Hírmorzsák 2019-05-07 (20:20)

Andre Iguodala bal térde megsérült, a Warriors úgy gondolja, Chris Paul szándékosan próbált sérülést okozni. Paul szerint javulniuk kell a következő mérkőzésre. Draymond Green szerint jó a hangulat a Golden State-nél, nem aggódnak. PJ Tucker úgy érzi, senki nem tudja őt kizárni egy lepattanóharcnál. Kevin Durant már kevésbé szorong, mint korábban. Norman Powell szerint Kawhi Leonard Kobe Bryant. Giannis Antetokounmpo szerint a cserepad jelenti a különbséget a Bucks-Celtics párharcban. A Pelicansnél voltak, akiknek tetszett a Lakers csomagja Anthony Davisért, de Brandon Ingram vérrögje miatt változott az álláspont. A Minnesota a modern kosárlabda elé akar menni. Tom Thibodeau visszautasította a Lakerst. A Pistons Seth Curry iránt érdeklődik. Tyronn Lue születésnapi tortáján már ott virított a Lakers logo.

Arról ma délelőtt írtunk már, hogy Tyronn Lue első számú segédje Frank Vogel lesz, ha a Los Angeles Lakers kinevezi Lue-t - Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Tom Thibodeau visszautasította a lehetőséget, hiszen még mindig kapja a pénzét a Minnesota Timberwolvestól, és türelmesen vár arra, hogy vezetőedzői posztot ajánljanak neki.

Ha már a Timberwolves: az új elnök, Gersson Rosas Chip Scoggingsnak (Star Tribune) elmondta, hogy stratégiát kell felállítaniuk az állomány felépítésére, és az erősségeikre kell játszaniuk. A keretnek komoly befolyása van arra, hogy egy csapat mit játszik, de saját elképzelései szerint a modern kosárlabda felé tolódik majd a Timberwolves. Rosas a Houston Rocketsnél töltött idejéről annyit mondott, hogy feszegették a határokat a sebesség, a spacing és a dobáskiválasztás szempontjából is - a Minnesotánál próbálnak kreatívak lenni, és elébe menni annak, hogy milyen lesz a jövő kosárlabdája.

Szóba került a Houston, úgyhogy folytassuk a texasiakkal, akiknél Chris Paul azt nyilatkozta a negyedik mérkőzés megnyerését követően, hogy győztek, de tudják, hogy javulniuk kell, mert mennek vissza a Bay Areába, ahol a Golden State Warriors játékosai valószínűleg nem fognak olyan dobásokat hibázni, mint azt Houstonban tették.

A Houstonnál rengeteg dicséretet kapott már PJ Tucker, aki a negyedik meccset 17 ponttal, 10 pattanóval és 2 szerzett labdával zárta, és sokszor ötöst játszott. Tucker azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, senki nem tudja kizárni (5 támadópattanót szedett egyébként) - egész pályafutása során ebből élt, hogy összeszedte a lecsorgó labdákat. Senki nem szeret kizárni, mert nehéz - mindig is jó lepattanózó volt, de akkor különösen megállíthatatlannak érzi magát, amikor hátvédek vannak rajta. Tucker szerint ezek a dolgok nyerhetnek meg egy mérkőzést, mert az extra labdabirtoklásoknak elképesztően nagy jelentőségük van.

A Warriorshoz több hír is kapcsolódik, amiből a legfontosabb talán az, hogy Andre Iguodala bal térde megsérült a negyedik találkozó legvégén, amikor Chris Paul egy lepattanóért vívott harcnál hátulról nekiment - egyelőre úgy tűnik azért, hogy nem olyan súlyos a gond. Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State-nél úgy gondolják, hogy Paul direkt próbált sérülést okozni Iguodalának.

A Golden State-től Draymond Green azt mondta, hogy jó a csapat hangulata, senki nem aggódik, mert tudják, hogy ha kijavítják a kisebb hibákat, nem lesz gondjuk. Tavaly nem ez volt a helyzet a negyedik mérkőzés után, amikor Iguodala bal térde megsérült, és kiszállt, ezért az egész negyedik meccset arra kellett felhasználniuk, hogy kitalálják, hogyan oldják meg a hiányát. Intenzitásban maradtak alul az elmúlt 96 percben az utolsó négyet leszámítva - úgy mentek a csatába, hogy ez egy fair küzdelem lesz, de nem az, a Rockets mindent megtesz a sikerért. Semmi alattomosat nem érez a Houston játékosaiban, de mindent kihasználnak Paulék, amit lehet, ők meg nem így állnak hozzá. Az első két meccsen ők voltak a fizikálisabbak, a második kettőn pedig a Rockets - ezért 2-2 a párharc, és ezen kell változtatniuk.

A Warriors-Rockets sorozat első három meccséből kettő (az első és a harmadik) volt a két legnézettebb találkozó az idei rájátszásból - a két együttes ütközetére rengetegen kíváncsiak.

Kevin Durant még a Los Angeles Clippers elleni hatodik mérkőzés után beszélgetett Marcus Thompson II-vel (The Ahtletic), akinek elmondta, hogy nem aggódik már annyira, mint korábban, ami kisebb teherrel is jár. Régebben nagyon sokat agyalt azon egy-egy mérkőzés előtt, hogy majd mit jelent egy jó teljesítmény a karrierje szempontjából - rengeteget dolgozott, meg akarta mutatni, hogy mi van benne. Még mindig van benne egy kis szorongás egy-egy összecsapás előtt, de sokkal kevesebb, mint a korábbiak során.

A Toronto Raptors tegnap hajnalban egyenlített Kawhi Leonard újabb nagy estéjével. A meccs után Norman Powell azt mondta Leonardról, hogy Kobe Bryant - egy szupersztár, akinek teljesen mindegy, ki áll előtte, tisztában van a képességeivel, hogy mire képes, és a legnehezebb dobásokat is csont nélkül, játszi könnyedséggel értékesíti. Kevin Durant, James Harden - Leonard is ott van ezekkel a játékosokkal egy szinten. Higgadt, nyugodt, és amikor a mérkőzés végén hibázott, még akkor sem lógatta a fejét, hanem azonnal megpróbálta javítani a bakit.

A Milwaukee Bucksnál a cserepad kiváló teljesítményt nyújt, többször többen is dicsérték már George Hillt és Pat Connaughtont. A Boston Celtics elleni negyedik összecsapás után Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta a cserékről, hogy ők jelentik a különbséget ebben a párharcban - nagyszerű, hogy ilyen játékosok tudnak beállni a padról. Antetokounmpo azt is hozzátette, hogy az első meccsen 25 pontos vereséget szenvedtek hazai pályán, úgyhogy tudta, hogy a második mérkőzést hozniuk kell, bármi áron. Ez volt az egész csapat hozzáállása, és azóta is ez, az ő feladata pedig akkor ér véget, ha a végső győzelem is megvan a Bucks számára.

Jöjjenek a pletykák.

Dave McMenamin (ESPN) Adrian Wojnarowski podcastjében azt mondta, hogy a New Orleans Pelicansnél többen is elismerték, hogy a Lakers vonzó ajánlatot tett Anthony Davisért, de azt is beismerték, hogy Brandon Ingram vérrögje miatt most már sokkal másképp néz ki az a csomag, amit az aranysárga-lilák felajánlottak. Ingram képviselői bíznak abban, hogy a fiatal játékos felépül majd, de a vérrögök több más kosaras karrierjét is derékba törték az elmúlt időszakban is.

James L. Edwards III (The Ahtletic) úgy tudja, hogy a Detroit Pistons Seth Curry iránt érdeklődik - az autóvárosiaknak csereirányító is kell, és a spacinget is javítani akarják.

A Utah Jazz július 1-3. között megtartja a Salt Lake City nyári ligás tornát, amelyen a helyi Jazz mellett a San Antonio Spurs, a Memphis Grizzlies és a Cleveland Cavaliers fog szerepelni.

A végére pedig térjünk vissza Tyronn Lue-hoz, akinek a születésnapi tortáján egy Lakers logo is ott virított - bár továbbra sem hivatalos még a kinevezése, úgy tűnik, ez már csak formalitás:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus