Hírmorzsák 2019-02-17 (11:00)

Anthony Davis beszélt: mind a 29 csapat rajta van a kívánságlistáján, soha nem mondta, hogy nem játszana Bostonban. A Pelicans még nem tudja, mi lesz Davis sorsa az All-Star szünet után. A Raptors Marc Gasol előtt Nikola Miroticot próbálta megszerezni. Visszaesett a liga nézettsége. A Lakers PO-jának már ugyanakkora az oddsa, mint annak, hogy a csapat nem kerül be a rájátszásba. Kyle Kuzmát a pénzdíj motiválta, hogy MVP legyen a Rising Stars meccsen. Kuzma inkább elviseli, ha rosszat mondanak róla Los Angelesben, minthogy olyan helyen játsszon, ahol senki nem foglalkozik vele. Giannis Antetokounmpo játszani fog a világbajnokságon.

Az All-Star gála hétvégéjén újfent téma Anthony Davis, aki elmondta, hogy soha nem mondta, hogy nem játszana a Boston Celticsnél, igenis rajta van a listáján a Celtics is. Davis egy későbbi interjúban elárulta, hogy a New Orleans Pelicanst leszámítva mind a 29 csapat szerepel a kívánságlistáján, mert nyerni akar, akár kis piacon, akár nagy piacon lévő csapatról beszélünk. Bárhova kerül, ott lejátssza a következő idényt, aztán 2020 nyarán meglátjuk, mi fog történni, nem tudja megjósolni a jövőt. A végén megint kihangsúlyozta, hogy ő soha nem mondta, hogy hova akar kerülni.

Ugyanide kapcsolható, hogy Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a Pelicansnek egyelőre nincs terve arra vonatkozóan, hogyan használja majd Davist az All-Star szünet után - a két fél le fog ülni egymással, és együtt kitalálják, mi a legjobb a klub és a játékos szempontjából is. Amick úgy tudja, hogy a New Orleans dönthet úgy, hogy kiülteti sztárját a szezon hátralévő részében, ebben az esetben azonban a liga megint közbeavatkozhat.

Jeff Zilgitt (USA Today) információi szerint a Toronto Raptors meg akarta szerezni a deadline előtt Nikola Miroticot a Pelicanstől - tárgyalt is a két csapat egy háromcsapatos cseréről, amiben Delon Wright az Orlando Magichez került volna. A New Orleans aztán Milwaukee-ba cserélte a spanyol-montenegróit, így a kanadaiak figyelme Marc Gasol felé irányult.

Az NBA nézettsége 8%-ot esett az előző idényhez képest, átlagosan 1.87 millió nézője van egy-egy találkozónak az ESPN-en, az ABC-n és a TNT-n - az adat azonban 3%-kal jobb, mint a 2016/17-es mutatója (1.82 millió néző) az All-Star szünet előtt. A keleti mérkőzéseket átlagosan 12%-kal nézik kevesebben, míg a nyugati összecsapások nézettsége 4%-kal nőtt. A legtöbben a Los Angeles Lakersre kíváncsiak (2.77 millió), utána jön a Golden State Warriors (2.58 millió) - a bajnok tavaly ugyanekkor még átlag 2.94 millió nézőt vonzott. A Boston (2.18 millió), az Oklahoma City Thunder (2.08 millió) és a Philadelphia Sixers (2.03 millió) vannak még a Top5-ben.

Ha már szóba került a Lakers, akkor folytassuk a csapattal, amely a Westgate Las Vegas SuperBooknál már semmivel sem esélyesebb arra, hogy bejusson a PO-ba, mint arra, hogy nem: mindkét kimenetel -110-es minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1.91-es szorzóval rendelkezik - a szezon előtt -600 (nagyjából 1.17-es szorzó) volt, hogy a Lakers bekerül a rájátszásba. A fogadók 58%-a úgy gondolta, hogy LeBron James nem kerül a PO-ba, viszont a pénz 83%-a arra ment, hogy ott lesz a rájátszásban.

A Team USA 161-144-re verte a Team Worldöt a Rising Stars meccsen, az MVP pedig Kyle Kuzma lett, akit saját bevallása szerint az is motivált, hogy 25.000 dolláros bónusz járt a trófea megszerzőjének. Kuzma azt mondta, hogy a második negyedben egy időkérés után "1-2-3, Bónusz!" felkiáltással ment vissza a pályára. Játszott tavaly is, de az a mérkőzés nagyon unalmas volt, és nem akarta, hogy ez idén is megismétlődjön. Rengeteg jó játékos volt a pályán, All-Starok, akik a liga feltörekvő csillagai. Persze ez csak egy különálló mérkőzés volt, de mindig jó begyűjteni az elismeréseket és a díjakat, amikor csak lehet.

Kuzma azt is elárulta, hogy szereti azt, hogy a reflektorfényben játszik a Lakersnél - azt akarja, hogy beszéljenek róla az emberek, lényegtelen, hogy rosszat vagy jót, mert ha ez nem történik meg, akkor valamit nem csinál jól. Inkább negatívan beszéljenek róla Los Angelesben, minthogy Orlandóban játsszon, ahol egy szó sem esne róla.

Marc Stein és Ralph Lawler megkapják a Hall of Fame Curt Gowdy Média Díját - előbbi a New York Timesnál van jelenleg, de előtte sokáig az ESPN egyik legjobb forrásokkal rendelkező újságírója volt, míg Lawler több mint 30 éve a Clippers play-by-play kommentátora.

A végére pedig egy FIBA-hír: Giannis Antetokounmpo ott lesz a görög válogatottban az idei világbajnokságban - a hellének már biztosan kijutottak a vb-re.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus