Hírmorzsák 2019-01-28 (21:15)

A Warriors egyik játékosa szerint Gordon Hayward a pálya mindkét oldalán többet árt jelenleg a Bostonnak, mint amennyit használ. Anthony Davis cserét kért, a Lakersnek a Ball, Kuzma, Zubac, első körös csomaggal kell nyitnia a Pelicans sztárjáért. Marquese Chriss szeretne távozni Houstonból. Michael Malone szerint Nikola Jokic újfent bizonyította, hogy All-NBA szintű játékos. Steve Kerr elbukott egy fogadást DeMarcus Cousins ellen, de rekordot döntött. Steph Curry szerint van még fejlődési lehetőség a Golden State-ben. Brad Stevens a bajnokot dicsérte. Új játékosok Phoenixben és Clevelandben.

A nap hírét Anthony Davis szolgáltatta, aki cserét kért a New Orleans Pelicanstől - részletek ezen a linken. Ugyanide tartozik, hogy a Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry azt nyilatkozta, hogy beszélt reggel Davisszel, aki azt mondta neki, hogy játszani fog az idény során New Orleansban akkor is, ha nem cseréli el a csapat, hiába szeretne távozni. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers mindent meg fog tenni Davis megszerzéséért, Broderick Turner és Tania Ganguli (Los Angeles Times) információi szerint azonban a Lakersnek legalább a Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Ivica Zubac, első körös draftjog csomaggal kell indítania, ha vinnie akarja a sztárt.

"Majdnem" hasonló jelentőségű hír, hogy a Houston Rocketsnél Marquese Chriss elégedetlen a játékidejével, és ha nem változik a helyzet, ő is szeretne más együtteshez kerülni.

A Denver Nuggets tegnap hajnalban a tripla-duplázó (32 pont, 18 pattanó, 10 gólpassz) Nikola Jokic vezetésével verte a Philadelphia Sixerst - a coloradóiak egyébként 15-0-val állnak, amikor Jokic tripla-duplát ér el a Pepsi Centerben. Michael Malone vezetőedző a találkozó után elmondta, hogy a szerb megint főszereplő volt a támadásoknál, és egymás után hozta a jobbnál jobb döntéseket. A tréner szerint Jokic megmutatta, hogy All-NBA szintű játékos, majd hozzátette, hogy hála Istennek, hogy a Nuggetsben játszik.

Térjünk ki egy kicsit a Warriorsra. A bajnok vezetőedzője, Steve Kerr elárulta, hogy elveszített egy fogadást DeMarcus Cousins ellen. A szakvezető azt mondta, hogy fogadott a centerrel, hogy a második Golden State-es meccsén megkapja első technikaiját, de Cousins csak a Washington Wizards ellen szedte be idénybeli első tekóját - ez a harmadik találkozója volt. A Boston Celtics ellen megszerezte 300. alapszakaszgyőzelmét az NBA-ben. Mivel 377 mérkőzés kellett ehhez neki, így rekordot döntött - a korábbi csúcsot Pat Riley tartotta, ő 415 találkozó alatt ért el 300 győztes meccsig.

Ugyanehhez a Celtics elleni mérkőzéshez tartozik, hogy Jeff Goodman azt állította a Garden Reportban, hogy egy meg nem nevezett Golden State játékos azt mondta neki, hogy Gordon Hayward egyelőre nem önmaga, többet árt a Bostonnak, mint amennyit használ. Azt is hozzátette, hogy az előző idény első meccsén súlyos bokasérülést szenvedő swingman a pálya mindkét oldalán lyuk a csapatának. Hayward egyébként 2 ponttal fejezte be az oaklandiek elleni összecsapást.

A Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry azt mondta a Celtics elleni találkozó után, hogy még javulhatnak - az volt a Golden State 10. győzelem sorozatban. Az irányító úgy érzi, hogy a játékszervezők sokkal jobban odafigyelnek a labdára, jobb döntéseket hoznak, és helyzeteket teremtenek. Védekezésben egyre jobbak, de DeMarcus Cousins érkezése miatt még csak keresik az emberek a megfelelő pozíciókat, pont ezért van még fejlődési lehetőség a gárdában. Régóta tervezik már, hogy összeraknak egy jó sorozatot, most pedig épp egy ilyenben vannak. Szeretnének jó hangulatban elvonulni az All-Star szünetre, hogy lerakják az alapot a szezon második felére.

A Boston vezetőedzője, Brad Stevens azt mondta, hogy a Warriors lényegében minden adódó lehetőséget kihasznált, ezért nagy elismerés jár nekik. A tréner szerint a Golden State minden apró hibát a saját előnyére fordít. Kyrie Irvinget is dicsérte amellett, hogy kiemelte, mennyire jó volt mindenki a bajnoknál.

A végére pedig két szerződtetés maradt. A Phoenix Suns Emanuel Terry-nek adott 10 napos szerződést, a Cleveland Cavaliers pedig Kobi Simmonsnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus