Hírmorzsák 2019-05-08 (10:00)

Paul George-ot (rotátor köpeny) és Russell Westbrookot (ujj, térd) megműtötték, előbbi kihagyja az előszezon elejét. A Lakersnél Rob Pelinka a legfőbb döntéshozó, nem hoznak fölé senkit. Enes Kanter Hakeem Olajuwont kérdezte meg, hogyan legyen minél hatékonyabb a ramadán idején. Michael Malone újfent Nikola Jokicot dicsérte. Paul Millsap nem foglalkozik a saját statisztikáival. Brett Brown szerint Jimmy Butler illik Philadelphia városához - a tréner megvédte a felsőlégúti fertőzéssel és lázzal küszködő Joel Embiidet. Kawhi Leonard a jelenben él, és élvezi. Andre Iguodala valószínűleg játszik a Rockets elleni ötödik meccsen. Travis Schlenk szerint előbb a PO környékére kell magukat tornázniuk, akkor jöhetnek a nagy nevek a Hawkshoz.

Az Oklahoma City Thunder két legnagyobb sztárját műteni kellett. Paul George-nak a rotátor köpenye miatt kellett kés alá feküdnie, mert elszakadt egy szalag a jobb vállában, és az edzőtábor, valamint az előszezon elejét ki is fogja hagyni PG13, míg Russell Westbrooknak az ujját és a térdét operálták - a nem dobó kezén, a balon az egyik ujjban volt egy szalagszakadás, a szezon utolsó hat hetében ezzel együtt játszott, a jobb térdét viszont elővigyázatosságból műtötték csak, ott elvileg nincs probléma.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers mindenkinek azt az üzenetet küldte, akivel interjúzott, hogy Rob Pelinka a klub GM-je, ő az elsőszámú döntéshozó az együttesnél - neki kell jelenteni, senkit nem fognak fölé kinevezni.

A Portland TrailBlazers centere, Enes Kanter Royce Youngnak (ESPN) arról mesélt, hogy megkereste Hakeem Olajuwont, mert tudta, mit ért el a Houston Rockets legendás centere a 90-es évek közepén, és szerette volna megkérdezni tőle, hogy hogyan jutott túl a ramadánon úgy, hogy ilyen magas szinten kosarazott. Kanter elmondása szerint kapott tanácsokat Hakeemtól - mit evett, mikor kelt (reggel 4-kor), mennyi vizet ivott. A török azt nyilatkozta, hogy nem tart attól, hogy a böjtölés miatt gyengébb lenne a teljesítménye, az elme harcát vívja a test felett - pozitív energiákat ad ez neki, hiszen Istenért teszi ezt, így reméli, hogy Isten megsegíti.

A Denver Nuggets simán hozta a Portland elleni ötödik mérkőzést, de többen még a meccs előtt nyilatkoztak. A csapat vezetőedzője, Michael Malone újfent Nikola Jokicot dicsérte - szerinte attól igazán nagy játékos a szerb center, hogy mindig minden egyes társát jobbá teszi a pályán, mindig a jó döntést hozza.

A gárda erőcsatára, Paul Millsap az NBA.com munkatársának elárulta, hogy soha nem volt egy önző valaki, és tudja, hogy ha a megfelelő dolgokat teszi, segít a többieknek amikor és ahol kell, az megoldja az ő problémáit is. Ilyen szempontból nem nagyon szokott foglalkozni vagy aggódni a saját játéka miatt, mert ha valaki jól teljesít, az mindig meglátszódik a csapat eredményein - nem törődik a saját statisztikáival, mert számára a kosárlabda mindig is csapatjáték lesz.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown telefoninterjút adott több újságírónak, amiben elmondta, amit saját bevallása szerint többször is: Jimmy Butler fizikális, szenvedélyes, kemény hozzáállása sokban tükrözi Philadelphia városát. Szerinte Butler igazi vezér, amire nagy szükség van a jelenlegi környezetben.

Brown Joel Embiidről is beszélt a ma hajnali ötödik mérkőzés után, akit megvédett: nem érti, hogy miért éri ennyi kritika a centert, mikor úgy tesz meg mindent az együttesért, hogy egyébként lázas beteg - se az edzéseken, se a videózásokon nincs ott. Embiid annyit mondott, hogy az egészségi állapotára nincs befolyással, de az akaratára igen - többet kell tennie pattanózásban, pontszerzésben, elzárásokban, vissza kell térnie a harmadik mérkőzésen látott energiáihoz. Embiid egyébként felsőlégúti fertőzést kapott, ezzel a problémával küszködik az elmúlt napokban.

A túloldalon Kawhi Leonardtól elég volt ezúttal "mindössze" 21 pont (és 13 lepattanó) is a győzelemhez, a többiek felnőttek mellé. A kanadaiak sztárja azt mondta, hogy nagyon szeretné, ha minden mérkőzésen így játszhatna, és szerinte teljesen egyértelmű, hogy a többiek is ezt akarják - senki nincs a keretben, aki nyugodtan hátra akar dőlni, és végig akarja nézni, ahogy mások húzzák a szekeret, mindenki hozzá akar tenni a teljesítményhez. Leonard azt is hozzátette, hogy egyszerűen élvezi a játékot - rengeteg mindent átélt már az NBA-ben, és nem szeretne úgy visszatekinteni a pályafutására, hogy túlságosan stresszelt, nem tudta kiélvezni azt, amit annyira szeret. Ezt tanulta meg a múltból: élvezni kell a kosárlabdát, mindemellett viszont minden meccsen a tőle telhető legtöbbet teszi a sikerért.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt mondta, hogy Andre Iguodala valószínűleg játszik a Houston Rockets elleni ötödik találkozón - mint ismert, AI2 térde megsérült a negyedik találkozó legvégén.

A végére pedig az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk maradt, aki a jövő heti draft lottery előtt nyilatkozott. Schlenk elmondta, hogy a legjobb forgatókönyv az lenne, ha az 1. és a 9. helyen draftolhatnának, az nagyszerű lenne a franchise számára. Egyébként is egyre nagyobb a felhajtás a fiatal magjuk körül, de nagyobb szabadügynökök érdeklődésére akkor lehet számolni, amikor bebizonyították, hogy a PO-ba tudnak jutni, vagy legalábbis harcolni tudnak ezért - ekkor fogják azt mondani a legnagyobbak, hogy szeretnének a Hawkshoz szerződni, hogy a következő szintre jutassák az együttest. Az 1/1-re várt Zion Williamsonról annyit mondott a szakember, hogy nagyszerű kosaras volt az egyetemen, a személyiségéről pedig még jobb információkat hallott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus