Hírmorzsák 2019-04-28 (12:00)

Lehet, hogy bokasérülés miatt Steph Curry és Klay Thompson sem játszik a Rockets elleni első meccsen. Steve Kerr azt szeretné, ha a liga átgondolná a PO-ban a technikaik után járó eltiltásokat. Kerr úgy érzi, Kevin Durant ellen nincs védekezés. James Harden szerint a Rockets képes arra, hogy legyőzze a Warriorst, Kerr nagyra tartja a Houston által az elmúlt években végzett munkát. Doc Rivers a 2008-as Celticshez hasonlította a Clipperst - szerinte azért szerették annyira ezt a csapatot, mert sok "melós" játékos alkotta. JJ Redick szerint Kawhi Leonard minden idők egyik legjobb wing védője, Brett Brown Marc Gasol játékintelligenciáját dicsérte. Khris Middleton úgy gondolja, hogy a Bucks idén teljesen komplett csapatot alkot. Nikola Jokic és Paul Millsap bónuszai. Tayshaun Prince-t előléptették a Grizzliesnél.

A Golden State Warriorsszal kezdjük, akiknél két hiányzó is lehet a Houston Rockets elleni első találkozón, amelyet ma este rendeznek majd: Steph Curry-nek és Klay Thompsonnak is bokasérülése van, utóbbi problémája ráadásul komoly Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint, mindkettejük játéka kérdéses. A tréner hozzátette, hogy mindketten ott voltak tegnap az edzésen, aztán majd ma meglátják, hogy erre hogyan reagált a két sztár teste.

Kerr arról is beszélt, hogy reményei szerint a liga változtatni fog azon a szabályon, hogy a PO-ban 7 technikai után automatikus eltiltás jár. A Warriors mestere szerint ha döntőbe jutnak, akkor Kevin Durant és Draymond Green a jelenlegi tempót figyelembe véve 42 technikait és 6 eltiltást fog összeszedni, remélhetőleg kibírják majd valahogy. Sosem fogja megérteni ezt a szabályt, hogy miért esik mindenki egy megítélés alá: az is, aki 4 meccsen kiesik a rájátszásból és az is, aki 25 mérkőzést játszik és a döntőbe kerül. Megkérdezték tőle, hogy hogyan változtatna a szabályon, amire azt mondta, hogy nem tudja, ez egy jó kérdés - talán körönként vagy két körönként lehetne törölni, de ahogy most van, annak nincs értelme. Szeretné, ha a liga megvizsgálná a változtatás lehetőségét, de ő egy olyan együttes vezetőedzője, amely sok technikait kap és sokáig szokott menetelni a rájátszásban, úgyhogy lehet, hogy elfogult egy kicsit.

Arról tegnap délután már beszámoltunk, hogy a Los Angeles Clipperstől Lou Williams és Patrick Beverley elmondták, hogy sok mindent megpróbáltak Kevin Durant ellen a Warriors-Clippers párharc hatodik mérkőzésén, de semmi nem működött. Kerr azt mondta, hogy Durant 50 pontja az egyik legnagyobb teljesítmény volt, amit valaha látott, pedig látott pár szép produkciót, volt egészen jó játékosok társaságában is. A tréner szerint KD vitte a csapatot a hátán az utolsó két meccsen. Durant óriási fegyver, mert nincs ellene védekezés - teljesen mindegy, hogy mit csinál az ellenfél, ő jó helyzetből vállalhat a végén. Játékosa tudta, hogy nagy szükségük van rá, és át is vette a mérkőzés menetének irányítását az első félidőben, megadta az alaphangot.

A Golden State következő ellenfele a Houston Rockets lesz, melynek sztárja, James Harden a két együttes első mérkőzése előtt elmondta, hogy nagyon magabiztosak - képesek arra, hogy legyőzzék a bajnokot, és nagyon várják már ezt a lehetőséget. Tudják, milyen problémák és kihívások várnak rájuk, de felkészültek - az előző négy rájátszásból háromszor a Warriors ütötte ki a Houstont a PO-ban, tavaly emlékezetes főcsoportdöntőn győzött 4-3-ra az oaklandi alakulat. Kerr ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nagyra tartja azt, amit a Rockets az elmúlt években csinált - ahogyan felépítette az állományát, a stílusát, és ahogyan egymás ellen küzdöttek ebben az időszakban. A tavalyi PO-sorozat legendás volt, hatalmas csatát vívtak, tiszteli, amit a texasiak véghez vittek. Kitartóak, mindig nekik esnek, úgyhogy készen kell állniuk.

Arról is volt szó tegnap délután, hogy a Golden State ellen búcsúzó Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy még sosem volt ennyire büszke egyik csapatára sem 20 éves edzői pályafutása alatt. Rivers azt is hozzátette még a tegnap megjelentekhez, hogy ez a Clippers olyan volt számára, mint a 2008-as Boston, csak Kevin Garnett, Ray Allen, Rajon Rondo és Paul Pierce nélkül. Ugyanolyan szívvel és tűzzel játszottak minden egyes mérkőzésen, ezért volt ennyire egységes a gárda - szerinte ezt az együttest bármelyik NBA városban imádnák, mert a nézők egész nap dolgoznak, és szeretik azokat a játékosokat, akik úgy játszanak, ahogyan ők végzik a munkájukat. A város és ő is azt látta a csapaton, hogy ez egy olyan gárda, amelyik minden nap keményen dolgozik a sikerért, és nem számít, hogy valaki milyen háttérrel rendelkezik, a sokat robotoló embert mindenhol tisztelik.

A Toronto Raptors - Philadelphia Sixers második körös párharc ma hajnalban már el is kezdődött, és mint ismert, a kanadaiak a Kawhi Leonard - Pascal Siakam duó vezetésével legyőzték az első meccsen a Sixerst. Még az első meccs előtt nyilatkozott JJ Redick Leonardról, akiről elmesélte, hogy a 2015-ös Spurs-Clippers első körös sorozat nagy részében Kawhi fogta őt, pontosan tudja, milyen nehéz ellene játszani, és minden idők egyik legjobb védője Leonard a wing posztokat figyelembe véve. A Philly vezetőedzője, Brett Brown Marc Gasolt dicsérte - szerinte elképesztően irányít a spanyol. Nem is kell sok dobás a centertől, hogy hatékony legyen, inkább a helyzetek megteremtésében kell jeleskednie, és rendkívül jól illik a Raptorsba

A Milwaukee Bucks ma este kezd a Boston Celtics ellen, Khris Middleton erről a párharcról és saját csapatáról beszélt. A liga egyik legjobb 3&D játékosa azt mondta, hogy szerinte most teljes a keretük az elsőtől az utolsó játékosig. Giannis Antetokounmpo tenni fogja a dolgát, ahogy Eric Bledsoe és ő is, idén azonban a kiegészítő személyzet sokkal inkább készen áll arra, hogy fellépjen melléjük, és komoly teljesítményekkel segítse az együttest.

A Denver Nuggets ma hajnalban továbbjutott a San Antonio Spurs ellen, ezzel Nikola Jokic 431.000, Paul Millsap pedig 200.000 dollár bónuszhoz jutott - a jövő évi fizetési sapkába is ennyivel több pénzzel számolják őket, mivel a bónuszaik átkerültek a "valószínűleg nem" kategóriából a "valószínűleg" részlegre.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely előléptette Tayshaun Prince-t - az egykori kiscsatár a kosárlabdával kapcsolatos részleg alelnöke lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus