárja megsérült, főleg amikor karácsonykor épp a Warriorst verték. Durant úgy érzi, hogy a Lakersszel számolni kell majd a rájátszásban. Draymond Green annyit tett ehhez a megjegyzéshez hozzá, hogy nem tudja, játszott-e eleget együtt az aranysárga-lilák kerete ahhoz, hogy ezt meg lehessen ítélni - annyi biztos, hogy tehetséges a Lakers kerete. Steph Curry azt mondta, hogy semmi újat nem tud hozzátenni az elhangzottakhoz - James minden idők egyik legjobb játékosa, aki jobbá teszi a társait, a többit meg meglátjuk.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Memphis Grizzlies nem akarja feltétlenül elcserélni Marc Gasolt, de azért a csapat szépen csendben elkezdte felmérni a spanyol center iránti érdeklődést. Azt nehéz megmondani, hogy mi lehet a 33 éves játékos ellenértéke, tekintve hogy jövőre is van egy elég komoly játékosopciója. Adrian Wojnarowski (ESPN) rátromfolt erre: nemcsak Gasolt, hanem Mike Conley-t is árulja a csapat, és Wojnarowski úgy tudja, hogy a Grizzlies el is döntötte, hogy Jaren Jackson Jr. köré akar építkezni, így két franchise-playere távozhat - Conley-nak ezután az idény után még 67 millió dollár van hátra a szerződéséből 2021-ig. A Memphis újjáépülni akar, így természetesen draftjogot és fiatalokat akar cserébe a két játékosért.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons két játékosa, Reggie Bullock és Ish Smith iránt nagy a kereslet, több rivális együttes is szeretné őket megszerezni. Mindketten szabadügynökök lesznek a nyáron, de Ellis úgy tudja, hogy az autóvárosiak mindkét érintettel hosszabbítani akarnak majd.

A liga 10.000 dollárra büntette Luka Doncicot, amiért a közönség közé rúgta a labdát az Indiana Pacers elleni találkozó során.

Szintén a Dallas Maverickshez tartozik, hogy Dennis Smith Jr. 17 ponttal tért vissza a csapathoz 6 meccses kihagyása után, a Mavs le is győzte a Los Angeles Clipperst. Rick Carlisle vezetőedző a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy pont arra volt szükségük, amit Smith nyújtott: gyorsaságra, agresszív támadójátékra, a helyzetek kihasználására és néhány zseniális gólpasszra. Maga az érintett kifejtette, hogy szerinte ő és Doncic jól játszanak együtt a statisztikák ellenére is - szerinte túl sok mindent akarnak kiolvasni az emberek a statokból, ezért nem foglalkozik ezzel. Tisztelik egymást a pályán és azon kívül is, nagyra tartják a másik játékát, éppen ezért nem érezte azt soha, hogy ez probléma lenne.

És még mindig a Dallas: a klub az idény végéig kitiltotta a csarnokból Don Knoblert - azt a szurkolót, aki miatt kiszórták a Los Angeles Clippers elleni decemberi mérkőzésen Patrick Beverley-t. Beverley akkor azzal vádolta Knoblert, hogy az anyját szidta, és a franchise belső vizsgálata megerősítette ezt - több tanú azt vallotta, hogy Knobler máskor is minősíthetetlenül szavakkal illette az ellenfél játékosait vagy azok hozzátartozóit.

Hivatalos lett a Chicago Bulls és a Houston Rockets cseréje, amelyben Carmelo Anthony, Jon Diebler draftjoga és készpénz került Chicagóba, míg Tadija Dragicevic draftjoga lett a Houstoné - utóbbi két érintett soha nem fog az NBA-ben játszani. Melóról volt csapattársa, James Harden is nyilatkozott, aki annyit mondott az ESPN munkatársának, hogy ő csak annyit szeretne, ha láthatná Anthonyt játszani - boldognak akarja látni, mert megérdemli ezt. Annyi időt és energiát fektetett ebbe a sportágba, hogy még mindig képes élvezni a játékot. Harden szerint Melo minden idők egyik legjobb kosarasa, aki még mindig imádja ezt az egészet. Sokan csak azért űzik ezt a sportágat, mert tehetségesek, atletikusak vagy tudnak dobni, nem sokat szeretnek már igazán játszani. Sajnálja Harden, hogy nem jöttek össze Anthony dolgai a Rocketsnél, de ez van. Azt reméli, hogy Melo talál magának egy olyan csapatot, amelyik megbecsüli még.

Harden mellett a Brooklyn Nets hátvédje, D'Angelo Russell volt az előző hét játékosa, aki a Sacramento Kings elleni 31 pontos produkcióját követően azt nyilatkozta, hogy mosolyt csal az arcára, hogy egyszerre jönnek az egyéni és a csapatsikerek - korábban soha nem volt győztes csapat tagja az NBA-ben. Ezt szeretné folytatni: jól esik számára, hogy a hét legjobbjának választották keleten, de alapvetően nagyobb céljaik vannak. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb a Nets számára, és próbálják kihasználni azokat az előnyöket, amik ebből a mentalitásból adódnak.

A Minnesota Timberwolvesnál Derrick Rose reneszánszát éli, és maga az érintett azt mondta a csapat hivatalos honlapjának, hogy jobb, mint amikor 2011-ben MVP címet nyert. Rose szerint akkor meggondolatlan volt, egyáltalán nem ismerte a játékot. Szerinte érdemes megnézni azt, ahogy most játszik, és összevetni azzal, amit a Chicagónál nyújtott. Ott nagyon vakmerő volt, itt pedig sokkal összeszedettebb, sokkal jobban kontrollálja a mozdulatait és saját magát.

A végére pedig a New York Knicks török magasembere, Enes Kanter maradt, aki beszélt a csapat vezetőségével és szakmai stábjával, és kikerült az aktív rotációból, hogy Luke Kornet és Mitchell Robinson több lehetőséget kaphassanak. Kanter annyit mondott erre, hogy ő játékos, és akiben nagy a versenyszellem, mindig sokat akar a pályán lenni. Az első 41 találkozóról nem hiányzott, hétfőn pedig már a negyedik ötös tagjaként számoltak vele, ami nagyon fáj neki. Szeretne a Knicksnél maradni, de mindenekelőtt játszani akar, mert hiányzik neki a kosárlabda - ennek megoldását Scott Perry GM-re és ügynökére, Mark Bartelsteinre bízza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus