Hírmorzsák 2019-02-05 (20:45)

A Lakers kiszállt az Anthony Davisért folytatott küzdelemből - az aranysárga-lilák nem akarnak maguk ellen licitálni. Kobe Bryant szerint James Harden stílusa nem vezet bajnoki címre, Harden szerint jelenleg igaza van Kobe-nak. Úgy tűnik, a Celticsnek sikerült rávennie a Pelicanst, hogy várjon a nyárig, de Jayson Tatumról továbbra sem esett szó. Davis ma hajnalban már játszhatott volna. Mark Cuban nem aggódik Kristaps Porzingis szerződése miatt. Porzingis szerint mindig is az volt a terv, hogy nem játszik ebben az idényben - fog beszélni a Knicksnél történtekről, de nem most. Bob Myers szerint minden Warriors játékos boldog és maradni szeretne a csapatnál, de nem tudja megmondani, mi fog történni a nyáron. Giannis Antetokounmpo valószínűleg Steph Curry-t választja elsőként az All-Star gála draftján.

Természetesen Anthony Davisszel kezdjük a ma esti morzsát is. Arról ma délelőtt olvashattatok már, hogy a Los Angeles Lakers emelt az ajánlatán, hat játékost és két picket adna Davisért és Solomon Hillért. Ide kapcsolódik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint az aranysárga-lilák egyre pesszimistábbak azzal kapcsolatban, hogy a New Orleans Pelicans elcseréli Davist a csütörtök esti cserehatáridő előtt - a Lakers úgy érzi, hogy elég egyoldalúak eddig a beszélgetések. Este jött a hír Broderick Turnertől (Los Angeles Times), hogy a Lakers kiszállt a licitháborúból a New Orleans túl nagy igényei miatt. Ehhez Adrian Wojnarowski (ESPN) annyit tett hozzá, hogy Magic Johnsonék szívesen tárgyalnak a Pelicansszel, de megvárják, hogy a New Orleans pontos ajánlata, nem akarnak saját maguk ellen licitálni a továbbiakban.

Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint a Boston Celtics egyszer sem ajánlotta fel még név szerint Jayson Tatumot a New Orleansnak, de Dell Dempsék úgy érzik, hogy semmi sem elképzelhetetlen, ha a Bostonnal tárgyalnak a nyár folyamán - mint ismert, a Celtics most csak úgy tudná megszerezni Davist, ha elcserélné Kyrie Irvinget.

Az szorosan ide tartozik, hogy a Pelicans ma hajnalban nem engedte, hogy az egészséges Davis pályára lépjen az Indiana Pacers ellen. Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy bármi elképzelhető, ha Davis nem távozik a deadline-ig New Orleansból: az is, hogy hagyják, hadd csatlakozzon csapattársaihoz a pályán, de jó esély van arra is, hogy az idény végéig már nem játszhat.

A nap egyik híréről beszámoltunk már: a Washington Wizards irányítója, John Wall Achilles-szakadást szenvedett saját otthonában, így 12 teljes hónapra kidőlt - részletek ezen a linken.

A Dallas Mavericksnél bemutatták Kristaps Porzingist (ezt láthatáttok már), akinek feltették a kérdést, hogy hosszútávú szerződést akar-e kötni a Mavsszel, mire Mark Cuban tulajdonos közbevágott, hogy ő tudja a választ, igen. A lett magasembernél azért visszakérdeztek erre, amire annyit mondott, hogy ne kérdezzék erről, ugyanazon a véleményen vannakCuban a sajtótájékoztató után az ESPN-nek külön is elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik Porzingis szerződése miatt - mint ismert, felröppent, hogy a lett a QO-t akarja aláírni, amivel jövő nyáron oda mehetne, ahova akar. A tulaj elmondása szerint minden eddigi beszélgetésük nagyon pozitív volt, úgyhogy hacsak valami váratlan nem történik, azt szeretné, ha Porzingis a következő 20 évben a Mavsnél játszana.

Porzingis egyébként azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy mindig is az volt a terv, hogy a teljes idényt "kiüli", és most is tartják magukat ehhez, nem fog pályára lépni ebben a szezonban. 20 hónapja nem játszott, úgyhogy valószínűleg rozsdás lesz, de rengeteget gondol a jövőre, és sokat videózik, készül a visszatérésre. Abban reménykedik, hogy gyorsan visszanyeri a ritmust, és szerinte Luka Doncic-csal egészen különleges párost alkothatnak majd. Kérdezték a New York Knicksről is, de annyit mondott csak, hogy inkább a jövőbe tekintene, minthogy a múltba révedjen. Lesz majd olyan időszak is, amikor jobban belemegy a részletekbe, de most csak új csapatára, a Dallas Mavericksre akar koncentrálni.

Cuban beszélt egyébként arról is, hogy az ő hibája volt, hogy nem tartotta együtt hosszabb ideig a Steve Nash - Dirk Nowitzki párost, de nem fogja elkövetni ugyanezt a hibát Doncic-csal és Porzingisszel.

A Golden State Warriorsnél több minden más mellett Kevin Durant jövője az egyik nagy kérdés. A gárda GM-jét, Bob Myerst is erről kérdezte Nick Friedell (ESPN), a szakvezető pedig elmondta, hogy úgy gondolja, mindenki jól érzi magát a klubnál, boldog, és minden játékosuk maradni szeretne. Ő így érzi, de csak ügynökként és GM-ként dolgozott a ligában - Jacob Evansre is azt hitte, hogy majd rotációtag lesz, úgyhogy nem tudhatja biztosra, mi fog történni. Myers szerint kiváló környezetet teremtenek a csapat tagjai számára, de a jövő teljes mértékben a játékosok kezében van. Ő sem tudja megmondani előre, mi lesz, és szerinte mindenki azt válaszolná az együttes tagjai közül is, hogy majd a szezon után visszatérhetünk erre a kérdésre. Azt érti, hogy mindenki tudni szeretné a választ, mi lesz Duranttel, de az NBA-ben nehéz meccset, PO-mérkőzést és bajnoki címet nyerni, nekik pedig csak erre kell most koncentrálniuk. Azt is hozzátette, hogy szerinte nincs negatív hatással az öltözőn belüli hangulatra a sok találgatás.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo választja majd az All-Star csapatokat LeBron James mellett. A görög az ESPN munkatársának elmondta, hogy jó esély van rá, hogy Steph Curry-t választja majd elsőként, mivel Curry tavaly őt választotta az első pickjével, és ezt illik viszonozni. Antetokounmpo hozzátette, hogy utána valószínűleg random, hogy hogyan fog választani.

A végére pedig ezúttal Kobe Bryant maradt, aki Rachel Nicholsszal (ESPN) beszélgetett több dologról is, többek között James Hardenről. Kobe azt mondta, hogy a Houston Rockets sztárjának tennie kell, amit tennie kell ahhoz, hogy győzzön a csapata, és ennek is megvannak a fokozatai, de szerinte Harden stílusa soha nem fog bajnoki címekhez vezetni. Hozzátette, hogy mindent meg kell tennie a regnáló MVP-nek, hogy a Rockets nyerjen, és ezt is teszi. Harden már válaszolt is erre annyival, hogy labdadominánsnak kell lennie a rengeteg sérültjük miatt. Egész évben sokat bajlódnak ezzel, de ha Chris Paul visszanyeri a formáját, Eric Gordon és a többiek pedig visszatérnek, akkor több olyan emberük is lesz, aki képes lesz helyzeteket teremteni. Harden szerint Kobe-nak jelen pillanatban igaza van, ő is tudja, hogy ez a stílus nem vezet bajnoki címre, de nem teljes a keretük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus