Hírmorzsák 2019-01-27 (11:00)

PJ Tucker és Austin Rivers James Harden védekezését dicsérték a Raptors elleni végjáték után. Thon Maker cserét kért a Buckstól. Taj Gibsont 25.000 dollárra büntette a liga. Kemba Walker nyaksérülést szenvedett, elvileg nem súlyos. Kevin Love jól mozog az edzéseken. LeBron James már teljes értékű edzésmunkát végez, de ma este még nem játszik. Jimmy Butler kedden tér vissza. Kevin Durant a Boston Celticsnek bókolt. Luka Doncic Dennis Smith Jr.-t, JJ Redick Landry Shametet dicsérte. Kenny Atkinson szerint 15 fő mély a Brooklyn kerete, bárkit be mer vetni szívbaj nélkül. Chandler Hutchison 2-4 hétre kidőlt (lábfej).

A Houston Rockets tegnap hajnalban legyőzte a Toronto Raptorst, a találkozó végén pedig James Harden védekezett Kawhi Leonard ellen a váltás után, méghozzá nem is rosszul. PJ Tuckert kérdezték erről az összecsapás után, amire annyit mondott a Houston védőspecialistája, hogy Harden tud védekezni, amikor akar - sok kritika éri a hátul nyújtott teljesítménye miatt, de mindig nyerni szeretne. Austin Rivers annyit tett hozzá, hogy mióta ő a csapatnál van, Harden jól védekezik, ő ennyit látott - szerinte az MVP már egyáltalán nem számít lyuknak hátul, legalábbis az alapján, amit ő észrevett.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Milwaukee Bucks centere, Thon Maker cserét kért a csapattól - idén 35 mérkőzésen csak 11.7 percet átlagolt a 21 éves magasember.

Azt tegnap láthattátok már, hogy a Minnesota Timberwolves magasembere, Taj Gibson elég indulatosan fogadott egy számára kedvezőtlen ítéletet, ami után előbb technikait kapott, majd kiállították, ő pedig megindult a játékvezető felé. A liga 25.000 dollárra büntette Gibsont, amiért bemutatott a sporinak.

Térjünk át a sérülésekre. Szintén volt szó tegnap arról, hogy a Charlotte Hornets sztárja, Kemba Walker nyaksérülést szenvedett a Milwaukee Bucks elleni ütközet során - bement az öltözőbe, és nem is tért már vissza a meccsre. James Borrego vezetőedző annyit mondott a mérkőzés után, hogy egyelőre jól van Walker, szerinte nem is lesz gond, de többet majd 1-2 nap elteltével lehet tudni - egyelőre nincs bővebb információ Walker sérülésével kapcsolatban. A Chicago Bullsnál Chandler Hutchison 2-4 hetet lesz kénytelen kihagyni jobb lábfejsérülése miatt.

A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love visszatérésnek időpontját továbbra sem lehet tudni, de Larry Drew vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nagyon tetszik neki az, amit az erőcsatártól edzéseken lát - jól mozog Love és kiválóan dob. A Los Angeles Lakersnél LeBron James már teljes intenzitással és ütközésekkel együtt edz, de ma este, a Phoenix Suns ellen még nem lép pályára. Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a Philadelphia Sixers sztárja, Jimmy Butler kedden, a Lakers ellen visszatér csuklósérüléséből.

A Sixers veterán játékosa, JJ Redick újonc csapattársát, Landry Shametet dicsérte. Redick szerint Shamet felnőtt, egyáltalán nem tipikus újonc - érdekes látni egy 21 éves játékost, aki már profi. Profiként viselkedik és úgy is játszik.

A Golden State Warriors ma hajnalban a Boston Celticcszel csapott össze, az oaklandiek kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant még a meccs előtt dicsérte az ellenfelet: ha csak a képességeket nézzük, szerinte soha nem találkoztak még ennyire jó csapattal.

A Dallas Mavericks megnyerte előző két találkozóját, mióta visszatért a gárdához Dennis Smith Jr. A klub szlovén sztárja, Luka Doncic tegnap azt nyilatkozta, hogy Smith újra velük van, be is gyűjtöttek két sikert, és ehhez az irányító rengeteget tett hozzá - agresszív, gyors, hatalmas segítség a Mavsnek.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson a New York Knicks elleni győzelem után csapata mélységéről beszélt - a cserék 72 pontot dobtak ezen a meccsen, míg a kezdők csak 37-et. A tréner szerint jól működik a rendszer, ha pályára lehet küldeni olyan kosarasokat, akik keveset vagy a G-Ligában játszottak, és ők azonnal képesek NBA szinten teljesíteni. Nem érzi úgy, hogy ez mindig így lett volna a múltban is, de jelenleg így gondolja. 15 fős a keretük, és mindenkit be mer vetni szívbaj nélkül, bízik a játékosaiban, erre Theo Pinson a legjobb példa - ő 19 pontot dobott a Knicksnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus