Hírmorzsák 2019-04-15 (17:45)

Blake Griffin az egész Bucks elleni sorozatot kihagyhatja. Kenny Atkinson szerint Caris LeVert lehet a Nets X-faktora. Ben Simmons üzent az őt kifütyülő szurkolóknak, Jimmy Butler tudja a megoldást a gondra - szerinte nincs baj. Damian Lillard úgy érzi, Enes Kanter volt a Thunder elleni első meccs MVP-je. Kyle Lowry szerint lehetett volna egy kicsit agresszívebb is. Jamal Murray maradt dobálni a Spurs elleni meccs után, ígérete szerint jelentősen javulni fog. Gregg Popovich szerint Derrick White szenzációs volt, hosszú sorozatra számít a Nuggets ellen. Doc Rivers kiakadt Danilo Gallinari technikaiján. Mike D'Antoni Donovan Mitchellt méltatta. Edzőhírek a Lakers és a Cavs háza tájáról. Sem Pat Riley, sem Bob Myers nem lesz a Lakers elnöke. A Duke meccseit többen nézték az ESPN-en, mint az NBA mérkőzéseket.

A Detroit Pistons szurkolók számára rossz hírekkel kezdünk: Vincenct Goodwill (Yahoo Sports) értesülései szerint Blake Griffin kihagyhatja a teljes Milwaukee Bucks elleni első körös sorozatot, a sztár valószínűleg nem lép pályára a ligaelső ellen - a bal térdével vannak gondok, az alapszakasz utolsó mérkőzéséről és a Bucks elleni első találkozóról is hiányzott. Nincs szerkezeti gond a térdével (sem szalagszakadás, sem csonttörés), de egyelőre semmi sem biztos, lehet, hogy a nyáron kés alá kell feküdnie, egy kisebb beavatkozást hajthatnak végre a térdén. A Brooklyn Netsnél Ed Davis (jobb boka) és Jared Dudley (jobb vádli) játéka is kérdéses a Philadelphia Sixers elleni második összecsapásra.

A Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson Caris LeVertet méltatta - a tréner elmondása szerint már a párharc előtt elmondta, hogy LeVert lehet az X-faktor az együttesnél, mert ő az, aki képes megváltoztatni egy mérkőzés menetét a padról beszállva, és ezt is tette hátvédje. Nem tudták, hogy egyáltalán visszakapják-e idén a sérüléséből felépülő kosarast, és azt sem, hogy ha visszatér, milyen formában fog játszani. Voltak kétségei - úgy volt vele, hogy ha pályára is tud lépni játékosa, akkor is majd csak a következő idényben lesz újra a régi. Ezzel szemben LeVert visszatért, nagyszerűen kosarazik, és megint azt nyújtja, amit a szezon elején - sokat segített már nekik az alapszakasz végén is, ahol nehéz mérkőzéseket nyertek meg neki köszönhetően.

Azt tegnap délután láthattátok már, hogy a Sixers sztárját, Ben Simmonst kifütyülte saját közönsége. Az ausztrál játékos azt üzente az őt becsmérlőknek, hogy ha ez a véleményük, akkor legyen ez a továbbiakban is, maradjanak azon az oldalon. Simmons ettől függetlenül elismerte, hogy túlgondolkodta a mérkőzést, gyengén játszott. Jimmy Butler szerint a nézők azt szeretnék, ha nyernének, ő is, szóval egyszerűen elejét lehet venni az ilyen negatív véleménnyilvánításoknak - ha nyernek, senki nem fog fújolni, úgyhogy hétfőn győzniük kell. Azt is hozzátette, hogy szerencsések - kosárlabdázniuk kell nap mint nap, bent vannak a PO-ban, harmadik kiemeltek. Sokkal rosszabbul is állhatnának, ha mondjuk 0-4 lenne az eredmény, de nem ez a helyzet, úgyhogy Butler elmondása szerint boldogok, nem aggódnak.

A Portland TrailBlazers nagy meccsen verte az Oklahoma City Thundert, amelyben nagy szerepe volt Enes Kanternek is a támadólepattanók után szerzett kosaraival - 20 ponttal és 18 pattanóval végzett a török, akit Damian Lillard a mérkőzés MVP-jének nevezett. Lillard szerint Kanter főleg azért volt a legértékesebb játékos, mert a végjátékban második és harmadik esélyeket szerzett a csapatnak - nagy szerepe volt a sikerben. Maga az érintett annyit mondott, hogy a liga leggyengébb együttesénél volt, ahol még csak pályára sem került, mert azt gondolták róla, hogy túl öreg. Idegesítette a helyzet, mert játszani és győzni akart. Éppen ezért néhány napja a tükörbe nézett, és azt mondta, hogy "szerencsés vagyok".

A Knicksnél játszó magasemberekhez tartozik, hogy a csapat vezetőedzője, David Fizdale egy rádióadásban elmondta, hogy DeAndre Jordannek felajánlották a kivásárlást, de a center nem akart távozni.

A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry lerakott egy tojást, 0 ponttal zárt az Orlando Magic elleni zakó során - 7 pattanója és 8 gólpassza volt emellett. Lowry annyit mondott, hogy dobott párszor, de inkább betört és kiosztott - lehet, hogy lehetett volna agresszívebb is egy kicsit. Többször elmondta már, hogy ez most más év a csapatnál, és többször is előfordult már az alapszakaszban is, hogy nem volt elég agresszív, de azt is hozzátette, hogy a második találkozón rendben lesznek.

A Denver Nuggetsnél Jamal Murray 8/24-es mezőnymutatóval nyitotta a PO-ot, az utolsó percben pedig egy tiszta tempót hagyott ki, amivel csapata átvehette volna a vezetést - a meccs után a többiek már zuhanyoztak, amikor ő még kint dobált, gyakorolt. Elmondása szerint minden olyan helyzetből dobott párat, ahonnan hibázott az összecsapás során, főleg onnan, ahonnan az utolsó percben célzott rosszul. Frusztrált volt, ezért dobált, de egy nagyszerű teljesítménnyel fog visszatérni - a csapattársai és az edzői is bíznak benne, rajta a sor, hogy meghálálja ezt. Nikola Jokic annyit mondott, hogy Murray jól döntött a dobásoknál, hiszen üresen volt - nem mentek be ezek a vállalások, de ez benne van, neki nincs ezzel baja.

A San Antonio egyik legjobbja Derrick White volt ezen a mérkőzésen. Mestere, Gregg Popovich annyit mondott White-ról, hogy szenzációs volt, főleg azt is megnézve, hogy milyen helyzetben van - rengeteg az új emberük, mégis meg tudta tanulni a posztot, bámulatos, hogy mikre volt képes a pályán. Popovich azt is hozzátette, hogy hosszú párharcra számít, úgyhogy reményei szerint White hasonlóan folytatja a továbbiakban is.

A Los Angeles Clippers trénere, Doc Rivers a játékvezetéssel (is) foglalkozott a Golden State Warriors elleni első zakót követően. A trénert leginkább az a technikai idegesítette fel, amit Danilo Gallinari kapott az első félidő végén. Rivers elmondása szerint az olasz csak annyit kérdezett, hogy "Hol volt a fault?", semmi mást nem mondott. Az nagyon felbosszantotta, hogy ez technikait ért, miközben legalább két Warriors játékostól is cifrábbakat hallott a játékvezetők irányába, akik semmiféle büntetést nem kaptak ezért - Rivers szerint ez undorító volt. Gallinari nem szitkozódott, nem mondott semmit, és szerinte nem helyes, hogy játékosa egy ártatlan kérdésért T-t kap a rájátszásban, miközben a túloldalon mutogatnak, üvöltöznek, "anyáznak" megtorlatlanul. Ő csak egyenlő bánásmódot akar - ő sem mondott mást, csak ennyit, ő erre kapott technikait a sporiktól.

A Houston Rockets trénere, Mike D'Antoni még a Utah Jazz elleni első találkozó előtt méltatta a Jazz sztárját, Donovan Mitchellt - szerinte fantasztikus támadójátékos a Utah fiatalja. D'Antoni szerint a nagy játékosok esetében általában rajtuk múlik, hogy milyen teljesítményt nyújtanak adott napon, de meg lehet nehezíteni mindenkinek a dolgát - nem akarnak faultolni, és mindig próbálják a gyengébb keze felé terelni. Ettől függetlenül még be fog találni Mitchell, de meg kell próbálni limitálni, amennyire csak lehet - az első meccsen ez sikerült.

Térjünk át az edzőkeresésekre. A Los Angeles Lakers GM-je, Rob Pelinka a Sixers Brooklyn elleni párharcának második és harmadik összecsapása között fog találkozni a Philly segédedzőjével, Monty Williamsszel. Az aranysárga-lilák engedélyt kaptak arra is, hogy leüljenek interjúzni a Miami Heat segédedzőjével, Juwan Howarddal, ez is meg fog történni a héten Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint. A Lakersnél Mark Madsen segédedző is távozott már Luke Walton után - Madsen a Utah Valley egyetem vezetőedzője lett.

Woj úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliersnél is elkezdenek a héten beszélgetni a kinézett trénerekkel. Howard az ohiói együttesnél is ott van a kalapban - vele és Jamahl Mosley-vel tárgyal először a Cavs. Több olyan segédedző is a kalapban van a Clevelandnél, akik még versenyben vannak a PO-ban a csapataikkal: Alex Jensen a Utah Jazznél és David Vanterpool a Blazersnél.

A Lakersnél nemcsak edzőt keresnek, hanem elvileg elnököt is Magic Johnson helyére. Annyit lehet tudni, hogy sem a Miaminél dolgozó Pat Riley, sem a Warriorst irányító Bob Myers nem akar az aranysárga-lilákhoz menni. Myers azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben nem tervezi, hogy bárhova is távozik a Golden State-től, míg Riley elmondta, hogy természetesen komoly közös múltja van a Lakersszel, több mint 20 évet töltött ott, több barátja is van a franchise-n. Beszélt Magic-kel a lemondása után, és biztos abban, hogy sikerül a helyes döntést meghozni a klubnak, de ezt nélküle fogja megtenni a Lakers, ő nem szeretne ebben részt venni.

Az Indiana Pacers 25 éves szerződést kötött Indianapolis városával, amelynek értelmében nagyjából 800 millió dollárt költ a város arra, hogy "helyben" maradjon a csapat - ebből 295 millió dollár megy a Bankers Life Fieldhouse felújítására, 392 millió dollár pedig az üzemeltetésére. 

A végére pedig egy kis nézettség maradt: a Duke Egyetem 26 idei, ESPN által közvetített találkozóját többen nézték átlagban (2.23 millió néző), mint a csatorna által adott 101 NBA összecsapást (1.99 millió néző) - rég vártak annyira játékost az NBA-be, mint Zion Williamsont, ez meg is látszódott a Blue Devils nézettségi adatain.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus