Hírmorzsák 2019-03-30 (21:45)

A csapattársak jelezték LeBronnak, hogy nem túl jó a testbeszéde. Rondo hosszútávon maradna az aranysárga-liláknál. A Lakers nem tett ajánlatot Julius Randle-nek, Paul George a Thunder erényei miatt döntött a maradás mellett, nem a Lakers gyengeségei miatt. Jerry West felröhögött, mikor a Lakers felajánlotta a Clippersnek Zubacot. Beal úgy érzi, ő a második legjobb dobóhátvéd a ligában - látni akarja, milyen irányba tart a Wizards, mielőtt hosszabbítana. Kerr, Steph Curry és Durant is kiakadtak a ma hajnali játékvezetés miatt. Jordan Bell elnézést kért, viccelni akart Mike Brownnal. Megkezdődik az interjúzás a Pelicansnél GM posztra, Trajan Langdon is a jelöltek között. Szerződések, sérülések.

A Los Angeles Lakersszel kezdjük a ma esti morzsát, több hír is tartozik az aranysárga-lilákhoz. Egyrészt Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint volt egy csak játékosoknak szóló meeting a gárdán belül, amit Rajon Rondo szervezett februárban, a Memphis Grizzlies elleni zakót, illetve LeBron James nyilatkozatát követően, amelyben a gárda sztárja arról beszélt, hogy vajon hányan tudják a csapatban, hogy mi forog kockán, mikor alig valaki járt a PO-ban a keretből. A hírek szerint LeBron csapattársai elmondták neki, hogy nem túl jó a testbeszéde a pályán, a vállvonogatásai és a félrenézései nem sokat segítenek az együttesnek, és James állítólag be is ismerte, hogy ezen dolgoznia kell. Nem nagyon sikerült ez a meeting, ezt követően ugyanis 2-10-et ment a gárda a következő 12 mérkőzésen.

Rondo McMenaminnek más témában is nyilatkozott: szeretne maradni a csapatnál - mint ismert, nyáron lejár a szerződése. A játékmester úgy érzi, innen csak felfelé vezet az út a Lakers számára. Azt nem tudja, hogy maradni fog-e, vagy hogy a többiek közül ki megy és ki lesz továbbra is a gárda tagja, erre nincs befolyása, de nagyon kedveli a klubot, és nem tudja eléggé leírni szavakkal, milyen jók a szakmai stáb tagjai és a Lakersnél dolgozó emberek. Azt is hozzátette, hogy hosszútávú szerződést szeretne aláírni.

Az már a múlthoz tartozik, de továbbra is McMenamintől származik, hogy a csapat sosem tett ajánlatot Julius Randle-nek tavaly nyáron - a magasember korlátozott szabadügynök volt, és miután a New Orleans Pelicans 2 évre 18 millió dollárt ajánlott neki, az aranysárga-lilák el is engedték. A Lakerst sokszor szóba hozták tavaly Paul George-dzsal, aki viszont hamar hosszabbított csapatával, az Oklahoma City Thunderrel. McMenamin úgy tudja, hogy ez nem a Lakers hibái, hanem a Thunder erényei miatt történt meg. Az szintén ide kapcsolható, hogy a Los Angeles Clippers tanácsadója, Jerry West nem jelentkezett be Ivica Zubacért a Lakersnél, hanem a Lakers ajánlotta fel a centert Mike Muscaláért cserébe - nem hitte el, hogy el akarják cserélni a centert, és a barátaival jót nevetett korábbi kenyéradóján.

A Lakers 10 napos megállapodást kötött Jemerrio Jones-szal - a G-Ligában, a South Bay Lakersnél 9.5 pontot, 9.5 pattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. Az Atlanta Hawks adott egy második 10 napos szerződést is Deyonta Davisnek - az első 10 nap során 2 mérkőzésen lépett pályára. A Minnesota Timberwolves ugyanilyen kontraktust adott Mitch Creeknek - ő a Brooklyn Nets G-Ligás gárdájától érkezik. A Memphis Grizzlies pedig Dusty Hannahs-szal kötött 10 napos szerződést - a Memphis Hustle-nél kosarazott eddig.

A korábban megemlített Pelicanshez kapcsolható, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a csapat engedélyt kapott, hogy több jelöltjével is interjúzzon a GM-i posztra - köztük van a G-Liga legjobb általános igazgatójának választott Trajan Langdon (Brooklyn Nets) és Gersson Rosas (Houston Rockets) is, de további nevek is várhatóak.

Volt több sérülés. A Clippersnél Luc Mbah a Moute bal térdét újra meg kellett műteni, ami miatt 8 hetes kihagyásra kényszerül - nem lép már pályára ebben az idényben. A New York Knicksnél Frank Ntilikinának véget ért a szezon az ágyéksérülése miatt - január óta volt maródi emiatt a francia irányító, a múlt héten visszatért, de a csapat inkább nem erőlteti a játékát. A Toronto Raptorsnál Pat McCaw bal hüvelykujja kificamodott, emiatt 3 hétig nem léphet pályára. A Pelicansnél Darius Millernek a combja húzódott meg, emiatt 1-2 hetet kell kihagynia. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid a következő 3 mérkőzésről fog hiányozni, mert a csapat nem szeretné túlterhelni. A Memphis Grizzliesnél Jaren Jackson Jr. (comb) és Kyle Anderson (váll) is befejezték az idényt.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal Fred Katz-cal (The Athletic) beszélgetett. Beal elmondása szerint úgy érzi, hogy ő a második legjobb kettes a ligában James Harden mögött, de annak ellenére, hogy a számai ezt akár alá is támaszthatják, a Wizards nem sikeres, ez pedig negatívan hat az All-NBA csapatba választásának esélyeire. Ha Beal bekerül valamelyik All-NBA ötösbe, akkor aláírhatja a szupermax hosszabbítást, maga az érintett azonban azt mondta, hogy nem tudja még, hogyan dönt, ha a csapat felajánlja ezt neki - meg kell néznie, hogy milyen irányba halad a franchise. Alapvetően nem volt célja az, hogy All-NBA játékos legyen, de annyian kezdték ezt mondani, hogy utána elkezdte motiválni.

A végére pedig a Golden State Warriors maradt ezúttal. Egyrészt Jordan Bell elnézést kért, hogy Mike Brown számlájára írta a fogyasztását az egyik hotelben - mint ismert, emiatt kapott egy 1 meccses eltiltást a klubtól. A center azt nyilatkozta, hogy rosszul mérte fel a helyzetet - azt hitte, poénos, amit csinál, de nem volt az.

Másrészt a Golden State ma hajnalban elég érdekes körülmények között kapott ki a Minnesotától. A találkozó után Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy szerinte a világ összes bajnokságában 3+1-es akció az, amit Kevin Durant a mérkőzés legvégén csinált - faulttal együtt dobott be egy hármast, de a játékvezetők azt a döntést hozták, hogy még a dobás előtt jött a szabálytalanság. Steph Curry csak annyit mondott, hogy a meccs MVP-jét, Marat Kogutot kell kérdezni mindenről (ő volt az a spori, aki az előbb említett akció után még Durantre fújt egy személyi hibát is fél másodperccel a vége előtt). Maga Durant is elmondta, hogy Kogut volt a legjobb játékos a pályán, később pedig minden idők legjobb játékvezetőjének nevezte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus