Hírmorzsák 2019-04-13 (18:30)

Joel Embiid bal térde fáj, játéka kérdéses a Brooklyn elleni első meccsen. Paul George a vállsérülése ellenére vállalja a játékot a Blazers ellen. OG Anunoby legalább két hetet kihagy (vakbél). Lonzo Ball februárban meg akarta műttetni a bal bokáját a Lakers engedélye nélkül, a csapat megfenyegette. Luke Waltont menesztette a Lakers - részletek. A Kingsnél Walton az első számú jelölt. David Griffin a Pelicans új vezetője. Jeff Teague és Kent Bazemore is lehívták játékosopcióikat a következő idényre. Dirk Nowitzki tulajdonos lenne a Mavsnél. A liga nyitott az alapszakasz rövidítésére. Patrick Ewing képviseli a Knickset a lottery-n. Megtartották a tie-breaker sorsolást - minden végeredmény.

Sérülésekkel kezdünk, van ugyanis egy-két elég komolynak ígérkező.

A Toronto Raptorsnál OG Anunoby-nak sürgős vakbélműtéten kellett átesnie, erről tegnap este beszámoltunk már - úgy néz ki, hogy legalább két hetet hiányozni fog a swingman, de lehet, hogy utána vissza tud térni.

Az Oklahoma City Thundernél Paul George azt nyilatkozta, hogy most már rájátszás van, úgyhogy megpróbál minél közelebb kerülni a 100%-hoz, de akármilyen állapotban lesz a válla, ott lesz a pályán a Portland TrailBlazers elleni első találkozón.

A Philadelphia Sixersnél viszont Joel Embiidnek egyre jobban fáj a bal térde, és a center saját elmondása szerint sem tudja, hogy mikor lesz bevethető - attól függ, játszik-e a Brooklyn Nets elleni első találkozón, hogy mekkora lesz majd a fájdalma. A csapat mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet segítse neki, de ha a teste nem úgy reagál, ahogyan kellene, akkor nincs mit tenni.

A tegnap este másik híre Luke Walton menesztése volt - erről, illetve a különböző részletekről is beszámoltunk már, ezen a linken olvashattok róla. Michael Kaskey-Blomain (CBS Sports) forrásai szerint a Sacramento Kings Walton mellett Ettore Messinával is leül beszélgetni, de Walton az első számú jelölt Dave Joerger utódjának.

Dave McMenamin és Ohm Youngmisuk (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy Walton nem volt ott az alapszakasz vége előtt pár nappal, amikor a klub többek között Rob Pelinka GM, a nemrég lemondott elnök, Magic Johnson és LeBron James jelenlétében megvitatta a franchise jövőjét - itt már biztossá vált, amit korábban is lehetett tudni, hogy a tréner nem marad az együttesnél.

Az is Lakersszel kapcsolatos hír, hogy a gárda irányítója, Lonzo Ball februárban meg akarta műttetni a bal bokáját úgy, hogy arra az aranysárga-lilák erre nem adtak engedélyt - a Ball család ismert egy orvost, aki elvégezte volna a beavatkozást, miután már LiAngelo Ball bokáját is műtötte. Az ötlet az azóta Ball által beperelt Alan Fosteré volt, de a Lakers szólt Lonzónak, hogy nem engedik ezt a beavatkozást, és semmissé teszik a szerződését, ha mégis kés alá fekszik ennél az orvosnál.

Az is a tegnap este krónikájához tartozik, hogy megvan a New Orleans Pelicans új vezetője: a Cleveland Cavalierstől ismert David Griffin feladata lesz Anthony Davis elcserélése.

Két játékosopciót lehívtak, egyik sem meglepő: a Minnesota Timberwolvesnál Jeff Teague 19 millió dolláros szerződésében marad benn, az Atlanta Hawksnál pedig Kent Bazemore döntött úgy, hogy nem mond le a jelenlegi kontraktusa alapján neki jövőre járó 19.2 millió dollárról.

A napokban visszavonult Dirk Nowitzki azt nyilatkozta, hogy valamilyen minőségben marad a Dallas Mavericksnél, és szeretne tulajdonosi szinten lenni. Mark Cubantől megkérdezték, hogy mennyire reális ez, mire annyit mondott Cuban Mike Fishernek (247 Sports), hogy nagyon is az. Beszélni fog erről Dirkkel a közeljövőben, de nagyszerű lenne, ha a német csillag ilyen kapacitásban maradhatna a klubnál.

A liga komisszárja, Adam Silver tegnap arról beszélt, hogy a liga nyitott arra, hogy lerövidítse az alapszakaszt - Silver szerint sok csapat kereste meg az NBA-t az elmúlt időszakban, és egyelőre nem tud konkrét választ adni erre a kérdésre, de vizsgálják, hogy esetleg egy rövidítéssel jobb lehetne a szezon.

A végére pedig a draft lottery maradt. Egyrészt a New York Knickset Patrick Ewing képviseli majd a "lottósorsoláson" - mint ismert, a Knicks kezdi az első helyről a draftot, anno Ewing pedig 1/1 volt, pont a lottery-n nyerte meg azt az első választás jogát a New York.

És megvolt a tie-breaker sorsolás is tegnap este. A 25. helyet a Portland TrailBlazers szerezte meg a Houston Rockets előtt - utóbbi pickje a Cleveland Cavaliershez megy. Az Oklahoma City nyerte a 21. pickért zajló sorsolást a Boston Celtics előtt. A 18-20. helyeken hármas holtverseny volt: az Indiana Pacers draftolhat majd 18-ként, a San Antonio Spursé a 19. draftjog, míg a Los Angeles Clippers 20. pickje megy Bostonba. Az Orlando Magicé a 16. pick, a Brooklyn Netsé a 17.

A 12-13-14. helyekért rendezett sorsolást a Charlotte Hornets nyerte a Miami Heat és a Sacrameto előtt - utóbbi pick Bostonba megy, kivéve ha 1/1 lesz, mert akkor Philadelphiába. A 7-8-9. helyen is tripla holtverseny volt: a New Orleansé a 7. draftjog, a Memphis Grizzliesé a nyolcadik, a Dallasé pedig a kilencedik. Ha a Grizzlies a Top8-ban marad, megtartja a picket, ha kicsúszik onnan, akkor átadja a Celticsnek. A Mavs pickje megy Atlantába, kivéve ha a Top5-ben lesz. A második pick pedig a Clevelandé lett, a Phoenix Suns alapvetően a harmadik helyről kezdi majd a lottery-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus