Hírmorzsák 2019-04-20 (12.00)

Kevin Durant és JaMychal Green egy-egy technikaiját visszavonta a liga. Durant szerint az idény során először szóltak a főcímek a pályán nyújtott teljesítményéről. Embiid valószínűleg nem játszik a Nets elleni negyedik meccsen. A Sixers kifakadt azon a pletykán, hogy Elton Brand megkérte a tulajdonosokat, hogy fontolják meg Ben Simmons elcserélését. A Suns Ja Morantot húzza Zion Williamson helyett? A Raptors GM-je szerint az egész szezon számítani fog Kawhi Leonard esetleges megtartásában. Doc Rivers szerint Danilo Gallinarinak jobban kell játszania, különben nem tudnak nyerni. Michael Malone szerint keményebb faultokat kell ütniük a Spurs játékosain, kíváncsi Jamal Murray reakciójára. Monty Williams és Tyronn Lue jövő héten újra interjúznak a Lakersnél. Chauncey Billups lehet a Timberwolves elnöke.

Tegnap a Philadelphia Sixers centerével, Joel Embiiddel kezdtünk, így ma is: játéka kérdéses a Brooklyn Nets elleni negyedik találkozón, és inkább valószínű, hogy nem lép pályára, mint az, hogy igen. A Memphis Grizzlieshez is kapcsolódik egy sérülés: megműtötték Kyle Anderson vállát, az edzőtáborra teljes értékű harcos lesz.

Ha már a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a franchise nem kicsit kikelt a New York Daily News ellen amiatt a pár nappal ezelőtti pletyka miatt, hogy Elton Brand GM megkereste a tulajdonosi kört, hogy fontolják meg Ben Simmons elcserélését. A klub kommunikációs aligazgatója szerint több mint egy évtizede dolgozik a sportban, de még életében nem látott ilyen pocsék cikket, mint ez, amely tele van fals infókkal, kis dolgok hatalmasra nagyításával és olyan eseményekkel is, amik meg sem történtek. A cikkben egyébként benne van az is, hogy Simmons azért nem játszott március 25-én, mert Miamiben bulizott a barátnőjével, Kendall Jennerrel - Jenner akkor Los Angelesben volt. Az ausztrált nem érdekelte az ezt firtató kérdés, szerinte most a rájátszás zajlik, akit meg az alapszakasz érdekel, az menjen valahova máshova.

Van több vezetőségi és szakmai stábhoz kapcsolódó hír is. A Houston Rocketsnél Rafael Stone és Eli Witus előléptetést kaptak - előbbi a kosárlabdával foglalkozó részleg alelnöke lett, utóbbi pedig segéd GM. A Grizzliesnél Rich Cho az analytics és a salary cap menedzsmentet fogja vinni - mint ismert, nemrég szerződtette a klub, miután Chris Wallace és John Hollinger kiestek a pixisből. Shams Charania és Jon Krawczysnki (mindketten The Athletic) forrásai szerint Chauncey Billups a közeljövőben egyeztet a Minnesota Timberwolves-szal, elnök lehet az egykori kiváló irányítóból. A Los Angeles Lakers pedig a jövő héten egy második beszélgetésre hívja majd Monty Williamst és Tyronn Lue-t Adrian Wojnarowski és Dave McMenamin (mindketten ESPN) értesülései szerint - az első körös beszélgetések megvoltak Rob Pelinkával, most a tulajdonosi kör jön.

A liga visszavonta a Kevin Durantnek és JaMychal Greennek kiosztott technikaikat a Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers harmadik mérkőzéséről - a két játékos egymással társalgott, amikor az egyik játékvezető mindkét érintettet megbüntette.

Durant egyébként a 38 pontos harmadik mérkőzése után azt nyilatkozta, hogy a szezon során először szóltak arról a főcímek, hogy mit csinált a pályán, és nem arról, hogy hogyan fog dönteni a nyár során. Régóta nem történt meg ez, és nagyon tetszik neki, mert érzése szerint ennek kellene az alapnak lennie. A Warriors kétszeres döntő MVP-je szerint a játék a lényeg, nem egy olyan dolog, ami még meg sem történt. Élvezni kell a kosárlabdát, és a kritikát is elviseli, ha az a pályán nyújtott produkciójára vonatkozik - ezért fizetik, erre kellene koncentrálni.

A Clippersnél Doc Rivers vezetőedző azt mondta, hogy Danilo Gallinarinak jobban kell játszania, mert ha nem teszi, nem tudnak nyerni - ez mindkettejük felelőssége, és ez a legfontosabb most.

Durant jövője a levegőben lóg, ahogyan a Toronto Raptorsnál Kawhi Leonardé is. A kanadaiak sztárja is szabadügynök lesz az idény végén, Bobby Webster GM-től pedig megkérdezték, hogy vajon Leonard döntésére mennyire lesz befolyással a rájátszásban elért eredmény. Webster annyit mondott, hogy természetes számít, hogyan szerepelnek a PO-ban, de nemcsak az a lényeg szerinte, hogy hol végeznek a végelszámolásnál, hanem az is, hogy eddig a pontig mi történt a klubnál, hogyan bántak a 2014-es döntő MVP-jével. Dan Woike (Los Angeles Times) információi szerint a Raptors bízik abban, hogy elég jó kapcsolatot építettek ki Leonard orvosi stábjával is.

A Denver Nuggets 2-1-es hátrányban van a San Antonio Spursszel szemben, Michael Malone vezetőedző pedig Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy kíváncsi, Jamal Murray most hogyan fog reagálni - szeretné, ha úgy, ahogy Derrick White reagált a harmadik találkozón. A tréner szerint White is részese volt Murray nagy negyedik negyedének a második találkozón, így a harmadik összecsapáson agresszív támadójátékkal válaszolt erre. White 23 pontot átlagol a párharc során 69%-os mezőnymutatóval - Malone reményei szerint ezt magára veszi Murray, és ennek megfelelő lesz a játéka. Azt is hozzátette a vezetőedző, hogy a kemény faultokat be kellene verni White-on - nem azt akarja, hogy alattomos legyen csapata, de azt igen, hogy White-nak meg kelljen dolgozni a pontjaiért. Ez a PO, ellenfelük pedig könnyedén szerezte a pontokat a festékben, ezt nem szabad engedniük.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt: Sam Vecenie (The Athletic) forrásai szerint a ligában az a hír járja, hogy James Jones GM-nek nagyon tetszik Ja Morant, és a gárda azt is fontolgatja, hogy az irányítót draftolja Zion Williamson helyett akkor is, ha 1/1-en marad a lottery után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus