Hírmorzsák 2019-04-22 (22:45)

CJ McCollum szerint a Blazers saját magával törődik, nem a Thunderrel. A Suns a favorit Jrue Holiday megszerzésére. Magic Johnson szerint LeBron James bajnoki címre vezeti a Lakerst - Magic továbbra is segíti a klubot. Kawhi Leonardnak már az nagy dolog, hogy a pályán lehet. Klay Thompson a Csendes-óceánban fürdött, ettől volt ennyire jó a Clippers elleni negyedik meccsen. Gordon Hayward szerint a Celticsnek még rengeteg dolga van a PO-ban. Kyle Korver megvédte Donovan Mitchellt. James Harden szerint nem a Jazz védekezése miatt dobott gyengén. Rudy Gobert szerint a Utah-nak úgy kell játszania, ahogy a harmadik mérkőzésen tette. Michael Malone szerint csapata a jelenben él, Gregg Popovich szerint a Nuggets harcosabb volt náluk. DeMar DeRozan 25.000 dolláros büntetést, Sean Marks 1 meccses eltiltást kapott. Az L2M report szerint a Nets kárára tévedtek egy komolyat a játékvezetők.

A Brooklyn Nets GM-jét, Sean Markst nemcsak 25.000 dollárra büntette a liga, hanem egy meccsről el is tiltotta, amiért a játékvezetők öltözőjébe ment csapata Philadelphia Sixers elleni párharcának negyedik mérkőzését követően. Mint ismert, a mérkőzés során volt egy nagyobb kakaskodás, miután Joel Embiid odavert egyet Jarrett Allennek - Marks szerint a Sixers centerének flagrant 1 faultját flagrant 2-vé kellett volna minősíteni a videózás után, de ez nem történt meg. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Marks ezzel akart üzenni a Nets játékosainak, hogy a franchise mennyire támogatja őket. A klub (egyelőre még) kisebbségi tulajdonosa, Joe Tsai azt nyilatkozta, hogy beszélt a partnereivel, és az egész franchise támogatja Marksot - az NBA szabályok szabályok, de azt szeretnék, ha fair elbánásban részesülne a csapat.

Szintén ide tartozik, hogy a találkozó 112-108-as végeredménnyel zárult a Philly javára, de az L2M report alapján a játékvezetők az utolsó másodpercekben, a Brooklyn szempontjából mínusz kettőnél nem fújtak be egy jogos faultot Tobias Harrisen, aki Allent fogta meg, miközben a Nets centere levált a gyűrű felé. A brooklyniak vezetőedzője, Kenny Atkinson annyit mondott erről a mérkőzés után, hogy nézze meg mindenki a felvételeket, szerinte egyértelműen átkarolta Allent Harris, úgyhogy nagyon csalódott. Egész évben arról beszéltek, hogy ezt mennyire fújni fogják minden mérkőzésen, a meccsek minden szakaszában, úgyhogy nem érti, hogy Harris megmozdulása hogyan nem lett fault.

A legtöbb párharcban lement az első négy meccs, melyek után a már említett Joel Embiid messze magasan vezeti a PER-listát 41.6-os mutatóval Eric Bledsoe (30.0) és Derrick Favors (29.0) előtt - a Top25-öt ezen a linken olvashatjátok.

Nemcsak Marks, hanem a San Antonio Spurs dobóhátvédje, DeMar DeRozan is kapott egy 25.000 dolláros büntetést - ő Scott Foster játékvezetőnek dobta a labdát, ezért büntette meg a liga. A Denver Nuggets elleni negyedik mérkőzés negyedik negyedében történt mindez, amikor DeRozanra fújtak egy támadót, majd kapott két technikait is. Maga az érintett annyit mondott, hogy egyszerűen frusztrált volt, úgy érezte, rossz volt a fújás.

A Nuggets 2012 óta először nyert San Antonióban, a 117-103-as sikerrel pedig egyenlített is a párharcban, amely így 2-2-re áll. A negyedik összecsapás után a coloradóiak vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta, hogy önbizalmat látott csapatán és azt, hogy ez a fiatal együttes nem foglalkozik 2012-vel és ezzel a statisztikával. Ha arra gondoltak volna, hogy 7 éve nem nyertek a Spurs otthonában, az agyonnyomhatta volna őket, de a jelenben élnek. A Spurs mestere, Gregg Popovich annyit mondott, hogy a Nuggets harcolt, ők pedig nem. Ellenfelük fizikális volt már az elejétől kezdve, számítottak is erre, mégsem reagáltak rá semmit. Popovich szerint csalódást keltő volt ez a vereség, mert a Denver keményebben és okosabban kosárlabdázott.

A Houston Rockets 3-0-ra vezet a Utah Jazz ellen, pedig sztárja, James Harden a harmadik meccsen pocsékul játszott: az első 15 dobását elhibázta, 3/20-szal végzett mezőnyből, a negyedik negyedig egyetlen mezőnykosara sem volt, de 14/16-os büntetőzésének köszönhetően végül 22 pontig jutott, amiből 14-et a záró felvonásban szórt. Harden annyit mondott a meccs után, hogy teljesen mindegy, hogyan dob, 0/15-tel vagy 15/15-tel folytatnia kell a dobást, agresszíven kell kosaraznia. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem sok köze volt a dobóteljesítményéhez a Jazz védelmének, egyszerűen kimaradtak a kísérletei. A túloldalról Rudy Gobert azon a véleményen volt, hogy az első két meccsen nem játszottak elég keményen, és a párharc további részében olyan intenzitással kell kosarazniuk, ahogyan ezt a harmadik mérkőzésen tették, mert ez a csapat stílusa.

Az is a Jazzhez tartozik, hogy Kyle Korver megvédte Donovan Mitchellt a Rockets elleni harmadik ütközet után - a másodéves hátvéd kihagyta a potenciális egyenlítő triplát a találkozó végén, és az egész sorozatban mindössze 32.8%-kal dob mezőnyből, illetve 63.6%-kal a büntetővonal mögül. Korver azt mondta, hogy soha nem volt még egy Mitchellhez hasonló fiatal játékos környékén, aki ilyen szinten felvállalta volna, hogy ő a csapata vezére - soha nem látott ilyet 16 éves NBA pályafutása során. Kihagyott most egy dobást, de ez is a karrierje és öröksége része lesz - ha valaki játszott már komoly téttel bíró mérkőzést a ligában, annak volt már ilyen vállalása. Ha nem, az azt jelenti, hogy mégsem volt az illetőnek ilyen meccse, vagy a csapattársai és az edzői nem bíztak benne eléggé, hogy elvállalja ezt. Korver azt is hozzátette, hogy szerinte Mitchell előtt nagyszerű pályafutás áll az NBA-ben, és építkezni fog ebből a vereségből és abból, hogy most nem sikerült hosszabbításra mentenie ezt a meccset.

A Boston Celtics swingmanje, Gordon Hayward 7/9-es mezőnymutatóval ért el 20 pontot az Indiana Pacers kisöprését jelentő negyedik ütközet során. Hayward annyit mondott az összecsapást követően, hogy nincs rosszabb annál, mikor ott ül valaki a kispadon, de nem tud játszani, főleg a rájátszásban - főleg azok után, ami az elmúlt évben történt, mindenért kárpótolta az, hogy söpréssel jutottak tovább az Indianán, amely nagyszerűen küzdött, kemény párharcot vívtak ellenük. Hayward szerint ez csak a kezdet a Celtics számára, még rengeteg dolguk van a PO-ban. Brad Stevens vezetőedző annyit mondott, hogy tudták előre, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, mire elérik, hogy Hayward úgy érezze magát a pályán, ahogyan most. Egész évben azt mondták, hogy 20 meccsenként folyamatosan javul, és a Pacers elleni negyedik mérkőzés végjátékában fontos szerepet játszott a swingman

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson 32 pontot szórt a Los Angeles Clippers elleni negyedik összecsapáson - saját bevallása szerint azért volt ennyire jó, mert az első három gyengébb teljesítménye után megmártózott a Csendes-óceánban, a negyedik meccset ezek után 7/7-tel kezdte mezőnyből. Thompson szerint nem voltak rossz meccsei, de igazán jók sem. Szólt Jonas Jerebkónak, hogy ugorjanak már le röpladázni egyet a strandra, és ott mondta svéd csapattársának, hogy ő most beugrik az óceánba, mert az kitisztítja az elméjét - működött a dolog. Azt nem tudja, hogy a Bay Area környékén is megmártózik-e a vízben, mert ott elég fagyos a hőmérséklet, de át fogja gondolni ezt a lehetőséget is, ha nem megy neki a dobás a továbbiakban - reményei szerint azért erre nem kerül sor. Steph Curry annyit tett hozzá, hogy nem akarnak a Rockets több szabadnapot adni, le akarják zárni a párharcukat, amilyen gyorsan csak lehet.

A Warriorshoz és a Sixershez hasonlóan a Toronto Raptors is 3-1-re vezet saját párharcában, az Orlando Magic ellen. A kanadaiak sztárja, Kawhi Leonard azt nyilatkozta a negyedik meccsen dobott 34 pontja után, hogy számára az a legfontosabb, hogy ott lehessen a pályán a csapattársaival, érezhesse a játékosok közötti összhangot, és a többiekkel együtt a közös célért dolgozzon. Az előző szezonban nem nagyon volt erre lehetősége, úgyhogy a végeredménytől függetlenül ő annak örül igazán, hogy ott lehet a pályán, játszhat. Idegenben a legédesebb a siker, főleg a rájátszásban, ennek ellenére tudják, hogy még nincs vége a szériának, még nem végezték el a feladatukat.

Szintén 3-1-re vezet a Portland TrailBlazers, miután a negyedik mérkőzést elhozta az Oklahoma City Thunder otthonából. A találkozó után CJ McCollum azt mondta, hogy tavaly mindenki arról beszélt, hogy kisöpörték őket, ez folyt a csapból is - állandóan az ment a médiában, hogy el fogják cserélni, és hogy ez a Blazers nem képes nagy dolgokta így együtt. Az ötödik meccsre kérdezték még rá, amire azt válaszolta, hogy nem a Thunderrel, hanem saját magukkal foglalkoznak - meg kell valósítaniuk a pályán a mérkőzés előtt megbeszélteket. Azt kell tenniük, amit az eddigiek során is, és feljebb kell kapcsolniuk, mert egy olyan ellenféllel néznek majd szembe, amely az életéért fog küzdeni

A Los Angeles Lakerstől nemrég távozó Magic Johnson a TMZ-nek adott interjút, amelyben elmondta, hogy semmit nem csinálna másként most sem, mint amikor a klubnál volt - mindenki tudja, hogy imádja az aranysárga-lilákat, mindig segíteni fogja a csapatot. Van, hogy az embernek a saját feje után kell mennie, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak, ő pedig pontosan ilyen. Olyan, mintha el sem hagyta volna az együttest, most is minden nap beszél a franchise-zal, és segíteni fog abban, hogy a Lakers a helyes irányba haladjon tovább. Magic azt is hozzátette, hogy imádja LeBron Jamest is, aki bajnoki címhez fogja segíteni az együttest - az a klub dolga, hogy idén nyáron szerezzen még egy sztárt, és ha ez megtörténik, rendben lesznek.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt: Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint az arizonaiak a favoritok Jrue Holiday megszerzésére, amennyiben a New Orleans Pelicans úgy dönt, hogy elcseréli irányítóját - Deveney még az Orlandót és a Chicago Bullst jelölte meg lehetséges célállomásként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus