Hírmorzsák 2019-02-01 (19:00)

Kyrie Irving majd július 1-jén dönt arról, hol folytatja - nem tartozik senkinek semmivel. Anthony Davis Bostonba nem, a Knickshez viszont szívesen kerülne. A Knicks bízik abban, hogy Kevin Durantet le tudja igazolni a nyáron, megpróbálja bebiztosítani magát. Kyle Kuzma örül neki, hogy a neve a cserepletykákban szerepel. Steve Mills szerint olyan játékosnak nem adhatnak maximum szerződést, aki nem akar a csapatnál maradni, ezért távozott Kristaps Porzingis. A Jazz és a Grizzlies Ricky Rubio és Mike Conley cseréjéről tárgyalnak. Luka Doncic örül neki, hogy ennyien látni akarták az All-Star gálán. Dirk Nowitzki és Dwyane Wade is ott lesznek az All-Star gála főmeccsének keretében. Bemutatták a gála cipőit.

A Boston Celtics sztárját, Kyrie Irvinget októberben kérdezték, hogy marad-e a csapatnál, amire akkor kategorikusan kijelentette, hogy igen. Most is feltették neki ugyanezt a kérdést, amire annyit mondott, hogy majd július 1-jén kérdezzék meg - akkor nyit a szabadügynökpiac, Irving oda igazol, ahova akar. Az irányító elmondta, hogy az elmúlt 8 évben mindig azt csinálta, amit mások elvártak tőle, de senkinek nem tartozik semmivel, úgyhogy most azt fogja tenni, ami számára és családjának a legjobb. Látja, hogyan pozícionálja magát a nyárra a New York Knicks, de azt is hozzátette, hogy továbbra is a Celtics áll az első helyen nála.

Shams Charania (The Athletic) megerősítette azokat a korábbi információkat, miszerint Anthony Davis kívánságlistáján nincs ott a Boston, a Celticshez egy évre kerülne csak, aztán 2020 nyarán lelépne onnan a magasember. Charania úgy tudja, hogy ezzel szemben a Knicks ott van a kívánt célpontok között (továbbra is a Lakers az első), és próbálta rábeszélni a New Orleans Pelicanst arra, hogy cseréljék a Knickshez egy Kristaps Porzingis köré épülő csomagért. Ez utóbbi nem lenne meglepő, tegnap este ugyanis még a Mavs-Knicks csere előtt kijöttek olyan hírek, hogy Porzingis jelezte, hogy nem szívesen kerülne a Pelicanshez, ami így értelmet nyer.

Ugyanide tartozik, hogy egy meg nem nevezett GM azt nyilatkozta a Bleacher Reportnak, hogy a Knicks nagyon magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a nyáron Kevin Durant a csapathoz szerződik. Sam Amick (The Athletic) információi megerősítették ezt, plusz hozzátették, hogy Durant nagyon jóban van a gárda GM-jével, Scott Perry-vel, aki a Seattle SuperSonicsnál dolgozott, amikor az ledraftolta KD-t. Még további info, hogy a Knicks a hírek szerint vezetőségi pozíciót ad majd Rich Kleimannak, Durant üzleti partnerének és menedzserének, így akarja növelni a klub az esélyeit a kétszeres döntő MVP megszerzésére.

Közvetve térjünk még vissza Anthony Davishez: a Los Angeles Lakers érte összerakott csomagjaiban szerepel Kyle Kuzma neve is, az aranysárga-lilák játékosa pedig Tania Gangulival (Los Angeles Times) megvitatta a dolgot. Kuzma azt mondta, hogy jó dolog, ha az ember neve felmerül a cserepletykákban, mindig mindenki ezt mondja neki, mert ez azt jelenti, hogy értéke van az embernek, és valószínűleg jó sokáig marad a ligában, hiszen szeretnék megszerezni. Csak arra koncentrál ő is (ahogy tegnap Brandon Ingram), amire befolyása van. A sorsuk nincs a saját kezükben, de a munkamorálját ő határozza meg és azt is, hogy mennyire akar nagy játékos lenni - márpedig ez utóbbira bárhol képes lehet az ember.

Szóba került Kristaps Porzingis, így térjünk ki rá még egy kicsit, a Knicks elnöke, Steve Mills ugyanis róla nyilatkozott Ian Begley-nek (ESPN). Mills elmondása szerint úgy érzik, hogy a megfelelő döntést hozták - amikor hosszútávon építkezik az ember, akkor nem szeretne maximum szerződést adni egy olyan játékosnak, aki lényegében kijelentette, hogy nem akar a csapatnál lenni. Ez sem a klub, sem a szurkolók érdekeit nem szolgálná. Mills azt is elmondta, hogy mikor reggel beszéltek Porzingisszel, már több együttessel is tárgyaltak, ezét léptek ilyen gyorsan azt követően, hogy kijöttek az első hírek arról, hogy leültek a lettel megbeszélni a jövőt.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Memphis Grizzlies és a Utah Jazz tárgyaltak egymással egy Mike Conley és Ricky Rubio köré épülő cseréről - egyelőre nincs közel a megállapodás, ennyi biztos csak.

Az All-Star gáláról lemaradt a Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic, akit erről kérdeztek az újságírók. Doncic annyit mondott, hogy annak is örült, hogy szóba jött a neve - nem sikerült bekerülnie, de majd talán jövőre. Sokat valószínűleg nem számít, de nagyon jól esett neki, hogy ennyien szerették volna a főmérkőzésen látni és hogy ennyien támogatják - számára ez a legfontosabb.

Szorosan ide kapcsolódik, hogy Adam Silver commish bejelentette, hogy Dwyane Wade és Dirk Nowitzki különleges kerettagként ott lesznek a gálán.

A végére pedig a Nike és a Jordan Brand maradtak, akik ma bemutatták az All-Star gála cipőkollekcióját - ezen a linken megnézhetitek a teljes felhozatalt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus