Hírmorzsák 2019-04-19 (12:05)

Embiid bal térde megint begyulladt. Tobias Harris szerint feljebb kapcsoltak Embiid hiányában, Brett Brown Ben Simmonst dicsérte. Jared Dudley beszólt Simmonsnak, az ausztrál visszavágott. A Knicks nem fog csak azért pénzt költeni, mert megteheti. Westbrook szerint elfogadhatatlan volt a Blazers elleni teljesítménye. Aaron Gordon nagyon várja már a hazai PO meccseket. McMillan szerint le kell zárniuk az ilyen meccseket, mint a tegnap hajnali. Michael Malone Derrick White-ot, Quin Snyder pedig Hardent és Mike D'Antonit dicsérte. D'Antoni szerint legalább olyan jó a Rockets, mint bármelyik másik csapat a ligában. Steph Curry szerint ma hajnalban bizonyították, hogy hogyan reagálnak nehéz helyzetekben. Tim Hardaway Jr. lábát megműtötték (fáradásos törés). Dwight Howard lehívja 5.6 milliós játékosopcióját.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid kihagyta csapata Brooklyn Nets elleni találkozóját, megint a bal térdében tapasztalható íngyulladás volt az ok, ami miatt az alapszakasz utolsó 24 mérkőzéséből is kihagyott 14-et. Embiid annyit mondott, hogy ez a sérülés ilyen, néha jobban érzi magát, néha pedig nem. Lassan, de biztosan javul az állapota, okosan kell azonban kezelniük ezt a problémát - bízik a csapatban, hogy nem engedik pályára, ha van esély arra, hogy valami nagyon rossz dolog történik.

A Sixers visszavette pályaelőnyét, a kifejezetten nagy meccset produkáló Tobias Harris pedig annyit mondott, hogy a szezon végén nem játszottak jól Embiid nélkül, úgyhogy amikor meghallották, hogy a csapat legjobbja nem tud játszani, az plusz motivációt jelentett a többieknek, hogy feljebb kapcsoljanak, még jobban odategyék magukat. Brett Brown vezetőedző külön kiemelte Ben Simmonst, aki szerinte rendkívül magabiztosan kosarazott ma hajnalban, hatalmas érdemei voltak a sikerben, főleg így, hogy Embiid nélkül kellett kiállniuk. Brown szerint Simmons egyik legdominánsabb produkciója volt a mai.

Szintén Simmonshoz kapcsolódik, hogy a harmadik találkozó előtt a Nets veteránja, Jared Dudley azt mondta róla, hogy a gyorsindításoknál remekel az ausztrál, de felállt védelem ellen átlagos. Simmons annyit reagált erre a minősítésre, hogy "mondja ezt Jared Dudley".

A Dallas Mavericks dobóhátvédjét, Tim Hardaway Jr.-t megműtötték a bal lábában észlelt fáradásos törés miatt - ezért nem játszott az alapszakasz utolsó 11 találkozóján. THJ a következő szezont megelőző szeptemberi edzőtábor előtt elkezdhet újra edzeni.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Washington Wizards centere, Dwight Howard lehívja 5.6 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - mindössze 9 mérkőzésen szerepelt idén.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans engedélyt kapott a Los Angeles Clipperstől, hogy leüljön interjúzni Trent Reddennel - volt már szó pár napja arról, hogy bizonyos források szerint Reddent fogja kinevezni maga alá a Pelicans új elnöke, David Griffin.

Griffin pár napja arról is beszélt egy sajtótájékoztatót követően, hogy nem egyszerű dolog bajnokságot nyerni, nem arról van szó, hogy felkapcsolunk egy kapcsolót, aztán minden jön magától, de ha a város értékeinek megfelelően építkeznek, olyan dolgot hozhatnak létre, ami vonzó az emberek számára. Olyan dolgot szeretnének összerakni a Pelicansnél, ami hosszú ideig sikert jelentene, mert a város lehetőséget ad erre. Griffin szerint Cleveland is ilyen, ott is mindenki imádja a kosárlabdát, szenvedélyesen szeretik a sportágat és a csapatot, New Orleansban pedig pont ugyanez a helyzet.

A Houston Rockets trénere, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy legalább olyan jó csapatuk van, mint bármelyik másik együttes, ha nem jobb - a texasiak úgy gondolják, hogy szignifikánsan jobbak, mint az előző szezonban, az All-Star gála óta pedig a legjobb mérleget és a legjobb net ratinget is maguknak tudhatják. Clint Capela a Utah Jazz elleni második győzelem után elmondta, hogy magabiztosabbak, mint tavaly, de ez még csak a kezdet - tavaly is messzire jutottak, pontosan tudják, hogy milyen rengeteget kell még tenniük a végső sikerért. Két győzelmet arattak a PO-ban, de összesen 16-ig kell eljutniuk, és minden mérkőzéssel egyre nehezebb dolguk van.

A Utah Jazz trénere, Quin Snyder még az első találkozó után dicsérte a Rockets sztárját, James Hardent, akiről azt mondta, hogy olyan, mintha mesterséges intelligencia lenne - elképesztő, ahogy felismeri és kielemzi a különböző helyzeteket. Snyder szerint nagyszerű munkát végeznek Hardennel a Rocketsnél, és a játékos zsenialitása részben D'Antoninak is köszönhető.

A Golden State Warriors ma hajnalban már nem szórakozta el nagy előnyét a Los Angeles Clippers ellen, visszavette pályaelőnyét. A kétszeres alapszakasz MVP, Steph Curry azt nyilatkozta, hogy amennyire lendületet vesztettek a második meccs utolsó 16 percében, annyira jól kezdtek most: rögtön az elejétől kezdve agresszívek voltak, és jó helyzetekből vállalhattak gyakorlatilag az összes labdabirtoklásuknál. Curry szerint az, ahogyan kezelték ezt a helyzetet, megmutatta, mennyire jól tudnak reagálni a nehéz szituációkban.

A San Antonio Spurs a 36 pontig, 5 pattanóig, 5 gólpasszig és 3 szerzett labdáig jutó Derrick White vezetésével megnyerte a Denver Nuggets elleni harmadik összecsapást. A mérkőzés után a Denver vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta, hogy nincs kétsége afelöl, hogy White-ot egyfolytában Jamal Murray negyedik negyedben mutatott játékára emlékeztették az elmúlt napokban - úgy jött ki a pályára, hogy bárkinek átharapja a torkát, és világos üzenetet küldött mindenkinek. Malone azt is hozzátette, hogy nagyon kíváncsi arra, hogyan reagálnak erre a saját játékosai.

Az Indiana Pacers trénere, Nate McMillan csapata tegnap hajnali leolvadásáról beszélt - a Pacers még 12 pontos előnyben volt a Boston Celtics elleni második meccs negyedik negyedének elején, de 31-12-re bukta el a záró felvonást. McMillan szerint jobban kell játszaniuk a végjátékokban, le kell tudniuk zárni az ilyen összecsapásokat - a végrehajtást jobban meg kell oldaniuk a pálya mindkét oldalán, védekezésben meg kell állítaniuk az ellenfelet, támadásban pedig pontosan tudnia kell mindenkinek, hogy mit kell tenni adott helyzetben. Azzal zárta mondandóját, hogy természetesen neki is jobban kell végeznie a dolgát, mindnyájuknak fejlődniük kell.

Az Orlando Magic legutóbbi 14 hazai mérkőzéséből 13-at megnyert. A Toronto Raptors elleni második ütközetet simán elbukta a floridai alakulat, de Aaron Gordon már arról beszélt, hogy mennyire jó lesz majd az Amway-ben pályára lépni - jó érzés lesz, hogy egész Orlando támogatni fogja őket, a csarnok pedig olyan hangos lesz, amilyen hangos maximum 7 éve volt utoljára. Gordon szerint a közönség energiáiból táplálkoznak, ezt fogják kihasználni most is. Örül neki, hogy Kanadából el tudtak hozni egy meccset, most pedig meg akarják védeni hazai pályájukat.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook szűkszavúbb volt a Portland TrailBlazers elleni második bukta után. Westbrook annyit mondott, hogy jobban kell játszania, és a második vereségért teljes mértékben felelősséget vállal, mert elfogadhatatlan volt a teljesítménye. Tőle ennél több kell, és jobb is lesz.

A végére pedig a New York Knicks elnöke, Steve Mills maradt, aki Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy nagyon jó pozícióban van a csapat - 74 millió dollárnyi sapka alatti helye lehet a nyáron. Mills szerint sokan akarnak New Yorkba menni, kedvelik David Fizdale vezetőedzőt, és tetszett nekik sok lépés, amelyet a jelenlegi rezsim hozott, ezt több ügynök is elmondta nekik. Ha nem úgy alakul a szabadügynökpiac, ahogyan azt eltervezték, akkor maradnak az eredeti elképzeléseknél - nem fognak csak azért nem megfelelő játékosokat igazolni, mert megtehetik. A szurkolóknak nagy elvárásaik vannak, és ők azt várják, hogy jó döntéseket hozzanak - mehetnek a cserék felé is, ha az igazolások nem jönnek össze.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus