Hírmorzsák 2019-03-14 (13:45)

A Pelicans nem fogja odaadni a Lakersnek Anthony Davist. Lonzo Ball nagyon készül a nyári edzésekre. Alvin Gentry szerint nehéz nem Giannis Antetokounmpóra szavazni az MVP választáson. Daryl Morey 5 évet hosszabbított a Rockets-cel, Rick Carlisle már a nyáron lekötötte magát a Mavshez. Mike Conley nagyon örült pályafutása első "Hét Játékosa" díjának. Isaiah Thomas kikerült a Nuggets aktív rotációjából. Klay Thompson elnézést kért a Warriors szurkolóitól. Karl-Anthony Towns nem akarja idő előtt befejezni a szezont. Új játékos Torontóban és a Clippersnél is.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans egyszerűen nem fogja odaadni Anthony Davist a Los Angeles Lakersnek, Michael Wilbon (ESPN) pedig megerősítette, ő ugyanezt hallotta. Mint ismert, a két gárda meggyanusította egymást, hogy a másik szivárogatta ki az információkat a tárgyalásokról.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik még két hír. Egyrészt a Lakers irányítója, Lonzo Ball Shams Charaniának (The Athletic) elmondta, hogy nagyon várja már a nyarat, hogy végre teljes értékű edzésmunkát végezhessen, erre az off-szezonban még nem volt lehetősége. Motivált, mert szeretne a tőle telhető legjobb játékos lenni. Azt is hozzátette, hogy csak azzal foglalkozik, amire befolyása van - ha elcserélik, elcserélik, a lényeg az, hogy a lehető legjobb legyen, akármelyik csapatnál is kezdi a következő idényt.

Másrészt Scott Kushner (The Advocate) úgy tudja, hogy a Pelicans a jövő héten elkezdi intenzívebben keresni a GM-jét - jelenleg ott tart a történet, hogy megbíztak egy céget, amely felajánl nekik 5-10 jelöltet.

Az is a New Orleanshoz köthető, de már csak közvetve, hogy a csapat vezetőedzője, Alvin Gentry a Milwaukee Bucks sztárjáról, Giannis Antetokounmpóról beszélt. Gentry szerint drasztikus fejlődésen ment keresztül a görög játékos fizikailag az újonc idényéhez képest - neki vannak a legszélesebb vállai az egész ligában. A tréner szerint Antetokounmpo sikeréhségéhez és ahhoz az erőhöz, amellyel játszik, senki nem mérhető az NBA-ben. Azt is hozzátette, hogy Giannis a legjobb játékos a legjobb csapatban, úgyhogy neki nagyon nehezére esne másra szavazni az MVP voksolásnál.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Daryl Morey 5 éves szerződéshosszabbítást kapott a Houston Rocketstől. Morey az aláírás után annyit mondott, hogy szerinte Mike D'Antoni nagyon jelentős faktor a jelenlegi sikereikben, és ha rajta múlna, addig maradna D'Antoni az edző, ameddig csak szeretne. Reményei szerint a megfelelő időben sikerül megegyezniük a közös folytatásról, a megfelelő idő pedig a nyári szünet lehet majd.

Ugyanez a témakör: Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Dallas Mavericks még a nyáron hosszabbított Rick Carlisle-lal a 2022/23-as szezonig - ebben a megállapodásban fizetésemelés is szerepelt a korábbi, 2015-ben aláírt kontraktushoz képest.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley pályafutása során először lett a hét játékosa. Conley Omari Sankofa II-nek (The Athletic) elmondta, hogy óriási dolog ez egy évvel pályafutása legnehezebb éve és egy súlyos sérülés után, aminél nem is tudta, hogy hogyan fog sikerülni majd a visszatérése. Mindenki azt mondogatta, hogy itt az ideje, hogy lassuljon, de ő rácáfolt a kétkedőkre - 12. szezonjában kapta meg először a díjat, amit nagy dologként él meg.

A Minnesota Timberwolves minden bizonnyal lemarad a PO-ról, a térdsérüléssel bajlódó Karl-Anthony Towns azonban Jon Krawczysnkinek (The Athletic) elmondta, hogy nem gondolkodik azon, hogy a szezon hátralévő részét "kiülje" attól függetlenül, hogy hogyan gyógyul - túlságosan szereti ezt a sportot ehhez, és büszkén lép pályára a társaival. Ha a szurkolók aggódnak az egészségi állapotáért, akkor elárulhatja, hogy az előző szezonban sokkal komolyabb problémái voltak, úgyhogy ez semmi, ő nem aggódik.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Nick Komsidernek (The Athletic) elárulta, hogy lerövidítette rotációját, már csak 8 játékost vet be azért, hogy megtalálja azt a magot, amely a PO-ban sikereket érhet el, és hogy ez a mag ritmusba lendüljön. Ebből a rotációból kimaradt Isaiah Thomas, amelyről már beszélt is az irányítóval - nem volt ez egyszerű beszélgetés, de vezetőedzőként ez a dolga, és ez nem Thomasról szólt, hanem a csapatról, arról, hogy mi a legjobb a Nuggetsnek.

Arról volt szó a napokban, hogy a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson egy kicsit több lelkesedést várt a szurkolóktól a Phoenix Suns elleni vereség után. Thompson tegnap twitteren elnézést kért a drukkerktől - szerinte nekik van a legjobb szurkolótáboruk az egész világon, sokszor nyernek erőt a nézők energiáiból, és nem akart tiszteletlen lenni senkivel sem.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, amely 10 napos szerződést adott Justin Bibbsnak - a játékos a Boston Celticsnél játszott a nyári ligában. A Toronto Raptors szintén 10 napra kötötte le Eric Morelandet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus