Hírmorzsák 2019-02-13 (12:15)

Brad Stevens szerint jobban oda kell figyelnie a pályán kívüli dolgokra is - fejlődnie kell. Joel Embiid egyszerűen fogalmazta meg a játékvezetők teljesítményét a Celtics elleni vereség után - saját magát is hibáztatta. Anthony Davis szerint úgy tűnt az Orlando ellen, hogy nem akarnak játszani. De'Aaron Fox elbeszélgetett Vlade Divaccal a deadline előtt meghúzott cserék miatt. Bradley Beal mégis lépéshibát vétett? Isaiah Thomas ma este megkezdheti a szezont. Michael Jordan elmondta véleményét, hogy Russell Westbrook sorozatban 10 tripla-duplája vagy James Harden zsinórban 30 legalább 30 pontos mérkőzése a nagyobb teljesítmény.

A Boston Celtics ma hajnalban legyőzte ugyan a Philadelphia Sixerst, de nem úgy szerepel, ahogyan azt a szezon előtt sokan várták, Brad Stevens pedig kapott némi kritikát. Legutóbb Marcus Morris fakadt ki a Los Angeles Clippers elleni vereséget követően a csapat keménysége, illetve pont ennek a hiánya miatt. Stevens azt nyilatkozta Gary Washburnnek (Boston Globe), hogy nehéz vitatkozni azzal, amit Morris mondott - a mérkőzések lezárását, illetve a nehezebb, több problémát hozó szituációkat sokkal jobban meg kell oldaniuk. Ha egy csapat egységes és végig keményen játszik, akkor szórakoztató a játék, de ha ellentétek vannak, akkor nem.

Stevens egyébként eddig megpróbált minél kevesebbet beleavatkozni a pályán kívüli dolgokba, de saját elmondása szerint is rájött, hogy többet kell segítenie, és biztosítania kell, hogy mindenki tudja, mi az a mérce, aminek meg kell felenie a játékosoknak. Idegeskedett már ő is, mindenki a csapatban, de neki az volt a reakciója erre, hogy javulnia, fejlődnie kell. A mérkőzések teljes egészében meg kell ütniük egy szintet, ennek betartása, illetve számonkérése pedig az edzői stáb dolga.

Még az említett ma hajnali Sixers-Celtics meccshez tartozik, hogy a mérkőzés után Joel Embiid viszonylag egyszerűen fogalmazta meg véleményét: "a játékvezetők kib*szott sz*rok voltak". A Philly centere azt is hozzátette, hogy idióta volt, mikor 2.9 másodperccel a vége előtt, 3 pontos bostoni vezetésnél, időkérés hiányában visszatett egy ziccert egy támadópattanó után ahelyett, hogy kipasszolta volna a triplavonalnál álló csapattársainak. Embiid elmondása szerint nem gondolta át a helyzetet, azt hitte, hogy van még egy időkérésük, aztán amikor feltette a dobást, akkor látta már, hogy nincs, és hogy milyen butaságot csinált - ez egyértelműen az ő sara, jobban oda kellett volna figyelnie.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis az Orlando Magic elleni 30 pontos zakó után elmondta, hogy úgy tűnt, mintha senki nem akart volna játszani náluk, pocsék teljesítményt nyújtottak. Ő is sok dobást, ziccert kihagyott a meccs elején, amiket egyébként be szokott dobni, de az Orlando játékosai sokkal jobban odatették magukat - úgy tűnt, hogy nekik van céljuk, és ezt meg is mutatták.

A Sacramento Kingsnél De'Aaron Fox meglátogatta Vlade Divac GM-et, miután a kaliforniai alakulat több cserét is meghúzott, amelyekben Iman Shumpert, Justin Jackson, Zach Randolph, Ben McLemore és Skal Labissiere is távoztak. Fox azt nyilatkozta a Phoenix Suns elleni vasárnapi mérkőzés előtt, hogy amikor megtörténtek a lépések, akkor kicsit fájt neki - váratlan volt az, ami történt, de azért mégsem. Úgy érzi, jó irányba halad a csapat, és mióta ő a Kingsnél van, csak fejlődik a klub, úgyhogy bízik Divacban. A szerb szakvezető annyit mondott, hogy tetszett neki Fox reakciója, mert azt mutatja, hogy kötődik a társaihoz. Fox azt is hozzátette, hogy úgy érzik, javultak, most a csapategység javításán dolgoznak majd, és megpróbálnak egy ilyen fiatal kerettel is bejutni a rájátszásba.

Tegnap este volt már szó Bradley Beal érdekes megmozdulásáról a Detroit Pistons ellen, illetve arról is, hogy a játékvezetők twitteren jelezték, hogy a Washington Wizards dobóhátvédje nem lépte el az esetnél. A liga vezetése nem ezen az állásponton van: Mitch McCutchen, a játékvezetők fejlesztésével és felkészülésével foglalkozó részleg alelnöke szerint Beal nem birtokolta újra a labdát, ezért nem léphetett volna többet, mielőtt passzolt.

A Denver Nuggets hátvédje, Isaiah Thomas ma este, a Sacramento Kings ellen elkezdheti a szezont - játéka kérdésesre "javult", sorsáról ma dönt majd a coloradói együttes.

A Charlotte Hornets tulajdonosát, a liga legendáját, Michael Jordant kérdezték az újságírók, hogy szerinte Russell Westbrook zsinórban 10 tripla-duplája vagy James Harden sorozatban 30 legalább 30 pontos mérkőzése a nagyobb teljesítmény, amire azt válaszolta Jordan egy félmosollyal, hogy játékos szempontból minden kétséget kizáróan 6 bajnoki cím. MJ azt is hozzátette, hogy Westbrookék sorozatai mutatják, milyen tehetségek vannak a jelenlegi NBA-ben, és hogy mennyit fejlődött a liga. Mindkét érintettre nagyon büszke, mert híressé teszik az NBA-t, ami jó a sportág számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus