Hírmorzsák 2019-04-14 (12:00)

Amir Johnsont megbüntette a Sixers, mert a kispadon mobilozott. Luke Walton a Sacramento új vezetőedzője. A Lakers Tyronn Lue és Monty Williams közül fog választani. A Pelicans megkerülte Rob Pelinkát az Anthony Davis-féle tárgyalásoknál. A Bulls és a Lakers Lonzo Ballról beszélgettek a deadline előtt. Mike Budenholzer nyerte az Edzők Szövetségének Év Edzője díját. OG Anunoby a főcsoportdöntőig nem játszik. Nikola Mirotic a Pistons elleni első meccsen visszatér. A Clippers 30 éve nem látott underdog a fogadóirodáknál. Steve Kerrék a játékvezetőkről beszélgettek csapaton belül. Kerrnek nem tetszett, hogy Kevin Durant beszedett két technikait, Durantnek igen.

Kezdjünk megint edzői hírekkel, mivel a Sacramento Kings már meg is egyezett a Los Angeles Lakerstől alig egy nappal korábban menesztett Luke Waltonnal, 2022/23-ig kapott szerződést a tréner Vlade Divacéktól.

Ohm Youngmisuk (ESPN) értesülései szerint a Lakers Tyronn Lue-ra és Monty Williamsre koncentrál már csak, kettejük közül kerül ki az aranysárga-lilák következő vezetőedzője. Az edzőkeresést Rob Pelinka GM vezeti majd, aki Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint engedélyt is kapott a Philadelphia Sixerstől arra, hogy leüljön interjúzni Monty Williamsszel, a Sixers segédedzőjével - vagy telefonon történik majd ez meg, vagy Pelinka utazik keletre, hiszen a Philly PO-párharcot vív a Brooklyn Nets-cel.

Az előbb említett Youngmisuk és Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint egyébként a New Orleans Pelicans egyszerűen megkerülte Pelinkát akkor, amikor Anthony Davisről tárgyalt a Lakersszel - Dell Dempsék közvetlenül Magic Johnson elnökkel beszélgettek a cseréről, a GM-et kihagyták a tárgyalásokból.

Maradjunk még a Lakersnél: Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint az aranysárga-lilák és a Chicago Bulls tárgyaltak egymással Lonzo Ballról, miután kiderült, hogy Ball szívesen kerülne Chicagóba, ha úgy alakul, hogy távoznia kell LA-ből a Davis-féle csere keretein belül. Azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, de mivel Davis Lakershez érkezésére nem igazán mutatkozott reális esély, valószínűleg a Bulls és a Lakers sem ment bele jobban. Mint ismert, a hírek szerint egy másik cseréről már majdnem megegyezett a két együttes (KCP+Beasley Jabari Parkerért), de azt Kentavious Caldwell-Pope megtorpedózta.

Még egy edzőhöz kapcsolható hír: a Milwaukee Bucks trénere, Mike Budenholzer megnyerte az Év Edzője díjat - nem azt, amit a liga az, hanem azt, amit az Edzők Szövetsége oszt ki  A 30 vezetőedzőt kérdezték meg, senki nem voksolhatott magára, így nyert végül a Bucksot ligaelsőségig vezető Bundeholzer. Kenny Atkinson, Michael Malone, Nate McMillan, Gregg Popovich, Doc Rivers, Quin Snyder és Terry Stotts kaptak még szavazatot.

Térjünk át a rájátszásra.

A Philadelphia magasemberét, Amir Johnsont megbüntette saját csapata, miután a kispadon mobilozott a Brooklyn Nets elleni tegnap esti zakó végjátékában. Joel Embiid megpróbálta megvédeni csapattársát, elmondása szerint Johnson csak arról próbált hírt kapni, hogy hogy van kislánya, aki nagyon beteg. Azt nem tudni, hogy mekkora összeg lett a büntetés, de Johnson mindenkitől elnézést kért - Brett Brown vezetőedző a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy teljességgel elfogadhatatlan volt ez a fajta viselkedés játékosától.

Két sérülésről van hír. Egyrészt a Toronto Raptorsnál hosszabb időre eshet ki OG Anunoby, mint amivel előzetesen számolni lehetett: a korábban említett Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a swingman egészen a főcsoportdöntőig nem lesz bevethető, tehát nagyjából egy hónapot hagy ki, amennyiben egyáltalán eljut odáig a Raps.

A Milwaukee-nál a Detroit Pistons elleni párharc első mérkőzésén is bevethető lesz már Nikola Mirotic, aki az elmúlt egy hónapot törött hüvelykujja miatt hagyta ki. A spanyol-montenegrói magasember elmondása szerint nincsenek nagy fájdalmai, úgyhogy ahogyan számoltak is, pályán lesz a sorozat kezdetétől fogva. Ez lesz a negyedik rájátszása öt éven belül, mindenki készen áll, de Budenholzer elmondta nekik, hogy a saját játékukat kell játszaniuk továbbra is, amit eddig. Szerinte nem lesz gond a Bucksszal, mert éhesek a sikerre, és rendkívül mély a keretük.

Nyugaton a Golden State Warriors - Los Angeles Clippers párharcban a Clippers 30 éve nem látott underdog - 1988 óta nem számított senki esélytelenebbnek egy párharc során, mint most Doc Riversék. A Westgate Las Vegas Superbooknál 101-szeres pénzt fizetnek Gallinariék továbbjutására, míg arra, hogy valaki 100 dollárt nyerjen a Golden State Warriors továbbjutásával, 50.000 dollárt kell tenni - egyetlen ember sem volt még ennél a fogadóirodánál, aki csak erre rakott volna pénzt, és összesen 9-en raktak összeget a Clippersre. Néhány vegasi iroda fel sem tette ezt a párharcot a fogadható események közé.

A Warriorsnál egyébként téma volt a PO előtt, hogy függetleníteniük kell magukat a játékvezetőktől - úgy fújnak majd a sporik, ahogy, de ez nem lehet hatással arra, ahogyan játszanak, ezt Steph Curry mondta el Nick Friedellnek (ESPN). Steve Kerr vezetőedző azt is hozzátette, hogy a rájátszásban valószínűleg máshogy fújnak majd a sípmesterek, mint az alapszakaszban - ha nem így lenne, Kerr szerint minden mérkőzés négy és fél óráig tartana, minden labdabirtoklás szabálytalansággal végződne.

Kevin Durant ennek ellenére kiszóratta magát, miután a Patrick Beverley-vel való szájalásáért mindkét játékos megkapta második technikaiját. Kerr annyit mondott erre, hogy Durantnek oda kell erre figyelnie, mert bekapta a csalit - hét technikai után eltiltás jön a rájátszásban, KD-nek meg egy meccs után már csak négy lehetősége maradt arra, hogy büntetlenül tegye meg mindezt. Durant azt mondta, hogy élvezetes csatát vívott Beverley-vel. Tudták előre, hogy a Clippers hátvédje fizikálisan játszik, folyamatosan dumál, minden csapatában ezt csinálta - ő élvezte ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus