Hírmorzsák 2019-04-29 (12:30)

Harden azt szeretné, ha fair elbánásban részesülne a játékvezetőktől, akik utólag bevallották neki, hogy négy alkalommal sem fújtak a javára, amikor kellett volna. Durant szerint semmi gond nincs a Warriors öltözőjében, csak a média kavarja azt a bizonyost. Steve Kerr szerint sosem volt még Duranthez hasonlítható kosaras. Doc Rivers hosszabbított a Clippersszel. Horford szerint mindenki megértette, hogyan kell védekezni Giannis Antetokounmpo ellen. Többen is foghatják Kawhi Leonardot, Ben Simmons szerint a besegítésekkel volt gond az első meccsen. Gregg Popovich marad a következő szezonra is a Spursnél? LaMarcus Aldridge nem hallotta a taktikai utasításokat, ezért nem faultolt. Jamal Murray imád Lillard ellen játszani. A Jazz támadásban használható játékosokat akar szerezni a nyáron, Rubio jövője a levegőben lóg.

Tegnap este lejátszották a Golden State Warriors és a Houston Rockets párharcának első találkozóját, amelyen a kétszeres címvédő 104-100-ra győzött. A meccs után James Harden azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha fair elbánásban részesülne - úgy vezetnék a játékvezetők a meccset, ahogy kell, és akkor bármi a végeredmény, együtt tud vele élni. Harden és Mike D'Antoni vezetőedző szerint a sípmesterek elismerték, hogy négy faultot nem fújtak be, ami a Warriors Harden ellen követett el - a legtöbbször az volt a probléma, hogy nem hagytak a Rockets sztárjának helyet arra, hogy leérkezzen egy-egy tripladobás után, meg is említette, hogy mindenki tudja, mi történt pár éve Kawhi Leonarddal. D'Antoni saját elmondása szerint megpróbál kedves lenni, nem akarja fölöslegesen szórni a pénzét büntetésekre, de a félidőben odamentek hozzá a sporik, és bevallották, hogy elmaradtak a jogos faultok. Szó szerint ezt mondták neki, hogy négy darab Harden ellen elkövetett szabálytalanságot hagytak megtorlatlanul, márpedig ez 12 büntető. Azt is hozzátette, hogy ez van, a játékvezetők megpróbálnak a tőlük telhető legjobban fújni.

A Golden State sztárját, Kevin Durantet még a mérkőzés előtt kérdezték arról, hogy most milyen a csapaton belüli hangulat. Durant azt válaszolta a média képviselőinek, hogy minden első osztályú, és szerinte soha nem volt gond az öltözőben. Úgy érzi, hogy amikor 1-2 kivételtől eltekintve az újságírók megjelennek a klub háza táján, hozzák magukkal a mérgező légkört, és erről írnak ezután. Ha valaki ott van az együttes környékén, az tudja, hogy semmi baj nincs a játékosok között, mindenki nyugodt. Rengeteg a spekuláció, hogy milyen a hozzáállása, hol fog játszani a következő idényben, amivel megpróbálják kizökkenteni és megzavarni őket, aztán rákenni az egészet, mert ez a legegyszerűbb. Ő ezt megérti, a csapat is, úgyhogy csak a játékkal törődnek.

Durant 35 pontot szórt a Rockets elleni első meccsen, melyet követően Steve Kerr újfent megdicsérte játékosát. Kerr azt mondta, hogy volt valami Michael valaki, a vezetéknevére nem emlékszik, de Durant elmúlt egy hétben mutatott teljesítménye páratlan volt. A tréner úgy gondolja, hogy KD a világ legképzettebb játékosa és a valaha volt egyik legképzettebb kosaras. Sosem volt még hozzá hasonló játékos, aki magassága mellett triplát dobott, passzolásban, védekezésben és labdakezelésben is ennyire kiemelkedő lett volna. Miután elvesztették a Los Angeles Clippers elleni második találkozót, úgy érezte Durant, hogy feljebb kell kapcsolnia, és ezt is tette. Maga az érintett annyit mondott, hogy rengeteget tanult játékospályafutása során, most kezdi összetenni az eddig tanultakat a pálya mindkét oldalán.

Ha már a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Doc Rivers vezetőedző szerződést hosszabbított a gárdával - erről egyébként volt szó akkor is, amikor felmerült a neve a Los Angeles Lakersszel kapcsolatban.

A másik oldalon a Boston Celtics lemosta a pályáról a Milwaukee Bucksot az első találkozón, Brad Stevens együttese 112-90-re verte az alapszakasz győztesét idegenben, Giannis Antetokounmpo pedig rendkívül visszafogott volt - 22 pontot szerzett 7/21-es mezőnymutatóval. Al Horford azt nyilatkozta a találkozót követően, hogy szerinte az egész csapat megértette, hogyan kell védekezni a görög ellen, és mennyire veszélyes a festékben. Volt néhány alkalom, hogy leeresztettek, de összességében nagyon odafigyeltek - a hátvédek például rengeteget segítettek be, lezárták az üres folyosókat, és próbálták a lehető leginkább megnehezíteni a Bucks dobásait. Antetokounmpo annyit mondott, hogy a Boston megszállta a festéket - amikor próbált lepördülni vagy irányt váltani, egy másik védő már ott volt rajta. Meg kell néznie a felvételeket, de ha a Celtics az egész párharcban így játszik, akkor jobban kell passzolnia, meg kell találnia a társait, és bíznia kell bennük, hogy beszórják kintről.

A Philadelphia Sixers tegnap hajnalban kapott ki a Toronto Raptorstól az első meccsen, Kawhi Leonard pedig foghatatlannak bizonyult. A találkozó nagy részében Jimmy Butler védekezett Leonardon, idővel Ben Simmons vette át a feladatot, de Brett Brown vezetőedző elmondása szerint elképzelhető, hogy a második meccsen már többet látjuk majd az ausztrált a 2014-es döntő MVP-jén - Butler, Simmons és Tobias Harris próbálhatják megállítani Kawhit. Brown hozzátette, hogy több ember is kellhet Leonardra, meg kell szállniuk a pályát Kawhi előtt, hogy ne ő fejezze be a támadásokat. Simmons hozzátette, hogy szerinte nem volt elég a besegítés az első meccsen, ez is gond volt.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich tegnap hajnalban búcsúzott csapatával a Denver Nuggets elleni hetedik összecsapáson. A jövöjét firtató kérdésre annyit mondott a trénerlegenda, hogy jelenleg vezetőedző az NBA-ben, ennyi biztos, de hogy ez mit takar a jövő szempontjából, azt még nem tudja. Mike Finger (San Antonio Express-News) egy Spursnél dolgozó forrása szerint Popovich folytatja a munkát az együttesnél a következő szezonban is. Popovich arra is kitért, hogy mínusz 4-nél, 28 másodperccel a vége előtt nem faultolt LaMarcus Aldridge - a tréner szerint egyértelmű, hogy nem hallotta az utasításokat LMA, amit egyébként a játékos is megerősített.

A Denver sztárja, Nikola Jokic 21 pontos, 15 pattanós, 10 gólpasszos tripla-duplát jegyzett - hetedik meccsen utoljára LeBron James hozott TD-t a 2016-os nagydöntő utolsó találkozóján. Popovich annyit mondott a centerről, hogy egyszerűen pazar, ő ennyiben is hagyná a dologot. A szerb játékos azt nyilatkozta, hogy a csapat számított a jó teljesítményére, úgyhogy megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni magából. Feltette magának a kérdést, hogy a tripla-dupla a lényeg? Meg is válaszolta, hogy nem, ezek csak szép számok.

A Nuggets a következő körben a Portland TrailBlazersszel játszik, Jamal Murray pedig arról beszélt, hogy mennyire imád Damian Lillard ellen játszani, mert hatalmas versenyszellem van benne. Nekiront az ellenfélnek, de sosem tiszteletlen - a csapatáért és a városáért játszik. Imád Lillard ellen pályára lépni - nagy kihívás lesz ez, de élvezetes párharcot vár.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, melynek GM-je, Dennis Lindsey azt nyilatkozta Andy Larsennek (Salt Lake Tribune), hogy támadásban használható kosarasokat szeretnének szerezni a nyár folyamán, méghozzá minden posztra, ez lesz az egyik legfőbb téma náluk. Lindsey azt is hozzátette, hogy sokan akartak a Jazzhez igazolni, de évi 18 millió dolláros fizetésért, miközben 6-ot érnekRicky Rubio jövője egyelőre a levegőben lóg. A spanyol azt mondta, hogy sok barátja kérdezte, hogy hol játszik a következő idényben, mehet-e látogatóba, de nem tudja megmondani, hogy mi fog történni - úgy választ majd, hogy számára a lehető legjobb helyre kerüljön, a csapatnak és az edzőnek pedig fontos szerepe lesz a döntésében. Jól akar teljesíteni, és boldog akar lenni, ez a fontos számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus