Hírmorzsák 2019-01-26 (21:45)

Spencer Dinwiddie hüvelykujját hétfőn műtik, 3-6 hétre kiesett. Trae Young is ott lesz a Skills Challenge-en, Damian Lillard és Buddy Hield a tripladobón indul. Steve Kerr szerint idén nem lesz négy All-Starja a Golden State-nek. A Sunsnál szeretnek hosszan zuhanyozni. A Bulls árulja Jabari Parkert. Kawhi Leonard a rájátszásra egészséges akar lenni, nem zsigerelheti ki a testét. Dwane Casey szerint Dirk Nowitzki nemcsak az európai, hanem az összes NBA játékosért rengeteget tett.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Brooklyn Nets csereirányítóját, Spencer Dinwiddie-t hétfőn műtik - a jobb hüvelykujja miatt kell kés alá feküdnie, ami miatt 3-6 hetes kényszerpihenő vár a legjobb hatodik ember díjra is esélyes játékosra. Dinwiddie két specialistával is találkozott az elmúlt napokban, és mindkettő azt javasolta neki, hogy minél előbb jöjjön az operáció.

Arról ma délben írtunk már, hogy a Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic ott lesz a Skills Challenge-en. A draft éjszakáján lezajlott események miatt mindig "hozzákötött" Trae Young is indul ezen a viadalon az előbb említett Wojnarowski forrásai szerint. Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Portland TrailBlazers vezére, Damian Lillard is indul a tripladobón, Shams Charania (The Athletic) pedig Buddy Hield nevét dobta be ugyanebbe a kalapba - délben szó volt már Steph és Seth Curry indulásáról, korábban pedig az is napvilágot látott, hogy Dirk Nowitzkit is meghívták erre a versenyre, aki el is fogadta ezt a felkérést.

A Golden State Warriorsnél Steph Curry és Kevin Durant is kezdők lesznek az All-Star gála főmérkőzésén, Steve Kerr vezetőedző azonban azt nyilatkozta, hogy kétli, hogy még ketten bekerülni a keretbe a Warriors játékosai közül - ez nem az a szezon, mert elég felemásan alakult eddig az idényük, legalábbis az előző pár hétig. Az utóbbi három hetet nézve Draymond Green All-Star szinten játszik, de szerinte Green az első, aki elismeri, hogy az első pár hónapban messze elmaradt ettől - Kerr úgy érzi, a magasember nem fog bekerülni, de azt is hozzátette, hogy majd meglátjuk, senki nem tudja, mi fog történni. A tréner arról is beszélt, hogy Klay Thompsonnak fantasztikus hónapja van, de a szezon elején nem igazán dobott jól. Kerr szerint Thompsonnak jó esélye van bekerülni, de a posztján rengeteg a jó játékos, úgyhogy itt sem lehet biztosra menni.

A Phoenix Suns dobóhátvédjét, Devin Bookert kérdezték a Denver Nuggets elleni 132-95-ös ma hajnali zakó után, hogy mi volt ez a mérkőzés utáni megbeszélés - a szokásosnál tovább tartott eljutni az interjúkig. Booker visszakérdezett, hogy "milyen megbeszélés?", majd azt mondta, hogy csak zuhanyzott. Kérdezték tőle, hogy mi volt az oka a szokásosnál hosszabb "lenyugvásnak", amire annyit mondott, hogy szereti a hosszú zuhanyzásokat, ezt pedig Josh Jackson is megerősítette: mindannyian szeretnek hosszan zuhanyozni, ennyit mondhat.

Ken Berger (CBS Sports) lehozta ugyanazt, amit már tudni egy ideje: a Chicago Bulls árulja Jabari Parkert - a csapat azon dolgozik a játékos ügynökével, Mark Bartelsteinnel, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára jó.

A Toronto Raptors sztárja, Kawhi Leonard ma hajnalban, a Houston Rockets ellen tért vissza 4 meccses kihagyását követően - ez volt a leghosszabb hiányzása a kanadaiaknál. Leonard elmondta, hogy tavaly összesen 9 mérkőzést játszott, és január után szeptemberben vagy októberben, az edzőtábor kezdetén játszott először 5 az 5-re. Azért pihent, hogy megelőzzön egy esetleges bajt, nehogy valamije begyulladjon. Szeretne a rájátszásban egészséges lenni, ezt próbálja biztosítani. Nem sérült, de már most háromszor annyit játszott, mint az előző idényben, és nem zsigerelheti ki a testét. Szerinte a Raptors megérti ezt, és a csapat is azt szeretné, ha teljesen egészséges lenne.

A Detroit Pistons a Dallas Mavericksszel találkozott, az autóvárosiak vezetőedzője Dwane Casey pedig Dirk Nowitzkit méltatta. Casey 1994-ben a Seattle SuperSonicsnál kezdte edzői pályafutását, ahol akkori játékosa, a németek egyik úttörője, Detlef Schrempf azt mondta neki, hogy Nowitzki nem jó játékos, mert túl sovány - a tréner kiemelte, hogy lám, hova jutott Dirk, Hall of Famer, és teljesen megváltoztatta az európai kosarasokról kialakult képet. Casey szerint Nowitzki új irányt nyitott pontszerzésben és külső dobásokban is. Ő mindig azon a véleményen volt, hogy ha valakiről dobásfajtát neveznek el, az különleges dolgot tett le az asztalra. Nowitzki sok minden tett, és nemcsak az európai, hanem az összes NBA játékosért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus