Hírmorzsák 2019-03-20 (11:30)

Doc Rivers és a Lakers között kölcsönös az érdeklődés? A tréner cáfol. Riverst figyelmeztették, hogy nem akar a Lakers edzője lenni LeBron James miatt. A Lakers nem fogja pihentetni Jamest. Giannis Antetokounmpo nem akar a liga arca lenni, ha nem lehet önmaga. Damian Lillard úgy gondolja, hogy CJ McCollum az alapszakaszban már nem lép pályára. CJ Miles befejezte a szezont (fáradásos törés). Markelle Fultz Orlandóban folytatja rehabját. A Spurs zsinórban 22. alkalommal hoz pozitív szezont. James Harden történelmet írt. Deyonta Davis a Hawksnál. 

Nem a legmegbízhatóbb forrásokból, de tegnap elindult egy pletyka Doc Rivers - Los Angeles Lakers vonalon. Stephen A. Smith (ESPN) vetette fel, hogy az aranysárga-lilák rámehetnek a nyáron Riversre, amire Peter Vecsey rákontrázott Patreonon, hogy Rivers az elmúlt években többször is elmondta a beszélgetéseik során, hogy vagy a Lakers vagy a Knicks kispadjára szívesen leülne - ha másért nem, akkor a két együttes világszintű brandje miatt.

Riversnek a 2020/21-es idény végéig szerződése van a Los Angeles Clippersszel, és maga az érinett kategorikusan kijelentette, hogy marad is jelenlegi együttesénél. Rivers azt mondta, hogy neki van állása, a Lakersnek meg edzője - addig akar a Clippers edzője maradni, amíg Steve Ballmer tulajdonos meg nem köszöni neki a munkát. Nagyon gyorsan szeretné rövidre zárni ezeket a beszélgetéseket: Magic Johnsonnal nagyon jó barátok, de beszéltek Ballmerrel a szerződéshosszabbításról az év korábbi szakaszában, csak egyszerűen nem hozták nyilvánosságra, ennyi az egész. A Clippers vezetőedzője, és még nem végezte el a feladatát a klubnál.

Ugyanide tartozik, hogy Michael Wilbon (ESPN) a Pardon the Interruption keddi részében azt mondta, hogy több olyan ember is van jelenleg Dél-Kaliforniában, akik megmondták Riversnek, hogy nem akarja elvállalni a Lakers vezetőedzői posztját, az ok pedig egész egyszerűen LeBron James. Wilbon saját elmondása szerint biztos forrásból tudja, hogy ezek az illetők megmondták Riversnek, hogy LeBron nem akar maga "fölé" egy edzőt - soha nem dolgozott együtt olyas valakivel, akinek Rivershez mérhető személyisége, vezetői képességei, tekintélye, esze és szellemi képességei lettek volna. James mindig elutasította az ilyen trénerket, és erre emlékeztették Riverst.

A Lakers jelenlegi vezetőedzője, Luke Walton azt nyilatkozta, hogy nem kötelezik arra LeBront, hogy befejezze a szezont, hiába van folyamatosan problémája az ágyékával, és hiába veszíti el lassan a matematikai esélyét is a Lakers arra, hogy a rájátszásba kerüljön.

Maradjunk még Jamesnél, legalább közvetve. A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo Matt Velazquezzel (Milwaukee Journal Sentinel) beszélgetett. Giannis elmondta, hogy soha nem gondolta korábban, hogy ennyire közel lesz LeBron Jameshez, hiszen LeBronról van szó - mikor a ligába került, eszébe nem jutott, hogy az NBA egyik legjobb játékosa lehet, és egy ilyen James típusú kosaras lesz. Mondhatná azt, hogy mindig is tudta, hogy eljut LeBron szintjére, illetve túl is szárnyalja, de az hazugság lenne. Sokan azt mondják, hogy a liga arca lehetne, de még a hozzá legközelebb állók, a családja és a barátai is úgy vélekednek, hogy ha nincs meg benne az amerikai kultúra, akkor nem érheti el ezt a szintet. Felmerült benne, hogy változtatnia kellene, "amerikaibbnak" kellene lennie, de ha nem lehet az NBA arca úgy, hogy önmaga, akkor nem is akar a liga arca lenni.

A Portland TrailBlazersnél CJ McCollum sérülése miatt aggódhattak a drukkerek és a csapat is. Az oregoniak irányítója, Damian Lillard azt mondta, hogy nem szeretné, ha csapattársa siettetné a visszatérést. Akkor szeretné újra pályán látni McCollumot, ha teljesen egészséges és önmaga, úgyhogy szerinte a dobóhátvéd nélkül fejezik be az alapszakaszt. Lillard azt is hozzátette, hogy fejlődhetnek azzal, hogy meg kell tanulniuk McCollum nélkül is eredményesen játszani. Jó helyzetben vannak, és most másoknak kell feljebb kapcsolniuk - hosszútávon ez a gárda előnyére fog válni.

A Memphis Grizzliesnél CJ Miles befejezte a szezont, van egy fáradásos törés a bal lábfejében - 3-6 hetet kell kihagynia. Josh Robbins (The Athletic) jelentette, hogy Markelle Fultz Orlandóban folytatja rehabját - eddig Dél-Kaliforniában végezte a feladatait.

Volt két igazolás is. Egyrészt az Atlanta Hawks 10 napos kontraktust adott Deyonta Davisnek - a center eddig a G-Ligás Santa Cruz Warriorsnál játszott idén. A Minnesota Timberwolves pedig az idény végéig tartó megállapodást kötött Cameron Reynolds-dzal - kétszer 10 nap alatt 7 meccsen 3.7 pontos átlaga volt a Minnyben.

A végére pedig két statisztika maradt. Egyrészt a San Antonio Spursnél sorozatban ez a 22. szezon, amelynél pozitív mérleggel végez a csapat az alapszakaszban. Másrészt a Houston Rockets sztárja, James Harden maradt: a Houston Rockets sztárja lett a liga történetének első játékosa, aki egy szezon során mind a 29 ellenfelének dobott legalább egyszer minimum 30 pontot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus